Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

5 απλές συνήθειες που θα ενεργοποιήσουν τον εγκέφαλο του παιδιού σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

5 απλές συνήθειες που θα ενεργοποιήσουν τον εγκέφαλο του παιδιού σας

Οι απλές καθημερινές συνήθειες παράγουν απίστευτα αποτελέσματα μακροπροθεσμα. Μία καθημερινή συνήθεια, αν γίνεται με συνέπεια, έστω και για λιγο μπορει να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αν θέλετε λοιπόν με εύκολους τρόπους να ιντριγκάρετε, να ενεργοποιήσετε, να βάλετε μπροστά τη λειτουργια του εγκεφάλου του παιδιού σας, υπάρχουν απλά πράγματα που με την επανάληψη θα γίνουν θαυματουργά.

1. Αφήστε τα να τρέξουν
Μία μελέτη του 2014, από το University of Illinois έδειξε ότι 8χρονα και 9χρονα παιδιά που συμμετείχαν σε μία αθλητική εξωσχολική δραστηριότητα, αύξησαν τις επιδόσεις του σε γνωστικά τεστ πολύ περισσότερο απο εκείνα τα παιδιά που δεν αθλούνταν.

2. Σιγουρευτείτε ότι κοιμούνται αρκετά
Τα παιδιά και ο ύπνος είναι σαν το λάδι και το ξύδι. Αλληλοσυμπληρώνονται και γίνονται καλύτερα. Αν είστε από τους γονείς που τα παιδάκια τους δεν κοιμούνται, να ξέρετε ότι όλες οι μάχες που δίνετε αξιζουν. Τα παιδιά χρειάζονται ύπνο για την ανάπτυξή τους. Ενα παιδάκι που κοιμάται ανεπαρκώς έχει λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσει ΔΕΠΥ, να γινει παχύσαρκο, να κάνει χρήση ουσιών ενώ αντίθετα έχει αυξημένες πιθανότητες να συγκρατεί πληροφορίες και να λύνει προβλήματα.

3. Κρατήστε σωστή διατροφή
Ειναι δύσκολο αλλά ειναι απαραίτητο. Δώστε βάση στις βιταμίνες D και E και βεβαιθωθείτε ότι παίρνουν αρκετό ασβέστιο. Αυτά θα κρατήσουν το νου, τα μάτια, τον εγκέφαλο, το δέρμα τους, το ανοσοποιητικό τους σε καλά επίπεδα και θα αποφύγετε ασθένειες, νοσήματα και ανεπάρκειες.

4. Διαβάστε τους
Διαβάστε δυνατά στα παιδιά σας, τους κανει καλό. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής τα παιδιά που ακούν από μικρά τους γονείς να τους διαβάζουν εχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολειο και περισσότερο ενδιαφέρον στη λογοτεχνία!

5. Δώστε τους ένα μουσικό όργανο
Το να μάθουν τα παιδιά να παίζουν μουσική, εξασκει τον εγκέφαλο και καθυστερεί τη γήρανσή του. Συμβάλλει επίσης στη μνήμη, την ομιλία, την αντίληψη του χωρου και τον συντονισμό λειτουργιών του εγκεφάλου.

Μπορεί να μη μπορείτε να τα κάνετε όλα, καθημερινά. Διαλέξτε κάτι ή μερικά από αυτά και επαναλάβετε με συνέπεια, ακόμη κι αν καταλαμβάνει το 65% του χρόνου σας και όχι το 100%. Θα είναι και πάλι αποτελεσματικό.

ΠΗΓΗ: www.mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika