Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 ενδείξεις ότι πρέπει να αλλάξετε τη ζωή σας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

6 ενδείξεις ότι πρέπει να αλλάξετε τη ζωή σας.

Είναι ώρα να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας; Ίσως. Η ζωή είναι τόσο μικρή για να μη τη ζήσετε στο έπακρο.

Παρακάτω αναφέρουμε κάποιες ενδείξεις ότι είναι ώρα να αλλάξετε τη ζωή σας.

1. Κάθε εβδομάδα ανυπομονείτε να έρθει η Παρασκευή.

Οι Παρασκευές είναι πολύ ωραίες. Ωστόσο, ένα πράγμα που έχω ανακαλύψει και υποστηρίζω απόλυτα είναι ότι κάθε μέρα μπορεί να είναι πραγματικά όμορφη. Εάν κρατάτε όλα σας τα χρήματα για το Σαββατοκύριακο, είναι ώρα να αναρωτηθείτε σοβαρά για τον τρόπο ζωής σας και να κάνετε κάποιες αλλαγές. Μην με παρεξηγήσετε: είναι πολύ ωραίο να κάνει κανείς σχέδια για το Σαββατοκύριακο, για τα οποία ανυπομονεί. Ωστόσο, τι θα λέγατε εάν διατηρούσατε τον ίδιο ενθουσιασμό της Παρασκευής τις περισσότερες, αν όχι όλες, μέρες της εβδομάδας; Χρειάζεται να δουλέψουμε πολύ με τον εαυτό μας όμως είναι πραγματικά πιθανό να έχει κανείς τη ζωή που αγαπάει. Ακόμη και τις Δευτέρες.

2. Ζείτε για τις διακοπές σας.

Οι διακοπές είναι σίγουρα υπέροχες. Όμως, ακόμη πιο υπέροχο είναι να έχει κανείς έναν τέτοιο τρόπο ζωής από τον οποίο δεν θα νιώθει την ανάγκη να απελευθερωθεί. Όπως είπε και ο Σεθ Γκόντιν: «Αντί να αναρωτιέστε πότε θα είναι οι επόμενες διακοπές σας, ίσως πρέπει να δημιουργήσετε μία τέτοια ζωή από την οποία δεν θα χρειάζεται να δραπετεύσετε». Οι διακοπές είναι διασκεδαστικές και απολαυστικές. Όμως, είναι πολύ προτιμότερο να δημιουργήσει κανείς μία ζωή όπου θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ό,τι του αρέσει πολλές εβδομάδες το χρόνο και όχι μόνο τις δύο βδομάδες των διακοπών.

3. Άμα το σκεφτείτε, δεν επικεντρώνετε στ’ αλήθεια τη ζωή σας στις προτεραιότητές σας.

Καταγράψετε τις τρεις βασικές σας προτεραιότητες. Στη συνέχεια, καταγράψετε τα τρία πιο βασικά πράγματα στη ζωή σας. Υπάρχει συμφωνία μεταξύ τους; Ένας από τους τρόπους με τους οποίους νιώθει κανείς ικανοποιημένος από τη ζωή του είναι όταν αφιερώνει χρόνο συστηματικά κάνοντας αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο. Εάν δεν επικεντρώνεστε στη ζωή σας σε ό,τι είναι σημαντικό για σας, είναι ώρα να κάνετε κάποιες αλλαγές.

4. Δεν έχετε ιδέα τι είναι αυτό που σας αρέσει και δεν έχετε το χρόνο να το ανακαλύψετε.

Εάν δεν έχετε βρει κάτι που να σας αρέσει πολύ στην τωρινή σας ζωή, δεν πρόκειται να το βρείτε εάν συνεχίζετε την ίδια ρουτίνα, ξανά και ξανά, κάθε χρόνο. Προκειμένου να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που σας αρέσει, αρχίστε αφιερώνοντας χρόνο για να το βρείτε. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να ανακαλύψετε ποιος είστε, ποιες είναι οι δυνατότητές σας και τι τραβάει το ενδιαφέρον σας. Πειραματιστείτε μαθαίνοντας καινούρια πράγματα, αφιερώστε το χρόνο σας σε ανθρώπους που σας εμπνέουν και ασχοληθείτε περισσότερο με ό,τι σας αρέσει και λιγότερο με ό,τι σας αποδυναμώνει.

5. Συχνά ζηλεύετε.

Εάν πιάνετε τον εαυτό σας να ζηλεύει συχνά κάποιον, πρέπει να κάνετε τρία πράγματα:

  1. Βρείτε τον τρόπο να αφοσιωθείτε στον εαυτό σας αντί στη ζωή κάποιου άλλου. Κάποιες φορές, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να απομακρυνθείτε για λίγο από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
  2. Εμπνευστείτε από το άτομο που ζηλεύετε και καθορίστε έναν παρόμοιο στόχο στη ζωή σας.
  3. Εάν αυτό που έχει το άλλο άτομο δεν είναι κάτι που θα σας ενεργοποιήσει να προσπαθήσετε να το πετύχετε, χαρείτε γι’ αυτόν, όμως μη ζηλεύετε.

Όταν νιώθετε ζήλια, σκεφτείτε γιατί θέλετε αυτό που έχει ο άλλος και ποια είναι τα κίνητρά σας. Εάν η ζωή σας είναι προσαρμοσμένη στους δικούς σας στόχους, προτεραιότητες, ενδιαφέροντα και δυνατότητες, θα νιώθετε πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση από ό,τι όταν προσπαθείτε να γίνετε κάποιος άλλος.

6. Δεν μπορείτε να θυμηθείτε ποια ήταν η τελευταία φορά που ξεπεράσατε τον εαυτό σας.

Σύμφωνα με τον Νιλ Ντόναλντ Γουόλς, «Η ζωή ξεκινάει όταν ξεπερνάμε τον εαυτό μας». Η ζωή σας θα γίνει ακόμη πιο συναρπαστική εάν ξεπεράσετε τα όριά σας. Εάν δεν είστε σίγουροι από πού θα ξεκινήσετε, αρχίστε με μικρά βήματα, ξεπερνώντας σιγά σιγά τα όριά σας.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μη τη ζείτε στο έπακρο. Εάν αποφασίσετε ότι είστε έτοιμοι να αλλάξετε τη ζωή σας, σας ενθαρρύνουμε να ξεκινήσετε κάνοντας μικρά βήματα για να αποκτήσετε τη ζωή που επιθυμείτε. Συνεχίστε έτσι!

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνων www.lifehack.org

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

10 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο

Newsitamea@

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea