Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

7 τρόποι για να γίνετε πιο παραγωγικοί από ποτέ!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
7 τρόποι για να γίνετε πιο παραγωγικοί από ποτέ

7 τρόποι για να γίνετε πιο παραγωγικοί από ποτέ!!!

 

Αν νιώθετε πως οι 24 ώρες της ημέρας είναι λίγες για όλες τις υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει και δεν τίθεται θέμα περικοπής των υποχρεώσεων, τότε λίγα πράγματα είναι αυτά που μπορείτε να κάνετε για να τις βγάλετε εις πέρας. Επειδή το 24ωρο θα παραμείνει 24ωρο και αυτό δεν θα αλλάξει, θα πρέπει να αλλάξετε εσείς τρόπο διαχείρισης του χρόνου σας, ώστε να γίνετε πιο παραγωγικοί και να ολοκληρώνετε σε μικρότερο χρόνο τις δουλειές σας. Ακολουθούν, 7 πρακτικές, εφαρμόζοντας τις οποίες θα καταφέρετε περισσότερη και ποιοτικότερη δουλειά σε λιγότερο χρόνο.

Κρατάτε ωρολόγιο πρόγραμμα

Αρχίστε να καταγράφετε για κάθε μέρα μιας ολόκληρης εβδομάδας, την ώρα που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε μια εργασία. Αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε που έχετε «διαρροή» χρόνου και που πρέπει να εστιάσετε για να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα.

 

7 τρόποι για να γίνετε πιο παραγωγικοί από ποτέ

Μην κάνετε πολλά πράγματα μαζί

Οι έρευνες λένε πως το να αλλάζετε αντικείμενο απασχόλησης πάνω από 10 φορές τη μέρα θα σας κάνει τουλάχιστον αντιπαραγωγικούς-και όχι μόνο… Όταν ασχολείστε με πολλά πραγματα ταυτόχρονα, πέφτει ο δείκτης νοημοσύνης σας κατά μέσο όρο 10 βαθμούς, 5 αν είστε γυναίκα, 15 αν είστε άντρας. Αποφύγετε λοιπόν, να αλλάζετε διαρκώς αντικείμενο και συγκεντρωθείτε σε συγκεκριμένες υποχρεώσεις την ημέρα, για να έχετε αποτέλεσμα.

Μην «χαζεύετε»

Τα μηνύματα στο κινητό, τα e-mails και οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι οι συνηθέστερες αιτίες απόσπασης της προσοχής στον εργασιακό χώρο, γι΄αυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τις αποφύγετε τελείως. Εαν η δουλειά σας δεν απαιτεί σύνδεση στο internet, μείνετε offline και βάλτε το κινητό σας στη σίγαση για να δουλέψετε ανενόχλητοι και να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας πιο γρήγορα.

 

7 τρόποι για να γίνετε πιο παραγωγικοί από ποτέ

Δουλεύετε με τους δικούς σας ρυθμούς

Συνηθίζουμε να πέφτουμε στην παγίδα του ανταγωνισμού και να συγκρίνουμε την επαγγελματική μας πρόοδο και απόδοση με εκείνη των άλλων συναδέλφων. Ξεχνάμε στην πορεία πως ο καθένας δουλεύει διαφορετικά και ακόμα και αν καταφέρετε να βγάλετε την ίδια δουλειά με κάποιον συνάδελφο, δε σημαίνει ότι έχετε πετύχει και την ίδια ποιότητα. Μην επηρεάζεστε από τους στόχους των άλλων. Θέστε τους δικούς σας και εργαστείτε μεθοδικά, με τους δικούς σας ρυθμούς για να τους πετύχετε.

Πάρτε βαθιές ανάσες

Κάθε φορά που αφαιρείστε και το μυαλό σας αδυνατεί να συγκεντρωθεί, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και θεωρήστε αυτό το κόλπο σαν υπενθύμιση για να επιστρέψετε στην εργασία σας.

Να είστε προσεκτικοί

Συγκεντρώστε την προσοχή σας σε αυτό με το οποίο καταπιάνεστε, ώστε να αποφύγετε τυχόν λάθη και απροσεξίες. Δεν χρειάζεται να πιέσετε το μυαλο σας να αφοσιωθεί στη δουλειά, αλλά τουλάχιστον, ό,τι σκέφτεστε φροντίστε όσο μπορείτε να αφορά στο αντικείμενο της δουλειάς και όχι τις καλοκαιρινές διακοπές.

 

7 τρόποι για να γίνετε πιο παραγωγικοί από ποτέ

Κάντε διαλείμματα

Μην έχετε ποτέ υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό σας και φροντίζετε το σώμα σας και τον οργανισμό, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στη λίστα με τις υποχρεώσεις που βάζετε κάθε μέρα. Κάνετε διάλειμμα μεταξύ των εργασιών και φροντίστε να τρώτε κάτι ώστε να τροφοδοτείτε με γλυκόζη τον εγκέφαλό σας. Τα διαλείμματα θα σας βοηθήσουν να μην κουραστείτε γρήγορα και να αυξηθεί έτσι η συνολική σας απόδοση.

clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea