Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

5 πλεονεκτήματα της ποδηλασίας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Λένε ότι αν μάθεις ποδήλατο, ποτέ δεν το ξεχνάς, επομένως ίσως ήρθε η ώρα να θυμηθείτε τα νιάτα σας και να ξανανεβείτε στους δύο ή τους τρεις τροχούς, διότι η ποδηλασία έχει πολλά οφέλη να προσφέρει στην υγεία.

«Είναι κοινωνική, ψυχαγωγική και μια θαυμάσια υπαίθρια δραστηριότητα» λέει η δρ Κλερ Σάφραν-Νόρτον, φυσικοθεραπεύτρια στο νοσοκομείο Brigham and Women’s στη Βοστώνη, το οποίο είναι διασυνδεδεμένο με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Και παραθέτει μερικά από τα πλεονεκτήματά του:

1. Δεν καταπονεί τις αρθρώσεις. Οταν κάθεστε, στηρίζετε το βάρος του σώματος σε ένα ζευγάρι οστών της πυέλου που ονομάζονται ισχιακά κυρτώματα, ενώ όταν περπατάτε το βάρος του σώματος πέφτει όλο στα πόδια. «Η διαφορά αυτή καθιστά την ποδηλασία κατάλληλη για όποιον πάσχει από πόνους στις αρθρώσεις ή σχετιζόμενη με την ηλικία δυσκαμψία» λέει η δρ Σάφραν-Νόρτον.

2. Είναι αεροβική άσκηση. Επομένως κάνει καλό στην καρδιά, τον εγκέφαλο και τα αιμοφόρα αγγεία, ενώ διεγείρει την παραγωγή ενδορφινών – των φυσικών αναλγητικών του σώματος που προκαλούν και αίσθημα ευεξίας.

3. Δυναμώνει τους μυς. Οταν κάνουμε πετάλι, γυμνάζουμε τους γλουτιαίους μυς, τους τετρακέφαλους μηριαίους και τους μυς της γάμπας (τον γαστροκνήμιο και τον υποκνημίδιο). Οταν κάνουμε ανάποδο πετάλι, γυμνάζονται οι οπίσθιοι μηριαίοι μύες και οι καμπτήρες στο πρόσθιο μέρος των ισχίων. Με την ποδηλασία γυμνάζονται και άλλοι μύες, όπως οι κοιλιακοί που είναι απαραίτητοι για την ισορροπία στις δύο ρόδες και οι μύες των ώμων και των χεριών που κρατούν τις λαβές και το τιμόνι.

4. Βοηθά στις καθημερινές δραστηριότητες. Ωφελεί στην ισορροπία, την ικανότητα βάδισης, την ορθοστασία, την αντοχή και την ανάβαση σκάλας.

5. Χτίζει γερά οστά. Η ποδηλασία ασκεί πιέσεις στους μυς, οι οποίοι με τη σειρά τους ασκούν πιέσεις στα οστά, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η οστεϊκή πυκνότητα, λέει η δρ Σάφραν-Νόρτον.

Πηγή : tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika