Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

6 τροφές της εποχής που θα απογειώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

6 τροφές της εποχής που θα απογειώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Ο ψευδάργυρος στον κολοκυθόσπορο τονώνει τη γυναικεία σεξουαλικότητα

Ξεχάστε τα στρείδια κι αρχίστε τον… πασατέμπο.

Το καλό σεξ ξεκινάει πριν καν μπείτε στην κρεβατοκάμαρα -κι όχι, δεν μιλάμε για τα προκαταρτικά- αλλά γι΄αυτά που μπορείτε να βάλετε στο πιάτο σας και να εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητές τους στις πιο προσωπικές σας στιγμές. Ξέρουμε ότι τα sos μέχρι τώρα ήταν τα στρείδια και η σκούρα σοκολάτα, αλλά αυτή τη φορά θα στραφούμε σε υγιεινές τροφές εποχής, παίρνοντας τα ίδια αποτελέσματα.

Κολοκυθόσποροι
Γνωστοί και ως πασατέμπος, οι κολοκυθόσποροι στη σαλάτα ή ως σνακ μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της γυναικείας σεξουαλικότητας, λόγω του ψευδάργυρου που περιέχουν. Συν τοις άλλοις, κάνουν καλό στη διάθεση και την ψυχολογία, αφού σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Wayne State, οι νεαροί άντρες που μείωσαν την πρόσληψη ψευδαργύρου για 20 εβδομάδες, σημείωσαν πτώση στην τεστοστερόνη, κάτι που οδήγησε ταυτόχρονα σε πτώση της λίμπιντο.

6 τροφές της εποχής που θα απογειώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Ρόδι και καλή στύση πάνε μαζί

Ρόδι
Αν έχετε πρόβλημα να διατηρήσετε τα πράγματα… ψηλά, αυτή η υπερτροφή είναι αυτό που χρειάζεστε. Τα ρόδια περιέχουν μεγάλες δόσεις αντιοξειδωτικών που αποτρέπουν τις ελεύθερες ρίζες από το να περιορίζουν την κυκλοφορία του αίματος. Κι ως γνωστόν, η καλύτερη ροή αίματος σημαίνει καλύτερη στύση και… περισσότερος χρόνος κάτω από τα σεντόνια.

Λαχανάκια Βρυξελλών
Μπορεί να δείχνουν περίεργα και να μυρίζουν κάπως, όσο όμως κι αν λατρεύετε να τα μισείτε, τα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν μεγάλα οφέλη που επεκτείνονται και στην κρεβατοκάμαρά σας. Ο λόγος είναι ότι περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται indole-3-carbinol, η οποία μειώνει τα οιστρογόνα και δίνει ώθηση στη λίμπιντο των αντρών. Κι αν αυτό δεν σας φαίνεται αρκετό, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, μαζί με όλα τα υπόλοιπα σταυρανθή λαχανικά.

Γλυκοπατάτες
Ο θρεπτικός αυτός «δυναμίτης» αποτελεί μια καλή πηγή σύνθετων υδατανθράκων και θα έπρεπε να έχει ήδη μια σημαντική θέση στο πιάτο σας. Οι γλυκοπατάτες βοηθούν στην απώλεια βάρους, προωθούν το χτίσιμο των μυών και την ίδια στιγμή αποτρέπουν εμφάνιση προβλημάτων, όπως στυτική δυσλειτουργία. Ακόμη, είναι πλούσιες σε κάλιο, το οποίο βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, όπως αναφέρεται σε μελέτη του Πανεπιστημίου Loyola. Ένα από τα οφέλη της χαμηλής αρτηριακής πίεσης είναι ο μειωμένος κίνδυνος στυτικής δυσλειτουργίας.

6 τροφές της εποχής που θα απογειώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Τρώτε μήλα για… λειτουργικό εξοπλισμό

Μήλα
Βρίσκονται στην εποχή τους, δεν τα πάνε καλά με τους… γιατρούς και αν τρώτε ένα κάθε μέρα, θα μπορέσετε να διατηρήσετε τον… εξοπλισμό σας σε λειτουργία. Τα μήλα περιέχουν, επίσης, κουερσετίνη, η οποία μπορεί να φανεί αποτελεσματική στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με μελέτη της Mayo Clinic.

Κράνμπερι
Τα μικρά αυτά νόστιμα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κάνοντας καλό σε ένα πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για τη σεξουαλική μας ζωή: στον έλεγχο του στρες. Η θειαμίνη (βιταμίνη Β1) βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να ελέγχει το στρες, διαδικασία σημαντική για τα… σεξουαλικά παιχνίδια, καθώς όταν είμαστε στρεσαρισμένοι, η σεξουαλική επιθυμία μειώνεται. Αναμείξτε κράνμπερι με βρώμη ή προσθέστε τα στη σαλάτα σας και δείτε πως συμπληρώνουν και τη γεύση και την επιθυμία σας.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης