Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 οφέλη που θα αποκομίσετε εάν πίνετε ζεστό νερό με άδειο στομάχι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το νερό είναι απαραίτητο για όλα τα έμβια όντα στη γη και συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της υγείας. Επίσης, σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στο Χάρβαρντ, πολλοί Αμερικανοί δεν πίνουν αρκετό νερό και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων της αδυναμίας συγκέντρωσης, των μυϊκών πόνων και της άσχημης αναπνοής.

Η συνιστώμενη ποσότητα νερού ποικίλλει. Συνήθως, συνιστάται να καταναλώνουμε από 15 ως 30 ml για κάθε μισό κιλό που ζυγίζουμε. Για ένα άτομο που ζυγίζει 68 κιλά, η συνιστώμενη ποσότητα νερού κυμαίνεται στα 3785ml νερού ημερησίως. Όσοι έχουν μεγαλύτερη σωματική δραστηριότητα, πίνουν υγρά που αυξάνουν την διούρηση  (όπως ο καφές) ή τρώνε μεγάλη ποσότητα αλατισμένων τροφών πρέπει να πίνουν περισσότερο νερό για να το αναπληρώνουν. Η Sheila Tucker, διατροφολόγος στο Κολλέγιο της Βοστώνης, μας συμβουλεύει να μην περιμένουμε μέχρι να διψάσουμε για να πιούμε νερό.

Παρόλο που είναι προτιμότερο να πίνετε οποιοδήποτε είδος νερού παρά καθόλου, το ζεστό νερό θα σας ωφελήσει πολύ περισσότερο από το να καλύψει απλώς τη δίψα σας και ειδικά εάν είστε νηστικοί. Παρακάτω αναφέρουμε πέντε οφέλη που θα αποκομίσετε εάν πίνετε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό παρά ένα ποτήρι με κρύο νερό.

  1. Αυξάνει το μεταβολισμό. Εάν το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί είναι να πίνετε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό, θα αυξηθεί ο μεταβολισμός σας και θα είναι πιο εύκολο να κάψετε το λίπος. Εάν δεν σας αρέσει η ιδέα του να πίνετε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό, μπορείτε να προσθέστε λεμόνι για να βελτιώσετε τη γεύση του.
  1. Ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου. Η θερμότητα του νερού αυξάνει τη ροή του αίματος, συμβάλει στη χαλάρωση των μυών και γενικότερα ανακουφίζει. Μπορείτε επίσης να πίνετε ζεστό νερό για να ανακουφιστείτε και από τους μυϊκούς σπασμούς.
  1. Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση. Το βραστό νερό όχι μόνο περιέχει λιγότερα βακτηρίδια από το κρύο αλλά συντελεί και στην φυσική άμυνα του οργανισμού κατά των λοιμώξεων. Το ζεστό νερό βελτιώνει την κυκλοφορία, μειώνει τη βλέννα στο ρινικό κόλπο και το λάρυγγα και έτσι είναι πιο δύσκολο να μολυνθείτε, σύμφωνα με τον Δρ. Michael Ward, διευθυντή διατροφολογικού κέντρου.
  1. Βοηθάει στην πέψη. Το ζεστό νερό συμβάλει στη διάσπαση και την εξουδετέρωση των λιπών που περιέχονται στις τροφές. Εάν πίνετε ζεστό νερό το πρωί, με άδειο στομάχι, θα επωφεληθείτε σημαντικά.
  1. Αποτοξινώνει με φυσικό τρόπο. Το ζεστό νερό έχει φυσική αποτοξινωτική δράση. Αυξάνει τη θερμοκρασία του οργανισμού και ενισχύει την κυκλοφορία. Έτσι, βοηθάει τον οργανισμό σας να αποβάλει τις ακαθαρσίες και τις άχρηστες ουσίες με φυσικό τρόπο μέσω του ιδρώτα και των εκκρίσεων.

Και μην ξεχνάτε πως αυτά τα οφέλη είναι απλώς κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να είστε ενυδατωμένοι. Υπάρχουν και άλλοι όπως το ότι το νερό συμβάλει και στην καλή λειτουργία των οργάνων.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεσαι πραγματικά;

Efi Nika

Υπέρταση: Το υπερτρόφιμο που ρίχνει την πίεση στους 60ρηδες – Διαβάστε τι έδειξε η έρευνα

Γιώργος Newsitamea