Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

7 διαφορετικοί (και περίεργοι) τρόποι να χρησιμοποιήσετε την κέτσαπ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
7 διαφορετικοί (και περίεργοι) τρόποι να χρησιμοποιήσετε την κέτσαπ

7 διαφορετικοί (και περίεργοι) τρόποι να χρησιμοποιήσετε την κέτσαπ

Η πυκνή αυτή σάλτσα με βάση τη ντομάτα, που μας έκανε να γλείφουμε τα δάχτυλά μας όταν ήμασταν παιδιά, έχει μια γλυκόξινη και πικάντικη γεύση που μπορεί να ταιριάξει σε διάφορα πιάτα πέραν αυτών που την έχουμε συνηθίσει. Κι αν δεν πάει ο νους σας πώς αλλιώς θα μπορούσατε να την αξιοποιήσετε, δείτε τι προτείνει ο κόσμος μέσω των κοινωνικών δικτύων στο Yahoo Food.

Φτιάξτε ντιπ
Αναμείξτε λίγη κέτσαπ με μαγιονέζα και μουστάρδα ή με μια καυτερή σάλτσα ή με οποιοδήποτε συνδυασμό των παραπάνω και δτιάξτε το δικό σας ντιπ για τις τηγανητές σας πατάτες, τα πατατάκια ή το τυρί σας, κάνοντάς το όσο καυτερό θέλετε.

Αναμείξτε τη με γιαούρτι ή κότατζ
Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, το συνδυασμό αυτό φαίνεται πως πρωτοέκανε ο πρόεδρος Νίξον των Η.Π.Α. του οποίου αποτελούσε αγαπημένο πιάτο. Ίσως αυτός ο περίεργος συνδυασμός θα έπρεπε να πυροδοτήσει μια ανησυχία ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο γραφείο του.

Τα αβγά την αγαπούν
Αν σας αρέσει η κέτσαπ και σας αρέσουν και τα αβγά, συνδυάστε τη μαζί τους, όπως κι αν τα προτιμάτε. Είτε τηγανητά, είτε σκράμπλ, είτε σε φριτάτα είτε σε σάντουιτς και σαλάτες με αβγά, η κέτσαπ φαίνεται πως ταιριάζει ιδανικά μαζί τους.

 

7 διαφορετικοί (και περίεργοι) τρόποι να χρησιμοποιήσετε την κέτσαπ

Κέτσαπ και σιρόπι σφενδάμου
Ακούγεται περίεργος, αλλά ο συνδυασμός αυτός ταιριάζει ιδανικά σε τοστ και τηγανίτες και μάλιστα χαρίζει και έξτρα διατροφική αξία, αφού το σιρόπι σφενδάμου είναι εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου και μαγγανίου, που είναι σύμμαχοι του ανοσοποιητικού σύστηματος. Δεν θα δυσκολευτείτε να το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Συνδυάστε τη με λαχανικά
Δοκιμάστε τη με μπρόκολο, ξινολάχανο, φασόλια και ρεβίθια για φουλ νοστιμιά. Προσθέτοντάς τη, μάλιστα, σε σούπες λαχανικών ή σε φακές, θα δείτε ότι τους χαρίσει βάθος.

Βάλτε στο σάντουιτς
Μια μικρή στρώση κέτσαπ στη γέμιση ενός σάντουιτς με τόνο ή τουρσί ή τυρί κρέμα θα τονίσει τη γεύση του και θα σας δώσει άλλη μια έξυπνη ιδέα για σνακ, στο γραφείο ή ακόμα και την παραλία.

Στο μπιφτέκι φούρνου
Πολλές συνταγές αλείφουν το ρολό κιμά που βάζουμε στο φούρνο με πατάτες, με μια γερή δόση σάλτσας με κέτσαπ. Αναμείξτε σε ένα μπολ λίγη κέτσαπ και μουστάρδα με ελάχιστη ποσότητα καστανής ζάχαρης και περιχύστε το μείγμα στο ρολό σας, πριν το βάλετε στο φούρνο.

 

7 διαφορετικοί (και περίεργοι) τρόποι να χρησιμοποιήσετε την κέτσαπ

4 πράγματα που δεν ξέρατε για την κέτσαπ

  • Μια κουταλιά της σούπας κέτσαπ αποδίδει 20 θερμίδες και 154 mg νατρίου, δηλαδή το 6% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Μοιάζει με ανακάλυψη της βόρειας Αμερικής, αλλά η αυθεντική κέτσαπ ήταν ουσιαστικά μια σάλτσα ψαριού υπό ζύμωση που προήλθε από τη νοτιοανατολική Ασία και έφτασε στην Ευρώπη από βρετανούς ναύτες
  • Για αιώνες ολόκληρους, οι άνθρωποι διατηρούσαν μια επιφύλαξη απέναντι στις ντομάτες, θεωρώντας τες δηλητηριώδεις. Η φοβία αυτή έφτασε και στην Αμερική και μέχρι τη δεκαετία του 1830 η ντομάτα παρέμενε μη αποδεκτή
  • Οι Σουηδοί βάζουν κέτσαπ στα ζυμαρικά, ενώ στην ανατολική Ευρώπη την προτιμούν στην πίτσα. Στην Κίνα συνδυάζεται με το τηγανητό κοτόπουλο και στην Ταϊλάνδη είναι ένα πολύ διάσημο ντιπ για πατάτες

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα «μελάτα» αυγά

Γιώργος Newsitamea

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika