Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

6 σημάδια ότι χρειάζεστε περισσότερα λιπαρά!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Έξι σημάδια ότι χρειάζεστε περισσότερα λιπαρά

6 σημάδια ότι χρειάζεστε περισσότερα λιπαρά!!!

 

Η διατροφική “μόδα” προστάζει την αποχή από κάθε τροφή που έχει λιπαρά, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι υγιές για τον οργανισμό σας.

Δεν είναι όλα τα λιπαρά το ίδιο. Υπάρχουν ορισμένα λιπαρά που ο οργανισμός τα έχει μεγάλη ανάγκη για να λειτουργήσει σωστά και αυτά ονομάζονται “καλά” λιπαρά.

Τέτοια υπάρχουν σε τροφές όπως τα ψάρια, το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και το ελαιόλαδο.

Αν παρατηρήστε κάποιο από τα ακόλουθα σημάδια, τότε αυτό ίσως είναι σημάδι ότι ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερα καλά λιπαρά μέσω της διατροφής σας:

Δεν αισθάνεστε πλήρεις μετά από ένα κύριο γεύμα: Επειδή το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστεί τα λιπαρά από ό,τι χρειάζεται για να αφομοιώσει τους υδατάνθρακες, τα γεύματα που περιλαμβάνουν λιπαρά θα σας βοηθήσουν να νιώθετε πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κακή υγεία του δέρματος: Αν η επιδερμίδα σας είναι πιο ξηρή και δημιουργούνται φολίδες (η επιδερμίδα “σκάει” και ξεφλουδίζει) τότε είναι πιθανό να χρειάζεστε περισσότερα λιπαρά στην διατροφή σας. Τα καλά λιπαρά βοηθούν τον οργανισμό να απορροφήσει καλύτερα στις βιταμίνες που περιέχονται σε άλλες τροφές και οι βιταμίνες με τη σειρά τους βοηθούν στην καλή υγεία του δέρματος.

Ακανόνιστη περίοδος: Αν είστε γυναίκα και έχετε προσέξει ότι έχετε ακανόνιστο κύκλο έμμηνης ρύσης, τότε η αιτία μπορεί να κρύβεται στο ότι η έλλειψη καλών λιπαρών από τη διατροφή σας έχει χαλάσει την ορμονική ισορροπία στον οργανισμό σας. Προσοχή: Η διατροφή δεν είναι η μοναδική αιτία για τον ακανόνιστο κύκλο περιόδου. Σε κάθε περίπτωση είναι σώφρον να επικοινωνήσετε με τον γυναικολόγο σας.

Αδυναμία συγκέντρωσης: Ένα γραμμάριο λιπαρών περιέχει τις διπλάσιες θερμίδες σε σύγκριση με ένα γραμμάριο υδατανθράκων ή πρωτεΐνης. Είναι φυσικά δυνατόν να παίρνετε όλες τις θερμίδες που χρειάζεστε από υδατάνθρακες και πρωτεΐνη αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που δεν καταναλώνουν αρκετά καλά λιπαρά δεν μπορούν να συγκεντρωθούν εύκολα.

Κουράζεστε εύκολα: Αν παρατηρήσετε ότι νιώθετε εξαντλημένοι μετά από λίγα μόνο λεπτά σωματικής άσκησης, τότε μπορεί να φταίει η διατροφή σας. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το σώμα σας καίει πρώτα τους υδατάνθρακες και στη συνέχεια βασίζεται στις θερμίδες από το λίπος για να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την ενέργεια που χρειάζεστε.

Κακή μνήμη: Έρευνες έχουν δείξει ότι η μεσογειακή διατροφή, η οποία βασίζεται στα καλά λιπαρά (ελαιόλαδο, καρποί, ψάρια κλπ) βοηθάει στην καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία και την καλύτερη μνήμη.

 

 

onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika

Δείτε πως πρέπει να αυξήσετε τη φερριτίνη στο αίμα σας

Γιώργος Newsitamea

Ελκώδης κολίτιδα: 9 σημάδια της φλεγμονής του εντέρου – Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε και ποιες να αποφεύγετε

Penni Syggrou