Newsitamea.gr
AMEA news ΑΜΕΑ Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

7 τρόποι για να διευκολύνετε τη ζωή των παιδιών με αναπηρία!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

disabled-child-painting-wheelchair-Canada-1024x682

7 τρόποι για να διευκολύνετε τη ζωή των παιδιών με αναπηρία!-ΦΩΤΟ

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης τα παιδιά με αναπηρία είναι σχεδόν τρία εκατομμύρια παιδιά μόνο στην Αμερική και έχουν μαθησιακές δυσκολίες ενώ αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των ατόμων με αναπηρία. Αυτά τα παιδιά συχνά αισθάνονται εκτός τόπου γνωρίζοντας ότι είναι διαφορετικά από τους συνομηλίκους τους , όμως πολλά δε γνωρίζουν πώς ή γιατί είναι διαφορετικά!

Αυτό τα καθιστά ευάλωτα στην κατάθλιψη και σε διαταραχές συμπεριφοράς. Χωρίς την παρέμβαση των ενηλίκων , τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση , γεγονός που τα κάνει ακόμη πιο δύσκολα να ταιριάξουν με τους συνομηλίκους τους . Ευτυχώς με την κατάλληλη παρέμβαση και την εκπαίδευση , πολλά παιδιά με αναπηρίες είναι σε θέση να μάθουν στρατηγικές για την άρση των περιορισμών τους

  • 1. Εκπαιδεύστε το παιδί για τη συγκεκριμένη αναπηρία του . Επιλέξτε βάσει ηλικίας τα  κατάλληλα βιβλία που ανταποκρίνονται στις ανησυχίες του παιδιού και  είναι πιθανό να αντιμετωπίσει . Τα μικρά παιδιά επωφελούνται από εικονογραφημένα βιβλία ή ιστορίες για ένα άλλο παιδί με παρόμοια χαρακτηριστικά . Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να εξερευνήσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διάγνωση τους . Ελέγξτε με τον συμβούλο αναπηρία σας ( τα περισσότερα κράτη έχουν ένα) για τις συστάσεις για τα βιβλία και τα βίντεο που είναι κατάλληλα για το παιδί σας . Πολλοί έχουν δανειστικές βιβλιοθήκες γεμάτες με υπέροχους πόρους βιβλίων
  • 2. Διδάξτε στρατηγικές για την υπέρβαση των δυσκολιών . Ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες ή διαταραχή ελλειμματικής προσοχής θα επωφεληθει από την εκπαίδευση στη διαχείριση του χρόνου και θα αναπτύξει οργανωτικές δεξιότητες. Δώστε στα άτομα με σωματικές αναπηρίες με προσαρμοστική τεχνολογία για να διαχειριστούν την κατάστασή τους . 2
  • 3. Παροχή διδασκαλίας κοινωνικών δεξιοτήτων . Πολλά παιδιά με αναπηρίες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις κοινωνικές δεξιότητες και θα επωφεληθούν από αυτή την ηλικία με τις κατάλληλες δραστηριότητες να διδαχτούν τις σωστές κοινωνικές δεξιότητες . Η βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων βοηθά το παιδί στη διαμόρφωση των σχέσεων με τους συνομηλίκους του και χτίζει στη συνέχεια την εμπιστοσύνη . Πολλά σχολεία προσφέρουν κοινωνικές ομάδες δεξιοτήτων επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες αυτές .
  • 4. Διδάξτε το παιδί να διαχειρίζεται τη δική του συμπεριφορά. Ξεκινήστε με ένα γράφημα συμπεριφοράς για να την παρακολουθεί. Συμπεριλάβετε το παιδί κατά την εκτίμηση της συμπεριφοράς του κάθε μέρα . Σταδιακά μετακυλήστε την ευθύνη της παρακολούθησης στο παιδί , επιτρέποντας του να αναλάβει το διάγραμμα όταν είναι έτοιμο.
  • 5. Υπογραμμίστε το θετικό . Βοηθήστε το παιδί να εντοπίσει τις δυνάμεις του και να βρει δραστηριότητες που χρησιμοποιούν αυτές τις δυνάμεις . Ένα παιδί με εξαιρετικές ικανότητες  αλλά με βραχυπρόθεσμη μνήμη θα υπερέχει σε παιχνίδια που απαιτούν ανάκληση.  Άλλα παιδιά μπορεί να έχουν ταλέντο στον αθλητισμό, στα καλλιτεχνικά ή στη μουσική. Δώστε έμφαση στην ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων και αφηστε το παιδί να λάμψει!

Summer-camps

  • 6. Εξετάστε τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις σχεδιασμένες για παιδιά με αναπηρια. Είναι συχνά επιβράβευση για ένα παιδί με αναπηρία να αλληλεπιδράσει με άλλους που βιώνουν παρόμοιες δυσκολίες. Αυτό του δίνει την ευκαιρία να συζητήσει τις απογοητεύσεις του με άλλους που τον καταλαβαίνουν . Ελέγξτε τη λίστα με τις θερινές κατασκηνώσεις στην περιοχή σας . Οι περισσότεροι παρέχουν καταρτιζόμενο προσωπικό για την αντιμετώπιση των ειδικών αναγκών των κατασκηνωτών τους .
  • 7. Εκφράστε την εκτίμησή σας στο παιδί για το ποιος είναι και βεβαιωθείτε ότι ξέρει ότι είναι κάτι περισσότερο από την αναπηρία του . Εστιάστε σε αυτό που μπορεί και κάνει καλά για να χτίσει την εμπιστοσύνη του.

 

Βογιατζής Ηλίας

Email: iliasvogiatzis@gmail.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou