Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 επώνυμες δίαιτες προς αποφυγήν!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

17690

Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για το αδυνάτισμα και για τις περίφημες δίαιτες που κατά καιρούς ακολουθούν επώνυμοι και μη.

Το ιδανικό βάρος και το αρμονικό σώμα αποτελούσαν ανέκαθεν σημείο αναφοράς της ομορφιάς και της φροντίδας, το ερώτημα όμως είναι πως κατακτάται ένα τέτοιο σώμα. Σίγουρα η κάθε δίαιτα έχει τα μυστικά της και φυσικά όλα τα σώματα και οι οργανισμοί δεν είναι για όλες τις δίαιτες.

Ας δούμε παρακάτω ορισμένες διάσημες δίαιτες που είναι τελικά μάλλον κακό μας κάνουν παρά καλό, σύμφωνα με δημοσίευμα του fox news που επικαλείται τη Βρετανική Ένωση Διαιτολογίας,:

Breatharian Diet (ή αλλιώς η «δίαιτα της αναπνοής)

Σύμφωνα με τις «αρχές» αυτής της δίαιτας, οι ενδιαφερόμενοι προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι δε χρειάζονται φαγητό ή νερό και μπορούν να επιβιώσουν μόνο με αέρα (κοπανιστό;) και ηλιακό φως!

Σχετικά πρόσφατα η Μισέλ Φάιφερ είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της ότι είχε εμπλακεί με μια ιδεολογική αίρεση, η οποία ακολουθούσε τους κανόνες της «δίαιτας της αναπνοής».

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του fox news τη συγκεκριμένη δίαιτα φέρεται να έχει ακολουθήσει και η βασίλισσα της ποπ, Μαντόνα, καταπίνοντας αντί για φαγητό αέρα, προκειμένου να «γεμίσει» το πεινασμένο στομάχι της!

Biotyping

Η συγκεκριμένη δίαιτα, στοχεύει σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος και οι ενδιαφερόμενοι, τρώνε τρόφιμα με βάση συγκεκριμένο τύπο ορμονών.

Μπορεί να ακούγεται ιδανική, όμως είναι ένα ψέμα. Δεν είναι δυνατό να στοχεύσει κανείς σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος και να χάσει λίπος μόνο από αυτό με τη διατροφή.

Gluten-Free Diet (δίαιτα χωρίς γλουτένη)

Αν είστε αλλεργικοί στη γλουτένη, τότε τα τρόφιμα που δεν περιέχουν τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη είναι ιδανικά για εσάς. Όμως πολλές φορές περιέχουν τις ίδιες θερμίδες όσο τα «με γλουτένη» αντίστοιχα τρόφιμα.

Επιλέγοντας απλά τρόφιμα χωρίς γλουτένη, δε σημαίνει ότι θα αδυνατίσετε ότι κι αν λέει η Γκουίνεθ Πάλτροου.

Drunkorexia

Είναι η αγαπημένη δίαιτα της Lady Gaga, η οποία έχει δηλώσει ότι ακολουθεί τη «δίαιτα του μεθυσμένου».
Το 2011 είχε αποκαλύψει σε μια συνέντευξη ότι της αρέσει να πίνει «ουίσκι και άλλα» όταν δουλεύει. «Όμως πρέπει να γυμνάζομαι κάθε μέρα και το κάνω ακόμη κι αν έχω hangover».

Μερικές φορές οι «drunkorexics» τρώνε πολύ λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε να μπορούν να «χρησιμοποιήσουν» τη μεγαλύτερη ποσότητα θερμίδων που καταναλώνουν καθημερινά στο αλκοόλ.

Στην πραγματικότητα όμως, ο οργανισμός τους όχι μόνο δεν παίρνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, αλλά η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει το αίσθημα πείνας, και κατά συνέπεια τις πιθανότητες να το ρίξει κανείς σε μεταμεσονύχτια σνακ και βαριά πρωινά την επόμενη ημέρα.

Dukan Diet

Η Τζένιφερ Λόπεζ είναι φανατική της συγκεκριμένης δίαιτας ενώ και η Κέιτ Μίντλετον φέρεται να την ακολούθησε λίγους μήνες πριν από το γάμο της με το διάδοχο του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Είναι ένα πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες και καθόλου υδατάνθρακες, περίπλοκο διατροφικό πρόγραμμα, που βοηθά στην απώλεια λίπους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι επιστήμονες όμως προειδοποιούν, ότι η δίαιτα αυτή «ρουφά» την ενέργειά σας, προκαλεί δυσκοιλιότητα και δυσάρεστη αναπνοή!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεφροί: 5 συμβουλές για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

Efi Nika

Χάστε 8 κιλά και ρίξτε κοιλιά και χοληστερόλη με αυτό το πασίγνωστο και πανάρχαιο γιατροσόφι

Efi Nika

Το αντικαρκινικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην απώλεια βάρους

Penni Syggrou