Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

6 εύκολοι, φυσικοί τρόποι για να μαλακώσουν εκείνοι οι δύσμορφοι κάλοι στα πόδια σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι κάλοι είναι δύσμορφες και συνήθως επίπονες στρώσεις παχιάς επιδερμίδας που εμφανίζονται στα πόδια ή στα χέρια. Οι κάλοι δημιουργούνται εξαιτίας της επαναλαμβανόμενης πίεσης ή τριβής που προκαλεί την υπερτροφία του δέρματος και τη σκλήρυνσή του, ως ένας τρόπος προστασίας της περιοχής από περαιτέρω τραυματισμούς.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια ήδη θεραπείας που συντελούν στην απομάκρυνση των κάλων και στην ανακούφιση του πόνου. Μη συμβιβάζεστε με το να κρύβετε τα χέρια και τα πόδια σας. Αντιθέτως, εφαρμόστε κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές για να αισθανθείτε καλύτερα. Οι θεραπείες που περιγράφονται εδώ είναι απλές λύσεις και παρασκευάζονται από καθημερινά, σπιτικά προϊόντα. Είναι πολύ εύκολες για να αγνοηθούν.

  1. Μουλιασμένο ψωμί

Το ψωμί που είναι μουλιασμένο σε ξύδι συμβάλλει σχεδόν άμεσα στην απομάκρυνση των κάλων. Απλώς, βρέξτε μισή φέτα ψωμιού σε ξύδι και τοποθετήστε την κατευθείαν πάνω στην πάσχουσα περιοχή. Τυλίξτε το ψωμί σε έναν επίδεσμο και φορέστε από πάνω μία κάλτσα. Ο καλός θα πρέπει να εξαφανιστεί την επόμενη μέρα.

  1. Λεμόνι

Με το λεμόνι μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα από το να το στύψετε απλώς στο νερό. Η φλούδα του λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση των κάλων. Απλώς τοποθετήστε τη φλούδα πάνω στον κάλο και αφήστε την εκεί για όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία για αρκετές μέρες συνεχόμενα και στο τέλος ο κάλος θα εξαφανιστεί.

  1. Κρεμμύδι

Το κρεμμύδι χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για τη θεραπεία πολλών ασθενειών. Όσον αφορά στους κάλους, απλώς τοποθετήστε ένα κρεμμύδι σε ένα βάζο με ξύδι και αφήστε το να μαριναριστεί για πολλές ώρες. Τοποθετήστε το κρεμμύδι στον κάλο, τυλίξτε το με έναν επίδεσμο και αφήστε το εκεί για όλο το βράδυ. Ο κάλος θα πρέπει να μαλακώσει μέχρι το πρωί και να απομακρυνθεί εύκολα.

  1. Καστορέλαιο

Για την ύγρανση, την ανακούφιση και τη θεραπεία των κάλων χρησιμοποιήστε καστορέλαιο. Εφαρμόστε μία μικρή ποσότητα πάνω στον κάλο και τυλίξτε το σημείο για όλο το βράδυ. Προσέξτε έτσι ώστε το λάδι να μη στάξει μέσα από το κάλυμμα. Αυτή η ανώδυνη μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές τη βδομάδα.

  1. Αλάτι θειικού μαγνησίου

Το αλάτι  θειικού μαγνησίου θα βοηθήσει έτσι ώστε η νεκρή επιδερμίδα που δημιουργήθηκε από τον κάλο να μπορεί να απομακρυνθεί ευκολότερα. Μουλιάστε τα χέρια ή τα πόδια σας για 10 λεπτά σε μία λεκάνη με ζεστό νερό, όπου θα έχετε ρίξει και ένα φλιτζάνι με αλάτι. Ενώ το δέρμα είναι ακόμη ζεστό, απομακρύνετε απαλά τη νεκρή επιδερμίδα με ένα σκληρό ύφασμα ή ελαφρόπετρα. Επαναλάβετε αυτή τη μέθοδο για όσο χρειαστεί.

  1. Ασπιρίνη

Το σαλικυλικό οξύ συμβάλλει στην απομάκρυνση των κάλων. Ουσιαστικά, η ασπιρίνη διαλύεται και έτσι σχηματίζεται αυτή η σημαντική ένωση. Δημιουργείστε αλοιφή σπάζοντας την ασπιρίνη και ανακατεύοντάς την με νερό κα λίγο χυμό από λεμόνι. Εφαρμόστε την αλοιφή κατευθείαν πάνω στο δέρμα, τυλίξτε την περιοχή και περιμένετε για 10 λεπτά. Απομακρύνετε τη νεκρή επιδερμίδα και επαναλαμβάνετε αυτή διαδικασία κάθε λίγες μέρες.

Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας / remedydaily.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς μιλάνε οι γιατροί για τον βίαιο και αιφνίδιο θάνατο ενός ανθρώπου στους συγγενείς του;

newsitamea

Κορονοϊός: Πόσοι νέοι πέθαναν από καρδιά σε 1 εκατομμύριο που εμβολιάστηκαν

Efi Nika

Το φτιάχνεις σε 20 μέρες, κοστίζει 5.000 ευρώ: Ελληνική εταιρία έβγαλε ξύλινο σπιτάκι 30τμ και ξεπουλάει στη στιγμή – ΦΩΤΟ

Efi Nika