Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 δροσερές συνταγές για «πράσινα» smoothies!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
5 δροσερές συνταγές για «πράσινα» smoothies

5 δροσερές συνταγές για «πράσινα» smoothies!!!

Έχετε ήδη αυξήσει τις σαλάτες και τα φρούτα λόγω καλοκαιριού, γιατί να μην προσθέσετε έξτρα μερίδες φρούτων και λαχανικών στη διατροφή σας μέσω ροφημάτων; Τα smoothies φρούτων και λαχανικών δεν είναι μόνο δροσερά, αλλά και πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία, βιταμίνες και φυτικές ίνες, συν του ότι σας βοηθούν να καταναλώσετε λαχανικά που στην κανονική τους μορφή ίσως να μην τα τρώγατε. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για 5 διαφορετικά smoothies που μπορείτε να ετοιμάσετε στο λεπτό, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί στο multi.

Smoothie #1 με μπανάνα και σπανάκι
«Ρουφήξτε» όλο το κάλιο της μπανάνας και το σίδηρο και τις βιταμίνες C και Ε από το σπανάκι, με ένα smoothie που φτιάχνεται στο λεπτό. Πώς θα το φτιάξετε: Κόψτε μια ώριμη μπανάνα στη μέση και βάλτε τη στο μπλέντερ μαζί με ένα φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα, δύο χούφτες πλυμένο σπανάκι και φυσικά πάγο. Έτοιμο!

5 δροσερές συνταγές για «πράσινα» smoothies

Smoothie #2 με μαϊντανό, σγουρό λάχανο και φράουλες
Αν δεν σας αρέσουν πολύ τα πράσινα λαχανικά, αναμειγνύοντας τα με φρούτα όπως οι φράουλες, θα σας βοηθήσει να τα καταναλώσετε. Συν του ότι ο μαϊντανός προσθέτει φυλλικό οξύ στο ρόφημα, κάνοντας καλό στην καρδιά. Πώς θα το φτιάξετε: Χρειάζεστε μισό φλιτζάνι μαϊντανό (φύλλα και κοτσάνια), 4 φύλλα σγουρού λάχανου, 1 φλιτζάνι φράουλες, 1 μπανάνα κομμένη σε κομμάτια και 1 κουταλάκι του γλυκού λιναρόσπορο. Προσθέστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ με 1 ποτήρι νερό και αναμείξτε. Στην υγειά σας!

Smoothie #3 με μάνγκο, ακτινίδιο, ροδάκινο και σπανάκι
Αν σας αρέσουν οι πιο γλυκές γεύσεις, αυτό το smoothie θα το λατρέψετε. Κι όπως όλα, είναι κι αυτό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες (C, E, K), φυτικές ίνες που κάνουν καλό στο έντερο και σίδηρο. Πώς θα το φτιάξετε: Αναμείξτε μισό φλιτζάνι φρέσκιας πορτοκαλάδας, 2 χούφτες σπανάκι, 1 μεγάλο, ξεφλουδισμένο μάνγκο (ή 2 μικρότερα), 2 καθαρισμένα ακτινίδια, 2 μπανάνες, 1 μέτριο ροδάκινο κομμένο στα 4 και 1 φλιτζάνι πάγο στο μπλέντερ.

 

5 δροσερές συνταγές για «πράσινα» smoothies

Smoothie #4 με λεμόνι και σέλινο
Πλούσιο σε βιταμίνη C προερχόμενη και από το σέλινο και από το λεμόνι, αυτό το smoothie εκτός από δροσιστικό, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού σας στο φουλ. Πώς θα το φτιάξετε: Προσθέστε στο μπλέντερ λίγο σέλινο ψιλοκομμένο, μισό αγγούρι κομμένο σε ροδέλες, 1 κομμένο μήλο, 1 φλιτζάνι αμυγδαλόγαλα, λίγη στέβια, μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας σπόρους Chia που έχουν μεγάλη θρεπτική αξία. Αναμείξτε τα, βάλτε το μείγμα σε ένα ποτήρι με καλαμάκι και ετοιμαστείτε να το γευτείτε!

Smoothie #5 με σοκολάτα και μέντα
Δεν μπορούσαμε να σας αφήσουμε χωρίς λίγη γεύση σοκολάτας. Μιας και η μαύρη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, προτιμήστε την έναντι της γάλακτος και καταπολεμήστε τις ελεύθερες ρίζες. Πώς θα το φτιάξετε: Βάλτε μέσα στο μπλέντερ 2 φλιτζάνια κομμένο σπανάκι, 1 φλιτζάνι αμυγδαλόγαλα, μισό φλιτζάνι νερό, 1 κουταλιά της σούπας κακάο, μισό αβοκάντο ξεφλουδισμένο, ¼ του φλιτζανιού μέντας ή 1 σταγόνα εκχυλίσματος μέντας, 1 κουταλιά της σούπας τσιπς μαύρης σοκολάτας, λίγη στέβια και πάγο. Αναμείξτε μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο και παχύρρευστο κι απολαύστε!
ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika