Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 superfoods που φροντίζουν την υγεία μας και τη διάθεσή μας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9634891248834034391

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν 5 superfoods τα οποία ενισχύουν τον εγκέφαλό μας, φροντίζουν τη διάθεσή μας, καταπραϋνουν την κοιλιά μας, ανακουφίζουν τον πόνο μας και καίνε το λίπος μας. Ποιες είναι αυτές οι σούπερ τροφές;

Η κανέλα, ο κουρκουμάς, το ginger, το σαφράν και το πιπέρι καγιέν είναι τα 5 superfoods τα οποία φροντίζουν το σώμα μας και τη διάθεσή μας. Πώς λειτουργεί το καθένα ξεχωριστά στον οργανισμό μας και με ποιον τρόπο είναι ευεργετικό για την υγεία μας;

Κανέλα: ενισχύει τη μάθηση

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Rush University Medical Center η κανέλα είναι εκείνο το μπαχαρικό το οποίο ενισχύει την ικανότητα της μάθησης. Ερευνητές νευρολόγοι έπειτα από σχετική μελέτη που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν πως μέσω της κατανάλωσης της κανέλας αυξάνονται τα επίπεδα μάθησης και μνήμης. Αυτό επιτυγχάνεται με την τόνωση του ιππόκαμπου, ένα μικρό μέρος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία, οργάνωση και αποθήκευση της μνήμης.

5 superfoods που φροντίζουν την υγεία μας και τη διάθεσή μας

Επιπλέον η διατροφολόγος Dr Marilyn Glenville όπως σημειώνεται στη Daily Mail λέει: “Αν πραγματικά λαχταράτε κάτι γλυκό, δοκιμάστε να προσθέσετε κανέλα σε γιαούρτι, στο latte ή στα κουάκερ σας. Μερικές μελέτες δείχνουν ότι η προσθήκη κανέλας στο φαγητό μπορεί να βοηθήσει στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα ενός ατόμου με τη μείωση του σακχάρου στο αίμα μετά το γεύμα”.

Κουρκουμάς: ανακουφίζει τον πόνο

Στην Ινδία ο κουρκουμάς ή αλλιώς turmeric pasta είναι συστατικό ζωτικής σημασίας. Το μυστικό βρίσκεται σε ένα βασικό μόριο της κουρκουμίνης, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην ανακούφιση του πόνου σε ασθενείς με αρθρίτιδα, τραυματισμούς ή ακόμη και οδοντικά προβλήματα.

5 superfoods που φροντίζουν την υγεία μας και τη διάθεσή μας

Η διατροφολόγος Lily Soutter λέει: “Αυτό το φωτεινό κίτρινο μπαχαρικό είναι καλύτερα γνωστό για τα γνωστά αντιφλεγμονώδη οφέλη. Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία φλεγμονωδών παθήσεων όπως η αρθρίτιδα, καθώς παίζει ρόλο στο πλαίσιο της πρόληψης του καρκίνου και στην προστασία κατά των καρδιακών παθήσεων”.

Ginger: καταπραΰνει τον πονόκοιλο

Το ginger λέγεται πως έχει θεραπευτικές δυνάμεις. Ηρεμεί το πεπτικό σύστημα βοηθώντας στην επίλυση των προβλημάτων του στομάχου. Η διατροφολόγος Dr Glenville λέει πως το ginger είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τις γυναίκες στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, ενώ η διατροφολόγος Lilly Soutter προσθέτει πως το ginger μπορεί να μας χαρίσει υγιή λάμψη, με λαμπερή επιδερμίδα και μαλλιά.

5 superfoods που φροντίζουν την υγεία μας και τη διάθεσή μας

“Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ginger τονώνει την κυκλοφορία, επιτρέποντας πιο ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες να φθάσουν σε κάθε όργανο”, λέει συγκεκριμένα.

Σαφράν: ανεβάζει τη διάθεσή μας

Υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο ένα γραμμάριο σαφράν είναι πιο ακριβό από τον χρυσό. “Το εκχύλισμα κρόκου βοηθά στην αύξηση της σεροτονίνης, η οποία είναι η αίσθηση καλών ορμονών στον εγκέφαλο”, εξηγεί η διατροφολόγος Cassandra Barns.

5 superfoods που φροντίζουν την υγεία μας και τη διάθεσή μας

“Αυτό δεν θα βελτιώσει μόνο τη διάθεσή σας αλλά θα σας σταματήσει από το τσιμπολόγημα, δίνοντας την ίδια ώθηση στην σεροτονίνη, όπως ένα μπισκότο”, προσθέτει.

Πιπέρι καγιέν: καίει το λίπος

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει πως η καψαϊκίνη, μια ισχυρή ένωση που βρίσκεται στο πιπέρι καγιέν ενισχύει την ικανότητα του σώματός μας να κάψουμε λίπος.

5 superfoods που φροντίζουν την υγεία μας και τη διάθεσή μας

Η διατροφολόγος Sonia Wilkinson λέει: “Όλοι αναγνωρίζουμε ότι το καγιέν μας βοηθάει να ζεσταθούμε ακόμα και να μας κάνει να ιδρώνουμε μετά από την κατανάλωσή του. Αυτό ονομάζεται δίαιτα που προκαλείται από θερμογένεση. Αυτή η διαδικασία είναι εξαιρετική για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, δεδομένου ότι ενθαρρύνουν το σώμα μας να κάψουν θερμίδες παρά την αποθήκευσή τους”.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: “Μελέτες επίσης έχουν δείξει ότι το τσίλι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της όρεξης πάρα πολύ”.

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea