Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 πράγματα που οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

6 πράγματα που οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ

6 πράγματα που οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάνουν πολλά πράγματα. Αφιερώνουν χρόνο για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους, αναπτύσσουν το αίσθημα της αισιοδοξίας, ασκούν έμπρακτα την καλοσύνη τους, καλλιεργούν σχέσεις που βασίζονται στην αγάπη, δεσμεύονται για ουσιαστικούς στόχους, απολαμβάνουν τις μικρές απολαύσεις της ζωής και πολλά άλλα.

Αυτά που δεν κάνουν όμως είναι τα παρακάτω:

1. Δεν ασχολούνται με το τι κάνουν οι άλλοι

Ξεχάστε αυτά που κάνουν οι άλλοι. Σταματήστε να ασχολείστε με το πού έχουν φτάσει και τι έχουν αποκτήσει. Κανείς δεν είναι καλύτερος από εσάς, γιατί κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα από εσάς. Εσείς χαράζετε τον δικό σας δρόμο. Μερικές φορές ο λόγος που καταλαμβανόμαστε από ανασφάλεια είναι γιατί συγκρίνουμε τις αθέατες συνθήκες με το δημόσιο προφίλ που παρουσιάζουν οι άλλοι άνθρωποι. Εστιάζουμε στον θόρυβο που κάνει ο κόσμος αντί να ακούμε τον εαυτό μας. Σταματήστε λοιπόν τις συγκρίσεις κι αγνοήστε τους περισπασμούς. Ακούστε την εσωτερική σας φωνή και ασχοληθείτε με τις δικές σας υποθέσεις.

Φυλάξτε τις καλύτερες επιθυμίες σας και τους μεγαλύτερους στόχους σας μέσα στην καρδιά σας και αφιερώστε τους χρόνο καθημερινά. Μην φοβάστε να προχωρήσετε μόνοι σας και να το απολαύσετε. Μην επιτρέψετε στην άγνοια, τη μιζέρια ή την αρνητικότητα των άλλων να σας εμποδίσουν να γίνετε το καλύτερο που μπορείτε. Κάντε αυτό που ξέρετε μέσα σας ότι είναι σωστό για σας. Όταν επικεντρωθείτε στην ουσιαστική δουλειά και την εσωτερική σας γαλήνη, σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να σας ταράξει (από το βιβλίο «1.000 μικρά πράγματα που οι ευτυχισμένοι, επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά», κεφάλαιο «Πάθος και εξέλιξη», 1,000 Little Things Happy, Successful People Do Differently).

2. Δεν επιζητούν την αναγνώριση της αξίας τους από τους άλλους

Όταν είστε ικανοποιημένοι με το να είστε απλώς ο εαυτός σας χωρίς να κάνετε συγκρίσεις και προσπάθειες να εντυπωσιάσετε τους άλλους, όλοι θα σας σέβονται. Και ακόμη πιο σημαντικό, θα σέβεστε κι εσείς τον εαυτό σας. Με ποιo τρόπο αφήνετε τους άλλους να καθορίζουν τι είστε; Τι θα κάνατε αν γνωρίζατε ότι κανείς δεν θα σας κατακρίνει; Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σας κατακρίνει. Οι άνθρωποι μπορεί να γνωρίζουν την πορεία σας και ίσως θεωρούν ότι σας ξέρουν καλά, αλλά δεν μπορούν να νιώσουν τι περνάτε διότι δεν ζουν εκείνοι τη δική σας ζωή. Ξεχάστε λοιπόν τι σκέφτονται και τι λένε για σας. Επικεντρωθείτε στο πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας και ακολουθήστε τον δρόμο που σας εκφράζει.

Εκείνοι που σας δέχονται είναι οι φίλοι σας. Οι άλλοι είναι οι δάσκαλοί σας. Αν κάποιος σας αποδώσει κάποιον χαρακτηρισμό που είναι αληθής, δεν είναι δικό σας πρόβλημα, αφού ισχύει. Αν σας αποδώσει κάποιον άλλο χαρακτηρισμό που δεν ισχύει, πάλι δεν είναι δικό σας πρόβλημα, αφού δεν είναι αληθινός. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όπως κι αν σας χαρακτηρίσουν δεν αποτελεί δικό σας πρόβλημα.
Όλα αυτά αποτελούν δικό τους θέμα… Η γνώμη που έχετε εσείς για τον εαυτό σας και το τι θα αποφασίσετε να γίνετε είναι αυτό που πρέπει να σας απασχολεί.

3. Δεν βασίζονται στους άλλους ανθρώπους και σε εξωτερικά γεγονότα για να γίνουν ευτυχισμένοι

Η δυστυχία βρίσκεται στο κενό που υπάρχει ανάμεσα σε όσα διαθέτουμε στο παρόν και σε όσα νομίζουμε ότι έχουμε ανάγκη. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν χρειάζεται να αποκτήσουμε τίποτα περισσότερο για να νιώθουμε ικανοποιημένοι με αυτά που ήδη έχουμε. Δεν χρειαζόμαστε την άδεια από τους άλλους για να είμαστε ευτυχισμένοι. Η ζωή σας είναι υπέροχη όχι επειδή κάποιος άλλος λέει ότι είναι ή επειδή έχετε αποκτήσει κάτι καινούριο, αλλά επειδή εσείς έχετε επιλέξει να τη βλέπετε έτσι. Μην αφήνετε την ευτυχία σας να γίνει όμηρος. Πάντα θα είναι δική σας επιλογή το να ζήσετε και να αποκτήσετε εμπειρίες.

Μόλις σταματήσετε να θεωρείτε τους πάντες και τα πάντα υπεύθυνα για την ευτυχία σας, θα γίνετε πιο ευτυχισμένοι. Αν τώρα δεν νιώθετε ικανοποιημένοι, δεν φταίει κάποιος άλλος. Αναλάβετε την πλήρη ευθύνη για τη δική σας δυστυχία και θα αποκτήσετε αμέσως τη δυνατότητα να γίνετε πιο ευτυχισμένοι. Σταματήστε να αναζητάτε μάταια τις συνθήκες που θα σας κάνουν ευτυχισμένους. Απλώς επιλέξτε να εκτιμήσετε το μεγαλείο που είναι δικό σας αυτή τη στιγμή και τότε θα αρχίσουν να εμφανίζονται οι κατάλληλες συνθήκες.

Το μεγαλύτερο μέρος της ευτυχίας ή της δυστυχίας σας εξαρτάται από τη δική σας προοπτική κι όχι από την κατάστασή σας. Ακόμη κι αν τα πράγματα δεν είναι τέλεια τώρα, σκεφτείτε όλη την ομορφιά που υπάρχει γύρω σας. Ένας καλός λόγος για να χαμογελάσετε χρειάζεται πάντα μόνο μία σκέψη. Επιλέξτε να το εκμεταλλευτείτε αυτό όποτε θελήσετε.

4. Δεν παραμένουν κολλημένοι στο παρελθόν

Αφήστε το σήμερα να γίνει η μέρα που θα σταματήσετε να νιώθετε στοιχειωμένοι από τα φαντάσματα του παρελθόντος σας. Ό,τι συνέβη στο παρελθόν αποτελεί μόνο ένα κεφάλαιο στην προσωπική σας ιστορία. Μην κλείσετε το βιβλίο, γυρίστε απλώς σελίδα. Όλοι έχουμε πληγωθεί είτε από τις δικές μας αποφάσεις είτε από των άλλων και ενώ ο πόνος από αυτές τις εμπειρίες είναι κάτι φυσιολογικό, μερικές φορές διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το συναίσθημα της εχθρότητας μας οδηγεί στο να ζήσουμε τον ίδιο πόνο ξανά και ξανά και έτσι δυσκολευόμαστε πολύ να απαλλαγούμε από αυτόν.

Η λύση είναι η συγχώρεση. Σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε στο μέλλον χωρίς να πολεμάτε το παρελθόν. Προκειμένου να κατανοήσετε τις άπειρες δυνατότητες όλων όσων θα έρθουν στο μέλλον, πρέπει να συγχωρήσετε όσα βρίσκονται ήδη στο παρελθόν σας. Χωρίς τη συγχώρεση, οι πληγές δεν θα επουλωθούν ποτέ και έτσι η προσωπική σας εξέλιξη δεν θα επιτευχθεί ποτέ. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαγράψετε το παρελθόν σας ή να ξεχάσετε τι συνέβη. Σημαίνει ότι απαλλάσσεστε από τη δυσαρέσκεια και τον πόνο και επιλέγετε να μάθετε από τα γεγονότα και να προχωρήσετε.

5. Δεν παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα σε αρνητικό περιβάλλον

Δεν μπορείτε να κάνετε θετικές επιλογές στη ζωή σας χωρίς να βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον που κάνει αυτές τις επιλογές εύκολες, φυσικές και ευχάριστες. Γι’ αυτό λοιπόν προστατέψτε το πνεύμα και τις δυνατότητές σας και μην περιορίζετε τον χρόνο σας με αρνητικό περιβάλλον και ανθρώπους.

Όταν για παράδειγμα οι άλλοι άνθρωποι σας παρασύρουν να ενεργείτε σαν να είστε θύματα, όταν γκρινιάζουν συνεχώς για τις αδικίες της ζωής και έχουν την απαίτηση να συμφωνήσετε μαζί τους, να τους εκφράσετε τα συλλυπητήριά σας και να συμμετάσχετε στα παράπονά τους, φύγετε μακριά. Αν μπείτε σε αυτό το παιχνίδι της αρνητικότητας, πάντα θα βγαίνετε χαμένοι.

Ακόμα και όταν είστε μόνοι, φροντίστε να δημιουργείτε μια θετική ψυχική κατάσταση για τον εαυτό σας. Βάλτε στόχο να εγκαταλείψετε όλες τις σκέψεις που σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα ή έστω λίγα μόνο από αυτά που σας ενοχλούν και δείτε πώς θα αλλάξει η ζωή σας. Δεν χρειάζονται αρνητικές σκέψεις. Όλα αυτά είναι ψέματα και δεν λύνουν κανένα πρόβλημα.

6. Δεν αγνοούν την αλήθεια

Είναι μεγάλη παγίδα το να περνάμε τη ζωή μας μαθαίνοντας πώς να λέμε ψέματα, γιατί τελικά αυτά τα ψέματα μεγαλώνουν τόσο πολύ μέσα στο μυαλό μας που τελικά αποτυγχάνουμε να δούμε, να πούμε και να ζήσουμε τη δική μας αλήθεια. Οι ζωές καταστρέφονται πολύ εύκολα όταν φτιάχνονται με ψέματα. Αν αγνοήσετε την αλήθεια, θα ζείτε μέσα στο ψέμα κάθε μέρα αφού η αλήθεια θα στοιχειώνει τις σκέψεις σας κάθε βράδυ. Δεν γίνεται να ξεφύγετε από την αλήθεια σας με το να είστε ανειλικρινής.

Γι’ αυτό μην λυγίσετε και μην το βάλετε κάτω. Μην προσπαθήσετε να κρύψετε την αλήθεια με ψέματα και μην προσπαθήσετε να αλλάξετε την ψυχή σας ακολουθώντας τη μόδα. Είναι προτιμότερο να μην δώσετε καμία εξήγηση ή δικαιολογία από το να δώσετε μια ψεύτικη. Χρειάζεται θάρρος και δύναμη για να παραδεχτείτε την αλήθεια, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσετε πραγματικά. Αποδεχτείτε την, αγκαλιάστε την και ζήστε για τις προοπτικές που ξεδιπλώνονται μπροστά σας.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea