Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 απλές φράσεις που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για να σας χειραγωγήσουν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι άνθρωποι που κατέχουν την τέχνη της χειραγώγησης είναι κάποιοι από τους πιο περίτεχνους αφηγητές ιστοριών, ενοχλητικοί άνθρωποι που υπεκφεύγουν συνέχεια.

Ξέρουν απλά τι πρέπει να πουν, πώς να το πουν, σε ποιον να το πουν και τι να κάνουν με αυτά μετά από όλα ώστε να πάρουν αυτό που θέλουν. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ελάχιστο εως καθόλου ενδιαφέρον για τα αισθήματα των ανθρώπων ή τις ζωές τους.

Δεν είστε τίποτε άλλο εκτός από ένα πρόβλημα για αυτό που θέλουν να πάρουν πιο πολύ από εσάς.

Για να ξέρετε τι να κοιτάξετε ότι έρθετε σε συμφωνία με έναν εκμεταλλευτή, πρέπει να προσέχετε αυτές τις κοινές φράσεις που λένε στους ανθρώπους όταν υπάρχει κάτι που θέλουν να πάρουν από αυτούς.

Μην υπερβάλλεις

Πολύ συχνά ένας εκμεταλλευτής θα σας πει ότι υπερβάλλετε γι αυτό που ζητάει από εσάς. Θα προσπαθήσει να το παρουσιάσει σαν να μην είχε ζητήσει απολύτως τίποτα από εσάς. Τις περισσότερες φορές θα υπερβάλλει αυτός αν συνεχίσετε να του αρνείστε οτιδήποτε γυρεύει από εσάς. Μην ενδώσετε, δεν υπερβάλλετε, αυτός απλά θέλει να υποχωρήσετε στις ανάγκες του.

Μην γίνεσαι δραματικός

Σε συνέχεια της φράσης μην υπερβάλλεις, θα σας πει να μην γίνεστε δραματικοί σε αυτόν. Δυστυχώς, αυτό το σενάριο είναι ήδη δραματικό με αυτόν να είναι αδιάκριτος σχετικά με οποιαδήποτε πληροφορία θέλει να πάρει από εσάς.  Είναι σημαντικό να τον δείτε σαν να είναι αυτός ο δραματικός και να μην ικανοποιήσετε τα μικρά χειριστικά του παιχνίδια.

Μην είσαι τόσο ευαίσθητος

Λέγοντάς το αυτό, αυτό το άτομο ήδη σας εκδηλώνει ότι δεν νοιάζεται για τα αισθήματά σας για την κατάσταση. Ανεξάρτητα από το τι είναι αυτό που σας ζητάει και δεν αισθάνεστε άνετα με αυτό, δεν χρειάζεται να του εξηγήσετε γιατί νιώθετε έτσι όπως νιώθετε. Δεν χρειάζεται να διασκεδάσετε κάποιον που δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί είτε τον βοηθήσετε είτε όχι. Τα αισθήματά σας είναι κάτι περισσότερο από έγκυρα και αν σας λένε να μην βοηθήσετε αυτό το άτομο, τότε μην το κάνετε.

Μην είσαι τρελός

Αν αυτό το άτομο έχει το θράσος να σας πει τρελό ή να πει «μην είσαι τρελός», αφού του πείτε όχι, τότε θα θέλετε να το αντιμετωπίσετε αυτό άμεσα. Μην παραδοθείτε στα παιχνίδια του άσχετα από τι θα προσπαθήσει να σας πει ή τον τρόπο που συμπεριφέρεστε. Αν το «είσαι τρελός» είναι μια λογική απάντηση στις ανάγκες του, τότε πιθανώς αυτός είναι ένας καλός λόγος γιατί αισθάνεστε έτσι. Δεν είστε τρελοί. Σκέφτεστε πιο καθαρά από ποτέ. Αν κάποιος θα θρεπε να αποκαλείται τρελός, τότε είναι αυτός.

Μην με παρεξηγείς

Πολλές φορές ο εκμεταλλευτής θα καταλήξει να πει αυτή την τελική πρόταση: «μην παρεξηγείς τις προθέσεις μου». Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ζητήσει τα πράγματα που θέλει από εσάς. Σας έχει ήδη παρεξηγήσει όταν καταλήγει στα θέλω σας και τις ανάγκες σας, παρενοχλώντας σας για κάτι για δικό του κέρδος.

Δεν έχετε παρεξηγήσει τίποτα. Δεν οφείλετε σε αυτόν τον άνθρωπο το παραμικρό. Ούτε καν τον χρόνο που περνάτε μαζί του αυτή τη στιγμή. Αν ζείτε τη ζωή σας με ένα άτομο που συχνά χειρίζεται εσάς ή τους άλλους, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτή την τοξική συμπεριφορά και μετά να απαλλάξετε τελείως τον εαυτό σας από την παρουσία του.

Δεν υπάρχουν συμβιβασμοί, δεν υπάρχει καθοδήγηση, δεν υπάρχει κατάληξη σε μια κατανόηση και αν πραγματικά θέλει αυτά τα πράγματα τόσο πολύ από εσάς, τότε ας πάει να τα βρει από κάποιον άλλον.

 

 

awakengr.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika

Η ομάδα αίματος σας: μια σημαντική πληροφορία για την υγεία και τη ζωή σας

Γιώργος Newsitamea

Τα «σημάδια» που φανερώνουν την ύπαρξη φραγμένων αρτηριών στο σώμα μας

Γιώργος Newsitamea