Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 συχνοί μύθοι για το γρήγορο αδυνάτισμα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Παντού υπάρχει ένας μύθος και γύρω από τις γρήγορες δίαιτες υπάρχουν πολλοί.

Τους ακούτε συνέχεια κι έχετε πλέον πιστέψει ότι είναι και αλήθεια. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν ισχύουν και η επιθυμία σας να αδυνατίσετε γρήγορα δεν πραγματοποιείται.

Πάμε να δούμε ποιοι είναι οι συχνοί μύθοι γύρω από το αδυνάτισμα.

Μύθος 1: Παραλείπω γεύματα
Υπάρχει η άποψη πως παραλείποντας ένα ή περισσότερα γεύματα, για την ακρίβεια αν τρώτε μία φορά τη μέρα, θα αδυνατίσετε πιο γρήγορα. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, διότι η λήψη λίγων θερμίδων, «κοιμίζει» τον μεταβολισμό, ο οποίος μη έχοντας να «κάψει», επιβραδύνει τους ρυθμούς του. άρα, αδυνατίζετε πιο αργά.

Μύθος 2: Δεν τρώω βραδινό
Το να μην τρως αργά το βράδυ, ειδικά λίγο πριν πέσεις για ύπνο, είναι καλό και σωστό. Όχι, όμως, για αδυνάτισμα. Θα πρέπει να έχεις μία ισορροπημένη διατροφή και σταθερό πρόγραμμα φαγητού και να τρως και τα βράδια ελαφριά γεύματα.

Μύθος 3: Τα Light προϊόντα δεν παχαίνουν, άρα μπορώ να φάω μεγαλύτερες ποσότητες.
Υπάρχει μία γενικότερη άποψη, πως επειδή τα Light προϊόντα έχουν χαμηλά λιπαρά, μπορούμε να τα καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες. Αλλά αυτό δεν ισχύει, αφού έχουν και αυτά θερμίδες. Λιγότερες, αλλά έχουν. Οπότε αν οι ποσότητες είναι μεγάλες, αυξάνεται και η πρόσληψη σε θερμίδες

Μύθος 4: Έκοψα τους υδατάνθρακες για να αδυνατίσω
Ακόμη ένας μύθος. Υπάρχει η θεωρία ότι οι υδατάνθρακες παχαίνουν, άρα αν τους κόψεις, θα αδυνατίσεις γρήγορα. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικές, διότι τα κιλά που θα χάσετε θα τα πάρετε γρήγορα, όταν επιστρέψετε σε μία κανονικότητα. Επίσης, οι υδατάνθρακες μπορούν να βοηθήσουν σε ένα πρόγραμμα διατροφής. Απλά, προτιμήστε ζυμαρικά και δημητριακά ολικής άλεσης.

Μύθος 5: Γυμνάζομαι, άρα μπορώ να φάω ο, τι θέλω
Αυτός και αν είναι μύθος. Από τη στιγμή που γυμνάζεται κάποιος, μπορεί να φάει ο, τι θέλει. Στην πραγματικότητα, για να αδυνατίσει κάποιος θα πρέπει να μην προσλαμβάνει περισσότερες θερμίδες από εκείνες που «καίει». Και αυτό ισχύει και όταν γυμνάζεται. Δε σημαίνει δηλαδή ότι «καις» στο γυμναστήριο τις παρασπονδίες της προηγούμενης μέρας. Πρέπει να τηρείς μία ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τη γυμναστική για να έχεις αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr ,  Mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika

Δείτε πως πρέπει να αυξήσετε τη φερριτίνη στο αίμα σας

Γιώργος Newsitamea

Ελκώδης κολίτιδα: 9 σημάδια της φλεγμονής του εντέρου – Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε και ποιες να αποφεύγετε

Penni Syggrou