Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

5 πράγματα που δεν ξέρατε για τις ορμόνες!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αποτέλεσμα εικόνας για 5 πράγματα που δεν ξέρατε για τις ορμόνες!!!

5 πράγματα που δεν ξέρατε για τις ορμόνες!!!

Οι ορμόνες είναι αυτές που κάνουν τους άντρες άντρες , τις γυναίκες γυναίκες και συχνά είναι υπεύθυνες για τα μαλλιά που δε στρώνουν, τις απότομες αλλαγές στη διάθεσή μας, ακόμα και την ξαφνική υπνηλία!

Το ξέρατε όμως…

…ότι οι ορμόνες μπορούν να κάνουν το μυαλό μας άνω κάτω;
Σας έχει τύχει ποτέ να χτυπάει το τηλέφωνο και να… «σηκώσετε» το τηλεκοντρόλ, να λουστείτε με το αφρόλουτρο ή αντί να βάλετε τα ρούχα σας στα άπλυτα να τα βάλετε στα σκουπίδια; Για όλα αυτά που αναρωτιέστε «μα πώς είναι δυνατόν να το έκανα», ευθύνονται οι ορμόνες!

…ότι οι ορμόνες ευθύνονται για την ακμή;
Σύμφωνα με τους δερματολόγους, υπάρχουν συγκεκριμένες ορμόνες που συνδέονται με την ακμή. Τα οιστρογόνα εξαφανίζουν τα σπυράκια ενώ η προγεστερόνη τα ερεθίζει! Μην ξεχνάτε επίσης ότι λίγο πριν έρθει η περίοδος πετάγεται το γνωστό προειδοποιητικό σπυράκι, ενώ αν παρατηρήσετε στη μέση περίπου του κύκλου σας το δέρμα είναι πιο λείο και «καθαρό».

… ότι η αυξομείωση του βάρους μπορεί να οφείλεται μεταξύ άλλων και στις ορμονικές διαταραχές;
Η αύξηση του βάρους είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που μπορεί να οφείλεται όχι μόνο σε διατροφικές συνήθειες αλλά και σε διαφορετικές ορμόνες του σώματος. Οι ορμόνες του θυρεοειδούς, η κορτιζόλη, η λεπτίνη και η γκρελίνη είναι μερικές μόνο από τις ορμόνες που καθορίζουν το βάρος μας.

… ότι οι ορμόνες ευθύνονται για τη λιπαρότητα του δέρματος;
Η λιπαρότητα και η ξηρότητα του δέρματος έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, την ηλικία, τον τύπο του δέρματος , ταυτόχρονα όμως καθοριστικό ρόλο έχουν και οι ορμόνες κυρίως του θυρεοειδούς!

…ότι οι ορμόνες μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αδύναμα μαλλιά, η τριχόπτωση ακόμα και η θαμπάδα αρκετές φορές συνδέονται με τον υποθυρεοειδισμό. Βέβαια για υγιή και λαμπερά μαλλιά καθοριστικό ρόλο παίζουν οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που προσλαμβάνουμε καθημερινά, αλλά και το άγχος!

ΠΗΓΗ: mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea