Newsitamea.gr
ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙ

5χρονη αυτιστική ζωγραφίζει μοναδικούς πίνακες!(φώτο)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

iris5

 

5χρονη αυτιστική ζωγραφίζει μοναδικούς πίνακες!(φώτο)

Ο αυτισμός είναι μια ελάχιστα κατανοητή νευρολογική διαταραχή που μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα ενός ατόμου να συμμετάσχει σε διάφορες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Αλλά η 5χρονη Iris Grace από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τα απροσδόκητα δώρα που δίνει ο αυτισμός – εξαιρετική εστίαση και προσοχή στη λεπτομέρεια τη βοήθησαν να δημιουργήσει απίστευτα όμορφες ζωγραφιές που πολλοί από τους θαυμαστές της (και αγοραστές) έχουν παρομοιαστεί με έργα του Μονέ.

iris3

Η μικρή Iris άργησε να μιλήσει, και μαζί με τη λογοθεραπεία οι γονείς της την εισήγαγαν σταδιακά στη ζωγραφική, ανακαλύπτοντας έτσι εκπληκτικό ταλέντο της. «Ένθαρρύνουμε την Iris να ζωγραφίζει γιατί τη βοηθάει αυτό στην κοινωνικοποίησή της», λέει η μητέρα της, Arabella Carter-Johnson. «Κάπως έτσι συνειδητοποιήσαμε ότι είναι πραγματικά πολύ ταλαντούχα και έχει μια απίστευτη διάρκεια συγκέντρωσης, περίπου 2 ώρες κάθε φορά που ζωγραφίζει. Ο αυτισμός της έχει δημιουργήσει ένα ύφος ζωγραφικής που δεν έχω δει ποτέ σε ένα παιδί της ηλικίας της, έχει μια κατανόηση των χρωμάτων και πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους», συμπληρώνει.

 

iris1

 

 

iris4

 

 

perierga.gr - 5χρονη αυτιστική ζωγραφίζει μοναδικούς πίνακες!

 

 

 

 

 

perierga.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou