Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

6 tips για να είσαι ευτυχισμένος κάθε ώρα και στιγμή!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

6 tips για να είσαι ευτυχισμένος κάθε ώρα και στιγμή.

Υπάρχουν tips σύμφωνα με τα οποία μπορεί η ευτυχία να γίνει μέρος της ζωής μας. Μάλιστα είναι πολύ εύκολο να επιτευχθούν, αρκεί να τους δώσουμε τη δέουσα σημασία και φυσικά να αναλάβουμε δράση. Η ευτυχία σύμφωνα με τους ειδικούς βρίσκεται στα απλά, καθημερινά και λίγα πράγματα και όχι σε ένα μακρύ κατάλογο στόχων. Δηλαδή;

Συνήθως βάζουμε στόχους που νομίζουμε ότι θα μας κάνουν ευτυχισμένους, ξεχνώντας πώς να ενισχύσουμε την ευτυχία μας στην καθημερινότητά μας, όπως στην εργασία, στην προσωπική μας ζωή ή στη κοινωνική μας αλληλεπίδραση με τους φίλους μας. Μήπως λοιπόν αναζητάμε την ευτυχία σε λάθος μέρη; Τελικά πού κρύβεται η ευτυχία; Οι ειδικοί απαντούν.

Στο τραπέζι

6 tips για να είσαι ευτυχισμένος κάθε ώρα και στιγμή

Σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχιατρικής, Dr Drew Ramsey από το Columbia University Medical Center, τα τρόφιμα παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου μας, ακόμη και μέσω της εμφάνισής τους. Δηλαδή; Η σύνδεση της κοιλιακής μας χώρας με το μυαλό είναι γεγονός. Τα πολύχρωμα τρόφιμα ενισχύουν τη λειτουργία των κυττάρων του εγκεφάλου και ως εκ τούτου το γενικό επίπεδο της ευτυχίας. Την επόμενη φορά λοιπόν, καλό θα ήταν να ενισχύσουμε το πιάτο μας με πολύχρωμα τρόφιμα, όπως κόκκινα φασόλια, πορτοκαλί καρότα ή πράσινες πιπεριές. Αυτό είναι ένα ευτυχισμένο πιάτο.

Στο γραφείο

6 tips για να είσαι ευτυχισμένος κάθε ώρα και στιγμή

Σύμφωνα με την διευθύνων σύμβουλο της ευτυχίας (ναι υπάρχει τέτοιο επάγγελμα στο Λος Άντζελες), Sophie Keller, ο χρωματικός και δροσερός κώδικας στο γραφείο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο καθ όλη τη διάρκεια της εργασίας μας. Ειδικότερα, η Keller λέει πως όσο και αν αγαπάμε τη δουλειά μας υπάρχουν και δύσκολες στιγμές. Στο γραφείο μας αξίζει να υπάρχουν χρωματιστά διακοσμητικά, ενώ καλό είναι να έχουμε δίπλα μας νερό ή δροσιστικά ροφήματα φράουλας ή δυόσμου.

Στη κοινωνική μας ζωή

6 tips για να είσαι ευτυχισμένος κάθε ώρα και στιγμή

Αν όχι όλοι, τουλάχιστον αρκετοί έχουμε περάσει από τη φάση σύμφωνα με την οποία δεν επιθυμούμε να βγούμε από το σπίτι. Παραμελούμε τη κοινωνική μας αλληλεπίδραση και απέχουμε από διάφορες εκδηλώσεις. Οι ειδικοί μας ενημερώνουν πως η συμμετοχή μας σε κοινωνικές πλατφόρμες ή η ενεργή μας δράση στα social media δεν μας κάνει πραγματικά “συμμετέχοντες-συμμετέχουσες”. Για αυτό ας κάνουμε μία προσπάθεια να γίνουμε μέλη μίας κοινωνικής ενεργής κοινότητας.

Στην προπόνησή μας

6 tips για να είσαι ευτυχισμένος κάθε ώρα και στιγμή

Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Translational Psychiatry ο συνδυασμός της ψυχικής με την σωματική άσκηση μειώνει τα συμπτώματα της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής κατά 40%. Με το να επικεντρωνόμαστε στην άσκησή μας ,λαμβάνουμε περισσότερα φυσικά οφέλη απ’ ότι φανταζόμασταν.

Στην τσάντα μας

6 tips για να είσαι ευτυχισμένος κάθε ώρα και στιγμή

Οι μυρωδιές μπορούν να μας ασκήσουν επιρροή. Ειδικότερα οι οσμές μπορούν να μετατρέψουν την διάθεσή μας. Μια ευχάριστη μυρωδιά μπορεί να μας τονώσει και να δώσει στο πρόσωπό μας ένα όμορφο χαμόγελο. Οι ειδικοί συνιστούν να έχουμε μαζί μας ένα ευχάριστο άρωμα κοντά μας, ένα σπρέι το οποίο να ενισχύει τη διάθεσή μας οποιαδήποτε στιγμή.

Στο σώμα μας

6 tips για να είσαι ευτυχισμένος κάθε ώρα και στιγμή

Η σεξουαλική μας ζωή φυσικά και παίζει ρόλο στην ευτυχία μας. Ακόμη και μέσω της αυτοικανοποίησης λαμβάνουμε μία σειρά από συναισθηματικά οφέλη. Ο ποιοτικός χρόνος με τον σύντροφό μας ή ακόμη και με τον εαυτό μας χρειάζεται.

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα «σημάδια» που φανερώνουν την ύπαρξη φραγμένων αρτηριών στο σώμα μας

Γιώργος Newsitamea

10 φαινομενικά αθώες φράσεις που, στην πραγματικότητα, είναι προσβλητικές

Efi Nika

Επιληψία: Σημαντική ανακάλυψη ανοίγει τον δρόμο για αποτελεσματική αντιμετώπιση σε δύσκολες περιπτώσεις

newsitamea