Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

4 τροφές που σου προκαλούν αϋπνία και δεν το ήξερες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Και δεν πάει ο νους σου ποιες είναι αυτές οι τροφές!

Όλοι ξέρουμε πως αν φας τυρί στο βραδινό σου γεύμα και πριν κοιμηθείς, τότε θα δυσκολευτείς αρκετά για να σε πάρει ο ύπνος. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη απέδειξε πως ένα κομμάτι από το αγαπημένο σου τυράκι δεν σου προκαλεί εφιάλτες και άσχημο ύπνο, όπως όλοι νομίζαμε. Στην πραγματικότητα, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πραγματικά κάποια υγιεινά τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγεις να τρως πριν κοιμηθείς.

Οι ειδικοί αναφέρουν, πως αν πηγαίνεις για ύπνο στις 10 μ.μ., τότε θα πρέπει να τρως περίπου δύο ώρες πριν και φυσικά να είσαι σίγουρη πως δεν τρως κάτι βαρύ, ακόμη και αν είναι υγιές. Έχοντας αυτό κατά νου, οι ειδικοί εξέτασαν ποια είδη τροφίμων είναι αυτά που θα μπορούσαν να σου προκαλέσουν αϋπνία.

#1. Καρπούζι
Το καρπούζι είναι ιδανικό για να σε βοηθήσει να δροσιστείς το καλοκαίρι, αλλά καταναλώνοντας αυτό το φρούτο ακριβώς πριν πας για ύπνο, σημαίνει πως μάλλον δεν θα κοιμηθείς και πολύ καλά. Η υψηλή ποσότητα φρουκτόζης στο φρούτο (περίπου 18 γραμμάρια ανά μερίδα), μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις στο στομάχι, εάν το καταναλώσεις λίγο πριν κοιμηθείς και έντονο φούσκωμα.

#2. Σέλινο
Το σέλινο περιέχει πολλά διαφορετικά αντιοξειδωτικά και μέταλλα και σε καμία περίπτωση δεν θα σου λέγαμε μην το τρως. Αλλά πριν από το ύπνο; Ίσως θα ήταν καλύτερα να το παραλείψεις αυτό το σνακ. Το λαχανικό αυτό είναι φυσικό διουρητικό, σύμφωνα με τον Dr. Andrew Weil που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα, θα πηγαίνεις πιο συχνά τη νύχτα στην τουαλέτα. Και σίγουρα δεν θα ήθελες ένα ενοχλητικό και με διαλείμματα ύπνο.

#3. Εσπεριδοειδή
Στεναχωριόμαστε που σου το χαλάμε, αλλά αυτό το πορτοκάλι που νόμιζες ότι ήταν μία υγιεινή εναλλακτική λύση για το επιδόρπιο σου, πιθανότατα δεν θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς. Αν υποφέρεις από παλινδρόμηση οξέος, πρέπει να αποφεύγεις τα εσπεριδοειδή πριν από τον ύπνο. Εάν η παλινδρόμηση που έχεις «ξυπνάει» τη νύχτα που κοιμάσαι, τότε ξάπλωσε από την αριστερή σου πλευρά και όχι από τη δεξιά. Σύμφωνα με έρευνες είναι αυτή η θέση που έχει αποδειχθεί πως βοηθά στην αντιμετώπιση της παλινδρόμησης κατά τη διάρκεια του ύπνου.

#4. Μπρόκολο
Είτε το λατρεύεις το μπρόκολο είτε όχι, δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι ένα πολύ σημαντικό για την υγεία λαχανικό. Όχι μόνο είναι γεμάτο με βιταμίνες Α και C, ασβέστιο και σίδηρο, είναι επίσης μια μεγάλη πηγή ινών. Χάρη όμως σε όλες αυτές τις φυτικές ίνες μπορείς να φουσκώσεις γιατί είναι πιο δύσκολο για το στομάχι σου να το διασπάσει. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο και συγγραφέα Cynthia Sass, αν θέλεις να φας το μπρόκολο τη νύχτα, μείωσε τη μερίδας σου και μαγείρεψε το στον ατμό.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , Queen.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης