Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

6 ενδείξεις ότι ένα παιδί είναι παραμελημένο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1

Υπάρχουν διάφορες ενδείξεις που μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι ένα παιδί είναι παραμελημένο από τους γονείς του.

Κάποιες είναι εμφανείς σε τρίτους, κάποιες άλλες όχι και τόσο. Πάμε να δούμε μερικές που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία…

Η πρώτη ένδειξη που μαρτυρά ότι ένα παιδάκι είναι παραμελημένο από τους γονείς του είναι τα ρούχα που φοράει.

Μπορεί να είναι βρώμικα, σε εμφανώς λάθος μέγεθος και γενικά επιλογές που δε δικαιολογούνται από την οικονομική επιφάνεια των γονιών του.

Από εκεί και πέρα, όταν ένα παιδάκι δεν είναι λουσμένο, έχει άκοπα νύχια και γενικά δεν πληροί κάποιους βασικούς κανόνες υγιεινής, είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι οι γονείς του δεν ασχολούνται μαζί του.

Αν τύχει να καλέσετε ένα παιδάκι στο πάρτι του μικρού σας και παρατηρήσετε να τρώει σα…να μην υπάρχει αύριο και να κάνει το ίδιο σε επόμενη επίσκεψη με τους γονείς του σπίτι σας, κάτι δεν πάει καλά στην καθημερινότητά του.

Μέσα στο όλο σας ενδιαφέρον, μην παρασυρθείτε και ανοίξετε σχετική κουβέντα στους γονείς του, γιατί το πιθανότερο είναι να δημιουργηθεί παρεξήγηση!

Πολλά πρωινά που πάτε να αφήσετε το μικρό σας στο σχολείο, έχετε παρατηρήσει ότι ένα συγκεκριμένο παιδάκι φτάνει πάντα με καθυστέρηση. Αυτό βέβαια από μόνο του λέει πολλά και τίποτα ταυτόχρονα, καθώς πρέπει να συνδυαστεί και με άλλες ενδείξεις για να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα ως προς το αν είναι όντως παραμελημένο ή όχι.

Επίσης, το παραμελημένο παιδί δείχνει να μην έχει διδαχθεί βασικούς κανόνες συμπεριφοράς, με αποτέλεσμα να φέρεται με μη επιτρεπτούς τρόπους σε άλλα παιδάκια και ενηλίκους.

Τέλος, χωρίς να είναι απόλυτο, ένα παραμελημένο παιδί θα το δείτε να απομονώνεται από τα άλλα παιδάκια και να είναι ελάχιστα κοινωνικό. Και λέμε ότι δεν είναι απόλυτο, γιατί απλά μπορεί να είναι κλειστός χαρακτήρας ή ντροπαλό και να μην έχει να κάνει με παραμέληση από το σπίτι του.

ΠΗΓΗ: www.mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika