Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 εύκολοι τρόποι να μετατρέψετε το γιαούρτι σε χορταστικό γεύμα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
5 εύκολοι τρόποι να μετατρέψετε το γιαούρτι σε χορταστικό γεύμα

5 εύκολοι τρόποι να μετατρέψετε το γιαούρτι σε χορταστικό γεύμα

Έχοντας στη διάθεσή μας το παραδοσιακό, ελληνικό γιαούρτι, το οποίο στο εξωτερικό κάνει θραύση, μπορούμε να δημιουργήσουμε τα πάντα. Αρκεί να το αξιοποιήσουμε συνδυαστικά με υγιεινά, γευστικά και ωφέλιμα υλικά, που όλα μαζί θα μας χαρίσουν νόστιμα και διαφορετικά πιάτα, που ταιριάζουν απόλυτα στις καλοκαιρινές θερμοκρασίες και υπόσχονται να μας δροσίσουν.

Γιαούρτι με πίτα
Όχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε, δηλαδή σουβλάκι που αντί για τζατζίκι θα προσθέσετε γιαούρτι, αλλά κάτι πολύ πιο εμπνευσμένο. Πώς να το φτιάξετε: Αναμείξτε ¼ κουτ. του γλυκού αλάτι κοσέρ, ¼ κουτ. του γλυκού σπόρους σουσαμιού, ¼ κουτ. του γλυκού σπόρους παπαρούνας, 1/8 κουτ. του γλυκού σπόρους αγριοκύμινου, ¾ κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και ½ κουτ. του γλυκού σκόνη σκόρδου ή τριμμένο σκόρδο σε 1 κεσεδάκι γιαούρτι και καταναλώστε το με συνοδευτικές πίτες ολικής άλεσης.

Πικάντικα ρεβίθια
Αγαπήστε τα ρεβίθια που τόσο καιρό είχατε διαγράψει από τις διατροφικές σας λίστες, με μια εκπληκτική συνταγή. Πώς να τα φτιάξετε: Αναμείξτε 1 φλιτζάνι βραστά ρεβίθια με 1 ½ κουτ. του γλυκού πάστα τσίλι και αφήστε τα στην άκρη. Στη συνέχεια, ανακατέψτε 1 ½ κεσεδάκι γιαούρτι με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού και προσθέστε από πάνω το μείγμα με τα ρεβίθια.

 

5 εύκολοι τρόποι να μετατρέψετε το γιαούρτι σε χορταστικό γεύμα

Ψητή κόκκινη πιπεριά
Η βιταμίνη C της πιπεριάς και η πρωτεΐνη του γιαουρτιού συνδυάζονται σε ένα πλούσιο γεύμα. Πώς να την φτιάξετε: Αναμείξτε 1 κεσεδάκι γιαούρτι με ½ κουτ. του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη. Στη συνέχεια αναμείξτε ½ κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο, ½ κουτ. του γλυκού ρίγανη και ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές, προσθέτοντας ¼ κουτ. το γλυκού αλάτι. Προσθέστε το μείγμα στο αρωματισμένο γιαούρτι σας και απολαύστε το.

Κατσαρό λάχανο, φασόλια και λουκάνικο chorizo
Νομίζατε ότι το γιαούρτι πάει μόνο με μέλι; Λάθος! Πάει και με φασόλια και με λουκάνικο. Πώς να το φτιάξετε: Βάλτε 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κατσαρό λάχανο και μισό φλιτζάνι βρασμένα φασόλια σε ένα μπολ. Πασπαλίστε τα με 1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο και 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού και ρίξτε τους λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση. Ανακατέψτε τα μέχρι να αναμειχθούν και βάλτε το μείγμα πάνω στο γιαούρτι σας, προσθέτοντας και μερικά κομματάκια λουκάνικου chorizo για έξτρα γεύση και πρωτεΐνη.

 

5 εύκολοι τρόποι να μετατρέψετε το γιαούρτι σε χορταστικό γεύμα

Καρότο τζίντζερ
Κάντε το γιαούρτι σας καυτερό με τη βοήθεια του τζίντζερ και απολαύστε πλήθος οφελών. Πώς να το φτιάξετε: Ανακατέψτε μαζί 1 κουτ. του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, ¼ κουτ. του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ¼ κουτ. του γλυκού τριμμένο τζίντζερ και ¼ κουτ. του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέστε στα παραπάνω 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο και ανακατέψτε τα όλα μαζί για να συνδυαστούν σωστά. Ρίξτε όλο το μείγμα πάνω στο γιαούρτι σας και πασπαλίστε με ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika

Δείτε πως πρέπει να αυξήσετε τη φερριτίνη στο αίμα σας

Γιώργος Newsitamea