Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 καλοκαιρινές υπερτροφές που θα σας απογειώσουν!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
5 καλοκαιρινές υπερτροφές που θα σας απογειώσουν!

5 καλοκαιρινές υπερτροφές που θα σας απογειώσουν!!!

 

Το καλοκαίρι η διατροφή μας αποτελείται κατά πολύ από φρούτα και λαχανικά, κάτι που δεν συμβαίνει για τους περισσότερους σε τέτοιο βαθμό το χειμώνα. Κάποια από αυτά, όμως, έχουν περισσότερα οφέλη από αυτά που πιστεύατε και αξίζει τον κόπο να τους δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα, μιας και θα σας χαρίσουν ενέργεια, ενυδάτωση κι ευεξία.

Κεράσια τα αντιφλεγμονώδη
Εύκολα να τα καταναλώσετε ανά πάσα στιγμή της ημέρας, αφού δεν προϋποθέτουν ούτε ξεφλούδισμα, ούτε κόψιμο, τα κεράσια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνη, μια αντιοξειδωτική ουσία με διαπιστωμένη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση που απαλύνει τον πόνο στις αρθρώσεις. Καταναλώστε το όσο περισσότερο μπορείτε τώρα, αφού η εποχή τους είναι από τον Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο και βάλτε το… κερασάκι στην τούρτα της διατροφής σας.

Μύρτιλλα τα αντιγηραντικά
Τα μύρτιλλα μπορεί να είναι μικρά στο μάτι… αλλά τα οφέλη τους ξεπερνούν τα καθιερωμένα. Χάρη στην εξαιρετική αντιοξειδωτική τους δράση, αυτά τα μπλε φρούτα χαρακτηρίζονται ως «πηγή αιώνιας νιότης», αφού καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τις φθορές που επιφέρουν στον οργανισμό μας. Πέραν αυτού ωφελούν τη λειτουργία του εγκεφάλου και βοηθούν στην πρόληψη βλαβών στον εγκέφαλο από εγκεφαλικά επεισόδια, ενώ μειώνουν και τη συσσώρευση της κακής χοληστερόλης, προστατεύοντας την καρδιά. Καταναλώστε τα σκέτα ή προσθέστε τα στο γιαούρτι, τα δημητριακά ή ακόμη και στη σαλάτα, φτιάχνοντας ένα σούπερ-αντιοξειδωτικό γεύμα.

5 καλοκαιρινές υπερτροφές που θα σας απογειώσουν!

Πεπόνι το ενυδατικό
Με 85% περιεκτικότητα σε νερό, το πεπόνι θεωρείται ένα άκρως ενυδατικό φρούτο, που χάρη στη ζουμερή και γλυκιά γεύση του αποτελεί για τους περισσότερους μια καθημερινή, καλοκαιρινή επιλογή. Η κατανάλωσή του φέρνει κορεσμό στον οργανισμό, κόβοντας την πείνα, αποτελώντας εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, ενώ είναι πλούσιο και σε βιταμίνη Α, σημαντική για την υγεία του δέρματος, των ματιών και των βλεννογόνων. Κόψτε λίγο πεπόνι σε μικρά κομμάτια και προσθέστε τα στη φρουτοσαλάτα σας ή δοκιμάστε το με λίγο κότατζ με χαμηλά λιπαρά για ένα πιο χορταστικό γεύμα.

5 καλοκαιρινές υπερτροφές που θα σας απογειώσουν!

Κολοκυθάκι το βιταμινούχο
Το απόλυτο καλοκαιρινό λαχανικό, το κολοκυθάκι, το οποίο το απολαμβάνουμε και στα ορεκτικά, αλλά και στα κυρίως πιάτα μας, είναι πλούσιο σε απαραίτητες για τον οργανισμό μας βιταμίνες. Συγκεκριμένα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και Α, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσιο στα καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη που προωθούν την υγιή όραση και φιλτράρουν τις ακτίνες του φωτός που περνούν στα μάτια, διατηρώντας την ίδια στιγμή το αμυντικό σύστημα δυνατό. Αν τα έχετε βαρεθεί στο μπριάμ, δοκιμάστε τα στο γκριλ μαζί με σκόρδο και ελαιόλαδο ή προσθέστε τα σε μια σαλάτα ζυμαρικών για να της δώσετε μια πιο τραγανιστή υφή.

Ροδάκινο το διαιτητικό
Ένα από τα πιο καλοκαιρινά φρούτα, ζουμερό και γευστικό, το ροδάκινο περιέχει κάλιο που καταπολεμά το φούσκωμα, βιταμίνη C που τονώνει το ανοσοποιητικό και βελτιώνει την επιδερμίδα και φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στον έλεγχο του σωματικού βάρους και της δυσκοιλιότητας. Ακόμη έχει 88% περιεκτικότητα σε νερό ενυδατώνοντας τον οργανισμό σας σε μια εποχή που το έχετε πραγματικά ανάγκη. Παρ’ όλο που το σκέτο ροδάκινο είναι αρκετά γευστικό και νόστιμο, μπορείτε να το δοκιμάσετε και με γιαούρτι ή να το προσθέσετε στη σαλάτα σας, δίνοντάς της μια πιο γλυκιά, καλοκαιρινή γεύση.
 

 

clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πασίγνωστο αιθέριο έλαιο που καταπολεμά κατάθλιψη και άγχος – Απολαύστε το άρωμά του και ηρεμήστε στη στιγμή

Efi Nika

Τρώτε γρήγορα το φαγητό σας; Οι κίνδυνοι για την υγεία και πως να το σταματήσετε

Efi Nika

Το παγωτό δε βλάπτει, αλλά ωφελεί την υγεία σου, σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Efi Nika