Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

6 εύκολες, γρήγορες και οικονομικές συνταγές ομορφιάς με ζουμερά και μυρωδάτα φρούτα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

185678

6 εύκολες, γρήγορες και οικονομικές συνταγές ομορφιάς με ζουμερά και μυρωδάτα φρούτα

Διαλέξαμε 6 εύκολες, γρήγορες και οικονομικές συνταγές ομορφιάς με ζουμερά, μυρωδάτα φρούτα τα οποία ακόμα και μόνα τους αποτελούν τα καλύτερα καλλυντικά.

 

1. Μάσκα με αβοκάντο και αλόη
Για βαθιά ενυδάτωση σε ξηρό δέρμα
Συστατικά
* 1 κουταλάκι τζελ αλόης
* 1 κουταλάκι μέλι
* 1 κουταλιά λιωμένο αβοκάντο
* Προαιρετικά 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (π.χ. γεράνι)
Οδηγίες
Λιώνουμε καλά το αβοκάντο και το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο. Με πινέλο ή με τα δάχτυλά μας, απλώνουμε τη μάσκα σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Την αφήνουμε για 15΄ και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό. Τέλος, εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα. 
(Από το βιβλίο «Μαγειρεύω Καλλυντικά», της κ. Μαρίας-Μαρίνας Σεραφειμίδου.)
Αβοκάντο
Eίναι ένα από τα κορυφαία συστατικά σε συνταγές ομορφιάς και δεν μας κάνει εντύπωση, αφού ο κατάλογος με τα πλεονεκτήματά του είναι μακρύς: w Έχει σημαντικές ενυδατικές, επουλωτικές και θρεπτικές ιδιότητες. w Περιέχει ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, που δυναμώνουν τα κύτταρα, καθώς και βιταμίνες Α, Ε, C και Κ. 
w Έχει ικανοποιητικές ποσότητες μαγνησίου και φωσφόρου, που συμβάλλουν στην ελαστικότητα του δέρματος.

2. Mάσκα μαλλιών με αβοκάντο και αυγό
Συνταγή για λαμπερά μαλλιά
Συστατικά
* 2 ασπράδια αυγών
* 1/2 πολτοποιημένο αβοκάντο
Οδηγίες
Ανακατεύουμε τα ασπράδια με το αβοκάντο, απλώνουμε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά και το αφήνουμε για 15΄. Στη συνέχεια, ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό και λουζόμαστε κανονικά. Είναι μια εύκολη και οικονομική συνταγή με 2 υλικά, η οποία κάνει τα μαλλιά εκπληκτικά απαλά και λαμπερά. 
(Παραδοσιακή συνταγή από την Κολομβία.)

3. Τόνερ με πορτοκάλι και μέντα
Συστατικά
*1 κουταλιά αποξηραμένα φύλλα μέντας 
*2 φλιτζάνια βραστό νερό
*Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
*2 κουταλιές βότκα
Οδηγίες
Βάζουμε την αποξηραμένη μέντα στο ένα φλιτζάνι βραστό νερό και την αφήνουμε μέχρι το νερό να κρυώσει. Ρίχνουμε στο άλλο φλιτζάνι βραστό νερό το ξύσμα πορτοκαλιού και το αφήνουμε επίσης μέχρι το νερό να κρυώσει. Έπειτα, σουρώνουμε και αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα. Τέλος, προσθέτουμε τη βότκα και χύνουμε το περιεχόμενο σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. 
(Από το βιβλίο «Μαγειρεύω Καλλυντικά», της κ. Μαρίας-Μαρίνας Σεραφειμίδου.)
Τι να προσέξουμε 
Φυλάσσουμε το μπουκάλι σε δροσερό, σκιερό μέρος και το καλοκαίρι στο ψυγείο. Έτσι, τα συστατικά του θα διατηρήσουν αναλλοίωτες τις ιδιότητές τους.
Πορτοκάλι
Θωρακίζει την άμυνα της επιδερμίδας και την αναζωογονεί χάρη στη βιταμίνη C, το ασβέστιο, το κάλιο, τη β-καροτίνη, το μαγνήσιο και βιταμίνη Β6. Η φλούδα του πορτοκαλιού είναι πλούσια σε τονωτικά αιθέρια έλαια.

4. Scrub λεύκανσης δοντιών με φράουλες
Συστατικά
* 1 ώριμη φράουλα
* 1/2 κουταλιά μαγειρική σόδα
Οδηγίες
Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τη φράουλα και την ανακατεύουμε καλά με τη σόδα. Έπειτα, με μια μαλακή οδοντόβουρτσα ή με το δάχτυλό μας, απλώνουμε το μείγμα κατά μήκος της οδοντοστοιχίας μας. Το αφήνουμε 5΄ και κατόπιν βουρτσίζουμε για 1΄ και ξεπλένουμε. Αν τυχόν μείνουν υπολείμματα από τα σπόρια της φράουλας, τα απομακρύνουμε με οδοντικό νήμα. Το βράδυ τα βουρτσίζουμε με οδοντόκρεμα, όπως κάνουμε συνήθως, προκειμένου να μη μείνει η ζάχαρη της φράουλας στα δόντια μας.
Φράουλες
Περιέχουν λουτεΐνη, μια αντιοξειδωτική ουσία που ανήκει στα καροτενοειδή και προστατεύει το δέρμα και τα μάτια από την ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης, μηλικό οξύ, που βοηθάει στην απομάκρυνση των δυσχρωμιών των δοντιών.
Τι να προσέξουμε 
Τα οξέα της φράουλας μπορεί να ευαισθητοποιήσουν το σμάλτο, άρα εφαρμόζουμε το scrub όχι πιο συχνά από μία φορά τον μήνα.

5. Μάσκα με ακτινίδιο
Για το θαμπό δερμα
Συστατικά
* 6-7 αμύγδαλα
* 1 ώριμο ακτινίδιο χωρίς τη φλούδα
Ακτινίδιο
Περιέχει οξέα, γι’ αυτό και έχει ήπια απολεπιστική δράση, καθώς και κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο, ιχνοστοιχεία απαραίτητα για τη λάμψη της επιδερμίδας και την προστασία της από τις φθορές. Ακόμη, είναι πιο πλούσια πηγή βιταμίνης C από ό,τι το πορτοκάλι, γεγονός που σημαίνει ότι έχει εξαιρετική αντιοξειδωτική ικανότητα.
Οδηγίες
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα αμύγδαλα σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη τα θρυμματίζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα και προσθέτουμε το ακτινίδιο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια, το απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο εκτός από την περιοχή των ματιών και το αφήνουμε για 15΄. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C του ακτινιδίου προσδίδει ελαστικότητα και λάμψη στο πρόσωπό μας.
Τι να προσέξουμε 
Μετά τη χρήση της μάσκας, καλό είναι να μην εκτιθέμεθα στον ήλιο, προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν δυσχρωμίες.

6. Μάσκα απολέπισης με κεράσια
Συστατικά
* 1 κουταλιά βρώμη
* 6-7 κεράσια
Οδηγίες
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τα κεράσια, τα λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι και τα ανακατεύουμε με τη βρώμη. Εφαρμόζουμε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο, αποφεύγοντας τα μάτια, και κάνουμε απαλό μασάζ για 2΄ με μικρές κυκλικές κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω. Αφήνουμε το μείγμα να δράσει για 10΄ και το αφαιρούμε με μια βρεγμένη γάζα. Τέλος, ξεπλένουμε τα υπολείμματα με κρύο νερό, για σύσφιγξη, και ψεκάζουμε με ένα τόνερ.
Κεράσια
Εχουν ήπιες απολεπιστικές ιδιότητες, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να καταπολεμήσουν τους ερεθισμούς της επιδερμίδας. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, του συμπλέγματος Β και C, ποτάσιο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό.

Tips
1 Πλένουμε πάντα τα χέρια μας πριν «μαγειρέψουμε» τα καλλυντικά μας. 
2 Εφαρμόζουμε τις μάσκες και τα scrub σε καθαρή επιδερμίδα.
3 Αν μας περισσέψει ποσότητα από μία συνταγή, δεν την πετάμε, αλλά τη βάζουμε στο ψυγείο, προκειμένου να διατηρηθεί λίγες ημέρες ακόμα.

 

ΠΗΓΗ:vita.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika