Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

6 μαγικές τροφές που εξαφανίζουν τις ρυτίδες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

_xoris_rytides

6 μαγικές τροφές που εξαφανίζουν τις ρυτίδες

Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα σε φρούτα και λαχανικά, αποτρέπει τις πανάδες, τις ρυτίδες, τη χαλάρωση και τη βλάβη από τις UV, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Τι πρέπει, λοιπόν, να τρως;

 

1. Σοκολάτα

Αντί για τη σοκολάτα γάλακτος, προτίμησε τη μαύρη με τουλάχιστον 70% κακάο. Και περιορίσου το πολύ σε 25 γραμμάρια την ημέρα.

 

3. Αβγό

Ειδικά το βιολογικό περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών. Σε γερμανική μελέτη, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η συγκέντρωση καροτενοειδών στο δέρμα αυξάνεται κατά 20% έπειτα από μία μόνο εβδομάδα κατανάλωσης 2 σφιχτών βραστών αβγών την ημέρα.

 

4. Οτιδήποτε πορτοκαλί

Τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε β-καροτένιο ενισχύουν την εσωτερική προστασία από τις UV, γι’ αυτό τρώγε επαρκείς ποσότητες από πορτοκαλί και κίτρινες πιπεριές, καρότο και κολοκύθα.

 

4. Κόκκινο κρασί

Οι πολυφαινόλες, που προστατεύουν το δέρμα από την ερυθρότητα, το πρήξιμο και τα εγκαύματα, είναι συγκεντρωμένες στη φλούδα του σταφυλιού. «Γι’ αυτό ένα μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη βλάβη από την ηλιακή ακτινοβολία. Οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Pinot Noir και Merlot είναι ιδιαίτερα φιλικές προς το δέρμα»

 

5. Πράσινο τσάι

Πλούσιο σε κατεχίνες – φυτοχημικά που έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Σε μελέτη, αυτοί που έπιναν πράσινο τσάι δύο φορές την ημέρα για 6 μήνες ανέφεραν ότι είχαν μικρότερη βλάβη από τον ήλιο, ερυθρότητα και σπασμένα αγγεία.

 

6. Ντομάτα

Περιέχει μεγάλες δόσεις του ισχυρού αντιοξειδωτικού λυκοπένιο. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ανακάλυψαν ότι οι εθελοντές που έτρωγαν 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας την ημέρα σε περίοδο 12 εβδομάδων ήταν κατά 33% πιο προστατευμένοι από το ηλιακό έγκαυμα. Το λυκοπένιο απορροφάται καλύτερα όταν η ντομάτα είναι μαγειρεμένη και συνοδεύεται με λάδι.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea

Δεν αρέσει το φαγητό στο παιδί; Ποιες «στρατηγικές» μπορούν να ακολουθήσουν οι γονείς

Penni Syggrou