Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

6 τροφές που θα πρέπει να τρώτε μία φορά την ημέρα!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 kaluteres-trofes

6 τροφές που θα πρέπει να τρώτε μία φορά την ημέρα!!

Υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να βοηθήσετε το σώμα σας να παραμείνει υγιές σε μακροπρόθεσμη βάση. Η άσκηση, η ενυδάτωση και να τρώτε όλα τα υγιεινά συστατικά που πρέπει!

Το να τρώτε υγιεινά μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά μόλις το συνηθίσετε , είναι άκρως ικανοποιητικό και σας ενθαρρύνει να αθληθείτε!

Ορεκτικά, δοκιμάστε να τρώτε τουλάχιστον ένα από αυτά τα τρόφιμα καθημερινά!

1. Κόκκινες Πιπεριές

Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, επίσης, πάνω από 60% περισσότερη βιταμίνη C από τις πράσινες πιπεριές – η οποίες είναι το 300% της καθημερινής σας βιταμίνης C! Έχοντας μια βιταμίνη C πλούσια διατροφή θα ενθαρρύνει επίσης το σώμα σας να παράγει κολλαγόνο, το οποίο θα επιβραδύνει το σχηματισμό των ρυτίδων, και θα ενδυναμώσει τα μαλλιά σας και τα νύχια.

2. Λαχανάκια Βρυξελλών

Τα λαχανάκια Βρυξελλών μπορούν να μειώσουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο σώμα σας αναστέλλοντας τα ένζυμα που πραγματικά έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν την ανάπτυξη του όγκου. Επίσης βοηθάνε στην απώλεια βάρους, επειδή 100 γραμμάρια λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν μόνο 45 θερμίδες, αλλά έχουν πάνω από 3 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3 γραμμάρια φυτικών ινών. Τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν επίσης φολικό οξύ, βιταμίνη Β6, Κ και C, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγγάνιο, και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

3. Μύρτιλλα

Τα καλά πράγματα έρχονται σε μικρά πακέτα! Τα μπλε μούρα έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο φρούτο της Βόρειας Αμερικής. 1 φλιτζάνι βατόμουρα την ημέρα, θα σας κρατήσει υγιείς και προλαμβάνει τον καρκίνο, τον διαβήτη και την απώλεια της μνήμης που σχετίζεται με τη γήρανση. Τα βατόμουρα, επίσης, τυχαίνει να είναι το αγαπημένο συστατικό για smoothies! Δοκιμάστε να βάλετε βατόμουρα στο επόμενο smoothie σας, ή ακόμα καλύτερα την επόμενη σαλάτα σας!

4. Ντομάτες

Οι ντομάτες ή ο ανάλατος χυμός ντομάτας θα πρέπει να είναι σε κάθε φαγητό σας καθημερινά. Οι ντομάτες είναι γεμάτες λυκοπένιο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι παρεμποδίζουν τις κύστες, το καρκίνο του πνεύμονα και του δέρματος. Έχουν τη δύναμη να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα σας, κρατώντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό και υγιές.

5. Καρότα

Εύκολο να τα μαγειρέψετε και τα τρώτε και ωμά. Τα καρότα είναι το μέγιστο λαχανικό για να το κρατήσετε στην καθημερινή διατροφή σας. Τα καρότα έχουν βήτα-καροτίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει δραστικά τις φλεγμονώδεις παθήσεις όπως το άσθμα και την αρθρίτιδα. Περιέχουν βιταμίνη Κ και C, η οποία θα βοηθάει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να διατηρήστε υγιείς όλο το χρόνο!

6. Καρύδια

Είναι γεμάτα με ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, είναι αντι-φλεγμονώδη, περιέχουν πολυφαινόλες, και πρωτεΐνες! Αυτό είναι το τέλειο σνακ μετά την προπόνηση !Πάντα έχετε μια χούφτα καρύδια, όταν ξέρετε ότι έχετε μία πολυάσχολη μέρα μπροστά σας (το οποίο θα σας βοηθήσει να περικόψετε το πρόχειρο φαγητό, τσιμπολόγημα).

Όλες αυτές οι τροφές είναι απίστευτα εύκολο τις ενσωματώσετε στην μαγειρική σας και ακόμα καλύτερα, μπορείτε να τα κόψετε και να τα ρίξετε σε μια σαλάτα! Θυμηθείτε να αγοράζετε βιολογικά προϊόντα για να αποφεύγετε τα επιβλαβή φυτοφάρμακα.

 

Επιμέλεια:Ελένη Μιχαλάκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika