Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

5+1 Αποτελεσματικές Ασκήσεις για να απαλλαγείτε από τους πόνους στα Πόδια σε χρόνο Μηδέν. Η 4η είναι Χρυσός!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

3

5+1 Αποτελεσματικές Ασκήσεις για να απαλλαγείτε από τους πόνους στα Πόδια σε χρόνο Μηδέν. Η 4η είναι Χρυσός.

Όλοι έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι τα οστά μας συνδέονται μεταξύ τους στο σώμα μας, και ως εκ τούτου, ο πόνος σε μια περιοχή μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα και σε άλλες περιοχές.

Για παράδειγμα, ο πόνος που προέρχεται από τη φτέρνα προκαλεί πόνο σε ολόκληρο το πόδι.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να αισθανόμαστε πόνο στα πόδια, όπως κάλοι, άκανθα πτέρνας, αρθρίτιδα, πόδι του αθλητή, και ανώμαλη ανάπτυξη των νυχιών. Όλα αυτές οι αιτίες οδηγούν σε κάποιου είδους ενόχληση.

Τα πόδια συνδέονται με πολλά σημεία του σώματος, που είναι η βάση της κινεζικής ρεφλεξολογίας και υποδηλώνει ότι τα πόδια είναι η πηγή του συνόλου της υγείας του σώματος.

Προκειμένου να ανακουφίσετε τον πόνο των ποδιών, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές αποτελεσματικές φυσικές εναλλακτικές λύσεις, μεταξύ των οποίων είναι οι διατάσεις, που μπορούν να γίνουν μέσα σε 5 λεπτά.

Σήκωμα των δαχτύλων των ποδιών

Σηκώστε τα δάχτυλά σας ενώ στέκεστε στα πόδια σας. Σηκώστε όλα τα δάχτυλα στο ίδιο ύψος και επαναλάβετε 5 φορές σε κάθε πόδι.

Σήκωμα των μικρών δακτύλων

Ενώ βρίσκεστε στην ίδια στάση, χαμηλώστε το μεγάλο δάχτυλο, ενώ τα άλλα είναι ακόμα ανεβασμένα. Επαναλάβετε 5 φορές σε κάθε πόδι.

Τέντωμα δαχτύλων

Σε καθιστή στάση, σηκώστε τα πόδια σας στον αέρα με τα δάχτυλα των ποδιών σε γωνία 90 μοιρών. Σκύψτε προς τα μπροστά και τραβήξτε με τα χέρια σας τα δάχτυλα των ποδιών απαλά. Κάντε την άσκηση με ένα πόδι τη φορά.

Μπαλάκι του τένις

Πάρτε ένα μπαλάκι του τένις και τοποθετήστε το κάτω από τη φτέρνα σας, πατώντας το ελαφρώς. Επαναλάβετε και με το άλλο πόδι.

Μετατόπιση βάρους

Σε όρθια στάση, λυγίστε τα πόδια σας προς τα έξω και σταθείτε έχοντας το βάρος μετατοπισμένο προς το εξωτερικό μέρος των ποδιών.

Επιπλέον συμβουλές

  • Φορέστε κατάλληλα ανατομικά υποδήματα. Τα παπούτσια σας θα πρέπει να έχουν κατάλληλη στήριξη της καμάρας και να παρέχουν καλό αερισμό.
  • Κάντε ποδόλουτρο σε άλατα.
  • Κάντε γιόγκα. Η γιόγκα είναι ιδανική για να επαναφέρετε την ισορροπία του σώματος.
  • Περπατήστε όσο το δυνατόν ξυπόλυτοι.
  • Επισκεφτείτε το γιατρό σας, αν ο πόνος στα πόδια είναι αφόρητος, καθώς μπορεί να χρειαστεί να φορέσετε ορθοπεδικά, που θα βελτιώσουν την κατάσταση των ποδιών σας.

 

 

fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είμαστε πλέον έρμαιο των συναισθημάτων μας

Efi Nika

Καρκίνος στομάχου: ”Αθόρυβη” αλλά επικίνδυνη νόσος – 7 κύρια συμπτώματα

Γιώργος Newsitamea

Κόψτε το κάπνισμα και το… τζάκι: 12 συμβουλές για να διατηρήσετε τους πνεύμονές σας υγιείς μια ζωή

Efi Nika