Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 συμβουλές για ζουμερή γαλοπούλα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

5 συμβουλές για ζουμερή γαλοπούλα

 5 συμβουλές για ζουμερή γαλοπούλα

Επιλέξτε μια φρέσκια αντί για κατεψυγμένη γαλοπούλα. Οι κρύσταλλοι της κατεψυγμένης βλάπτουν τα κύτταρα των μυών της κι όταν ψήνεται, τα υγρά φεύγουν πιο γρήγορα από τα κατεστραμμένα κύτταρα και το κρέας «στεγνώνει».

Βάλτε τη στην άλμη. Το αλατόνερο απορροφάται από τη γαλοπούλα και γίνεται πιο ζουμερή, ενώ για έξτρα νοστιμιά μπορείτε να εμπλουτίσετε την άλμη σας με βότανα.

Βάλτε λίγο μαλακό βούτυρο κάτω από το δέρμα της. Καθώς λιώνει, της προσθέτει μια βουτυρώδη γεύση, η οποία θα απογειωθεί αν προσθέσετε βότανα και μπαχαρικά στο βούτυρο.

 

5 συμβουλές για ζουμερή γαλοπούλα

Δέστε τη χαλαρά ή καθόλου. Τα σφιχτά δεμένα πόδια της γαλοπούλας χρειάζονται περισσότερο χρόνο να ψηθούν, βάζοντας το στήθος του πουλερικού σε κίνδυνο να παραψηθεί.

Ψήστε την πρώτα ανάποδα. Βάλτε την αρχικά με το στήθος προς τα κάτω, για την πρώτη ώρα, προκειμένου να μαλακώσει. Έπειτα γυρίστε τη από την άλλη πλευρά και τελειώστε το ψήσιμό της, προσέχοντας να μην την παραψήσετε. Η χρήση θερμομέτρου στο πιο παχύ μέρος στο μπούτι, με στόχο τους 76 βαθμούς Κελσίου, θα σας βοηθήσει.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πασίγνωστο αιθέριο έλαιο που καταπολεμά κατάθλιψη και άγχος – Απολαύστε το άρωμά του και ηρεμήστε στη στιγμή

Efi Nika

Τρώτε γρήγορα το φαγητό σας; Οι κίνδυνοι για την υγεία και πως να το σταματήσετε

Efi Nika

Το παγωτό δε βλάπτει, αλλά ωφελεί την υγεία σου, σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Efi Nika