Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 διατροφικοί μύθοι που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις σωστά στον αποψινό μπουφέ!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

5 διατροφικοί μύθοι που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις σωστά στον αποψινό μπουφέ!

5 διατροφικοί μύθοι που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις σωστά στον αποψινό μπουφέ!!!

 

Oι πατάτες απαγορεύονται αυστηρά
Οι πολλές θερμίδες κρύβονται στον τρόπο μαγειρέματος. Οι τηγανιτές πατάτες για παράδειγμα παχαίνουν γιατί είναι βουτηγμένες στο λάδι ενώ οι ψητές έχουν αρκετές θερμίδες επειδή σχεδόν πάντα συνοδεύονται με λιπαρές σος, τυρί ή άλλες σάλτσες. Αντίθετα, οι βραστές ή οι μαγειρεμένες στον ατμό έχουν λιγότερες από 150 θερμίδες η μία και περιέχουν πολύ άμυλο που είναι καλό για τον οργανισμό. Συνεπώς, οι πατάτες είναι εντελώς αθώες και μπορείς χωρίς δεύτερη σκέψη να τις συμπεριλάβεις στη διατροφή σου.

Το μαύρο ψωμί έχει λιγότερες θερμίδες από το άσπρο
Οι θερμίδες είναι περίπου οι ίδιες αλλά η διατροφική διαφορά τους έχει να κάνει με τον τρόπο επεξεργασία τους. Το ψωμί ολικής άλεσης περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες και μέταλλα που βοηθούν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού σε αντίθεση με το λευκό. Αυτό ισχυρίζονται οι περισσότεροι διατροφολόγοι και δεν έχουμε κανένα λόγο για να μην τους πιστέψουμε.

Τα light προιόντα έχουν αποτέλεσμα
Η αλήθεια είναι…σχετική. Τα προϊόντα αυτά έχουν συνήθως λιγότερες θερμίδες, όπως για παράδειγμα αυτά που αντικαθιστούν τη ζάχαρη. Έχει παρατηρηθεί όμως ότι η υπερβολική και αλόγιστη κατανάλωση light τροφίμων “γυρίζει μπούμερανγκ” και αντί να σε αδυνατίζουν σε παχαίνουν. Οπότε πρέπει να είσαι λίγο προσεκτική και να μην παρασύρεσαι από τη λέξη light.

Tα αναψυκτικά δημιουργούν κυτταρίτιδα
Κανένας ως τώρα δεν το έχει αποδείξει. Μπορεί να επιβαρύνουν την περιοχή αυτή, αν υπάρχει τάση για κυτταρίτιδα αλλά σίγουρα δεν την δημιουργούν αυτά. Το δεδομένο είναι ότι η κυτταρίτιδα δημιουργείται από την κακή κυκλοφορία του αίματος, τη συσσώρευση λιπιδίων που δημιουργούν την όψη φλούδα πορτοκαλιού αλλά και τις ορμονικές διαταραχές. Αν η διατροφή περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά σε συνδυασμό με συχνή άσκηση τότε ένα αναψυκτικό δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Τα ζυμαρικά είναι το νούμερο ένα απαγορευτική τροφή
Αν κρίνουμε από τα υπέροχα κορμιά των Ιταλίδων, όχι και τόσο. Τα μακαρόνια και το ρύζι περιέχουν άμυλο και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ξακουστής και υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Το παχυντικό μέρος στα ζυμαρικά βρίσκεται στις σάλτσες και το βούτυρο με τα οποία τα συνοδεύουμε σχεδόν πάντα. Οι διατροφολόγοι όμως δεν απαγορεύουν τη κλασική σάλτσα ντομάτας, ούτε αυτή με το σκόρδο και το βασιλικό (πέστο). Έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και είναι αρκετά light.

 

queen.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα «μελάτα» αυγά

Γιώργος Newsitamea

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika