Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Οι 5 παράπλευρες ωφέλειες των αντισυλληπτικών

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

bigstock-Contraceptive-pill-blister-pac-43879132

Τα αντισυλληπτικά χάπια είναι από τα πιο μελετημένα φάρμακα. Είναι εύκολα στη χρήση και συνιστούν μια από τις πιο αξιόπιστες μεθόδους αντισύλληψης καθώς, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, προσφέρει πάνω από 99% προστασία από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Είναι μια αντισυλληπτική μέθοδος που αποφασίζεται αποκλειστικά από τη γυναίκα και δεν επηρεάζεται από τη συναίνεση ή μη του συντρόφου της.

Το αντισυλληπτικό χάπι δεν επηρεάζει τη γονιμότητα της γυναίκας. Χάρη στο χάπι νέας γενιάς σήμερα εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο ζουν τον έρωτα χωρίς το φόβο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και έχουν την ευκαιρία να αποφασίσουν συνειδητά αν και πότε θα αποκτήσουν παιδί (οικογενειακός προγραμματισμός).

Τα αντισυλληπτικά αποτελούν μία από τις πιο επαναστατικές ανακαλύψεις του περασμένου αιώνα με σημαντικά πλεονεκτήματα και ευεργετικά οφέλη όπως:

1. Αντισύλληψη

Το σημαντικότερο όφελος είναι ότι προσφέρουν με αποτελεσματικό τρόπο αυτό για το οποίο έχουν σχεδιαστεί, αποφυγή δηλαδή μίας εγκυμοσύνης. Όταν λαμβάνονται με σωστό τρόπο, η πιθανότητα αποτυχίας είναι λιγότερο από 1% ανά έτος και αποτελούν την πιο αξιόπιστη μέθοδο αντισύλληψης. Στην περίπτωση που ο τρόπος λήψης δεν είναι ιδανικός, η πιθανότητα εγκυμοσύνης με τα αντισυλληπτικά παραμένει κάτω από το 10% ανά έτος, (σταθερά και σημαντικά μικρότερη από την πιθανότητα αποτυχίας άλλων μεθόδων αντισύλληψης όπως το προφυλακτικό).

Οι 5 παράπλευρες ωφέλειες των αντισυλληπτικών

2. Ρυθμίζουν απόλυτα την περίοδο σε γυναίκες ή έφηβες και μειώνουν σημαντικά τον πόνο της περιόδου

Τα αντισυλληπτικά έχουν σημαντικές θετικές επιδράσεις στην περίοδο. Η πιο άμεση και εμφανής είναι ότι κάνουν πιο σταθερό τον κύκλο και μειώνουν τη ροή του αίματος. Επίσης καταπολεμούν σε σημαντικό βαθμό τους πόνους της περιόδου.

Οι 5 παράπλευρες ωφέλειες των αντισυλληπτικών

3. Έχουν ευεργετική δράση στην περίπτωση της ακμής

Η ακμή είναι ένα συχνό δερματικό πρόβλημα στις νέες ηλικίες και εμφανίζεται κυρίως λόγω της επίδρασης των ανδρογόνων. Στον ίδιο λόγο οφείλεται συχνά και η εμφάνιση τριχόπτωσης ή αυξημένης τριχοφυΐας. Η λήψη ειδικών αντισυλληπτικών έχει θετική επίδραση στα προβλήματα αυτά, διότι τα αντισυλληπτικά έχουν την ιδιότητα να μπλοκάρουν τη δράση των ανδρογόνων.

Οι 5 παράπλευρες ωφέλειες των αντισυλληπτικών

4. Προλαμβάνουν φλεγμονές της μήτρας και των σαλπίγγων

Η λήψη αντισυλληπτικών έχει φανεί ότι προστατεύει από τον κίνδυνο να εμφανίσει μια γυναίκα φλεγμονή στη μήτρα ή στις σάλπιγγες.

Οι 5 παράπλευρες ωφέλειες των αντισυλληπτικών

5. Μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου των ωοθηκών

Mετά από έρευνες, φάνηκε ότι η συχνή χρήση με το αντισυλληπτικό χάπι προστατεύει την γυναίκα από τον καρκίνο των ωοθηκών, πιθανά γιατί καταστέλλει την ωοθυλακιορρηξία.

Τα αντισυλληπτικά χάπια είναι ένας σύμμαχος της σημερινής γυναίκας που φροντίζει την υγεία της, προγραμματίζει τη ζωή της και θέλει να έχει τον έλεγχο στο σώμα της!

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika