Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

7 Ανακουφιστικές θεραπείες για Ξηρά, Σχισμένα Χέρια και Δάχτυλα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

7 Ανακουφιστικές θεραπείες για Ξηρά, Σχισμένα Χέρια και Δάχτυλα

Τους ξηρούς, χειμερινούς μήνες, το δέρμα σας ενδέχεται να σκάει. Παρακάτω, μπορείτε να ενημερωθείτε για 8 προσφιλείς χειροποίητες θεραπείες για ξηρά, σχισμένα χέρια και δάχτυλα.

  1. Κάνετε απολέπιση με ζάχαρη και ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα χέρια σας με 1-2 κουτάλια της σούπας ζάχαρη, προσθέστε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τρίψτε τα χέρια σας με κινήσεις μπροστά-πίσω. Η απολέπιση μ’ αυτόν τον τρόπο, μία φορά την εβδομάδα, κάνει τη διαφορά. Για καλύτερα αποτελέσματα, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία τέσσερεις φορές την εβδομάδα. Πάντα, αφού τελειώνετε, να βάζετε στα χέρια σας και λοσιόν.
  1. Να φοράτε γάντια όταν κοιμάστε. Αρχίστε να έχετε καινούριες συνήθειες όταν κοιμάστε. Αλείψτε τα χέρια σας με λάδι καρύδας, λάδι χοχόμπας ή βιταμίνη Ε και μετά φορέστε ένα ζευγάρι γάντια ή μάλλινες κάλτσες. Μ’ αυτόν τον τρόπο, προστατεύεται η υγρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα χέρια σας μαλακώνουν στ’ αλήθεια.
  1. Λουτρό με βρώμη. Βρέξτε τα χέρια (ή και όλο το σώμα σας!) σε μία μπανιέρα με ωμή βρώμη και ζεστό ελαιόλαδο. Χαλαρώστε για 10-15 λεπτά ενώ η βαθιά ενυδατική δράση του μείγματος καταπραΰνει το σχισμένο σας δέρμα.
  1. Ελαιόλαδο και λάδι από δεντρολίβανο. Το δεντρολίβανο είναι φυσικό αντισηπτικό που παρεμποδίζει τις μολύνσεις. Αυτό είναι σημαντικό εάν το ξηρό σας δέρμα έχει σχιστεί. Για να το θεραπεύσετε, κάνετε μασάζ τα σχισμένα σας χέρια με ζεστό ελαιόλαδο σε συνδυασμό με λίγες σταγόνες λαδιού από δεντρολίβανο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή μεταξύ των δαχτύλων και γύρω από τα νύχια. Στη συνέχεια, φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια και χαλαρώστε για μισή ώρα. Τελειώνοντας, ξεπλύνετε τα χέρια σας με ζεστό νερό.
  1. Βούτυρο. Το λίπος του βουτύρου κάνει θαύματα στο σκασμένο δέρμα και ειδικά στα σκασμένα δάχτυλα. Το λίπος διατηρεί τα χέρια σας υγρά και γι’ αυτό συνιστάται να το χρησιμοποιείτε το βράδυ και στη συνέχεια να καλύπτετε τα χέρια σας με βαμβακερά γάντια, έτσι ώστε το βούτυρο να εχει το χρόνο να απορροφηθεί τελείως.
  1. Βαζελίνη, ζάχαρη, σαπούνι για τα πιάτα και λοσιόν. Αυτή η θεραπεία είναι σημαντική για τη θεραπεία των ξηρών, σκασμένων χεριών και δαχτύλων. Αρχικά, βάλτε μισό κουτάλι του γλυκού βαζελίνη στην παλάμη του χεριού σας. Πασπαλίστε ένα κουτάλι του γλυκού ζάχαρη πάνω στη βαζελίνη και ανακατέψτε τα υλικά έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία αλοιφή. Χρησιμοποιήστε αρκετή πίεση για να τρίψετε το χειροποίητο αυτό υλικό και με τα δυο σας χέρια και να απομακρύνετε τη νεκρή επιδερμίδα. Πλύνετε τα χέρια σας με ζεστό νερό και με σαπούνι για τα πιάτα. Στο τέλος, χρησιμοποιήστε λοσιόν.
  1. Χυμός από λεμόνι, μέλι και σόδα φαγητού. Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για την καταπολέμηση όχι μόνο των ξηρών, σκασμένων χεριών αλλά και των αποχρωματισμένων κηλίδων λόγω ηλικίας. Ξεκινήστε πλένοντας τα χέρια σας με ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι. Κάνετε μασάζ στα χέρια σας, χρησιμοποιώντας ίσες ποσότητες χυμού από λεμόνι, μελιού και σόδας φαγητού για ένα ολόκληρο λεπτό. Χαλαρώστε για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε για ακόμη μία φορά, με ζεστό νερό. Χρησιμοποιείτε αυτή τη θεραπεία για δύο φορές την εβδομάδα.
  1. Αβοκάντο και ζάχαρη. Πολτοποιήστε ένα ώριμο αβοκάντο και ένα κουτάλι της σούπας ζάχαρη σε ένα μπολ μετρίου μεγέθους. Κάνετε μασάζ τα χέρια σας με αυτή τη σπιτική θεραπεία, αφήνοντας τη ζάχαρη να τα απολεπίσει ενώ τα λίπη από το αβοκάντο τα τρέφουν και τα θεραπεύουν. Θα βοηθηθείτε ιδιαίτερα εάν πλύνετε τα χέρια σας με σκέτο νερό. Αποφύγετε τη χρήση σαπουνιού αμέσως μετά τη θεραπεία.

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας- remedydaily.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea