Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 ασκήσεις από το Θιβέτ-κλειδί για τη μακροζωία!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

mnaxoi thibet askisis_megali

5 ασκήσεις από το Θιβέτ-το κλειδί για τη μακροζωία!

Οι 5 στάσεις από το Θιβέτ είναι μια μοναδική ακολουθία από ασκήσεις γιόγκα που θεωρούνται το κλειδί για τη μακροζωία.
Σύμφωνα με την παράδοση, η σειρά των ασκήσεων αυτών δημιουργήθηκε από Θιβετιανούς μοναχούς σε μοναστήρι των Ιμαλαΐων και στη συνέχεια έφτασε στη Δύση από τον Βρετανό συνταγματάρχη Bradford.
Ο συνταγματάρχης, έκπληκτος από τη ζωτικότητα των μοναχών και την καλή τους υγεία, ασχολήθηκε με τις θρησκευτικές τους τελετουργίες, τη διατροφή και τις ασκήσεις τους.
Οι 5 στάσεις
1. Η στάση των Δερβίσηδων: Η πρώτη από τις ασκήσεις είναι η περιστροφή. Για να εκτελέσετε αυτήν την άσκηση, σταθείτε όρθιοι, με τα χέρια σας στο πλάι, στο ύψος των ώμων σας. Στροβιλιστείτε προς τα δεξιά, προχωρώντας προς τα εμπρός. Κατά την περιστροφή, αναπνεύστε βαθιά, μέχρι μέσα στην κοιλιά σας. Σιγά – σιγά, κάντε έως 21 περιστροφές.
2. Ο «ανελκυστήρας» των ποδιών: Για να ξεκινήσετε τη δεύτερη άσκηση, ξαπλώστε ανάσκελα, με τα πόδια σας ίσια και τα χέρια σας στα πλευρά σας. Ενώστε τα πόδια σας. Εισπνεύστε καθώς λυγίζετε τα γόνατα και σηκώνετε τα πόδια σας μέχρι να έρθουν κάθετα προς το πάτωμα. Σηκώστε το κεφάλι σας από το πάτωμα την ίδια στιγμή, φέρνοντας το πηγούνι σας προς το στήθος σας. Εκπνεύστε καθώς κατεβάζετε το κεφάλι και τα πόδια σας πίσω στο πάτωμα. Κάντε μέχρι 21 φορές αυτήν την άσκηση.
3. Η στάση της καμήλας: Η τρίτη από τις πέντε στάσεις των Θιβετιανών προωθεί την ευελιξία της σπονδυλικής στήλης και απαλά εκτείνεται στην πλάτη, το στήθος, την κοιλιά και τον λαιμό. Για να εκτελέσετε την άσκηση, γονατίστε στο πάτωμα και χαλαρώστε τα χέρια σας στα πλευρά σας. Η πλάτη σας πρέπει να είναι ίσια με τους γοφούς, τους ώμους και τα γόνατα. Πρώτον, εκπνεύστε και λυγίστε το πηγούνι σας προς το στήθος σας. Στη συνέχεια, εισπνεύστε καθώς λυγίζετε το κεφάλι σας προς τα πίσω, φτιάχνοντας, απαλά, μια αψίδα στο κάτω μέρος της πλάτης. Σύρετε τα χέρια σας έως το κάτω μέρος της πλάτης, όπως λυγίζετε προς τα πίσω. Επαναλάβετε μέχρι και 21 φορές.
4. Η στάση της σανίδας: Η τέταρτη άσκηση συνδυάζει δύο δημοφιλείς στάσεις της γιόγκα. Η άσκηση αυτή ενισχύει τους καρπούς, τους βραχίονες και τα πόδια. Για να ξεκινήσετε, μπορείτε να καθίσετε με τα πόδια σας ενωμένα ευθεία μπροστά σας. Τοποθετήστε τα χέρια σας στο πάτωμα δίπλα στους γλουτούς σας με τα δάχτυλά σας προς τα εμπρός και λυγίστε τα πόδια σας. Εισπνεύστε καθώς λυγίζετε τα γόνατά σας και σηκώστε τους γοφούς σας από το πάτωμα. Σηκώστε μέχρι η σπονδυλική σας στήλη να είναι παράλληλα με το πάτωμα και τα γόνατά σας να είναι ευθεία με τους αστραγάλους σας. Κοιτάξτε το ταβάνι. Εκπνεύστε καθώς επιστρέφετε στην αρχική σας θέση. Εκτελέστε έως 21 επαναλήψεις.
5. Η στάση της κόμπρας: Η πέμπτη κίνηση δυναμώνει τα χέρια, τους ώμους, το στήθος και τα πόδια. Για να ξεκινήσετε, κάνετε push-upsμε τα χέρια σας στο άνοιγμα των ώμων. Εισπνεύστε και σπρώξτε τα ισχία σας προς το ταβάνι. Χέρια και πόδια πρέπει είναι ίσια. Σπρώξτε τις φτέρνες σας και να ευθυγραμμίσετε τον λαιμό σας με τη σπονδυλική στήλη σας. Εκπνεύστε καθώς κατεβάζετε τα ισχία σας και κάντε αψίδα την πλάτη σας. Σηκώστε το στήθος σας προς τα εμπρός, καθώς γέρνετε το κεφάλι σας για να κοιτάξετε προς τα πάνω. Τα ισχία σας πρέπει να είναι μερικά εκατοστά από το πάτωμα και τα χέρια σας ίσια. Εκτελέστε έως 21 επαναλήψεις.
Ζωτικότητα και ενέργεια
Ξεκινώντας τη μέρα σας με τις πέντε αυτές θιβετιανές ασκήσεις, θα έχετε ενέργεια και εγρήγορση. Η αλληλουχία μπορεί, επίσης, να σας προσφέρει μια έκρηξη ενέργειας το απόγευμα ή το βράδυ, όταν πέφτουν οι βιορυθμοί πολλών ανθρώπων.
ΠΗΓΗ: naturalnews.com
www.sweetblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika