Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

4 τροφές που πρέπει να αγοράζετε από αγορές του εξωτερικού!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
4 τροφές που πρέπει να αγοράζετε από αγορές του εξωτερικού

 4 τροφές που πρέπει να αγοράζετε από αγορές του εξωτερικού!!!

 

Σάλτσες: Στο εξωτερικό θα βρείτε διαφόρων ειδών σάλτσες που στην Ελλάδα ίσως να μην είναι τόσο διαδεδομένες. Ψάξτε σκούρες σάλτσες σόγιας, αγοράστε kecap manis (πηχτή, γλυκιά σιροπιαστή σάλτσα σόγιας που χρησιμοποιείται στην ινδονησιακή κουζίνα), βάλτε στη σακούλα σας mirin (γλυκό κρασί ρυζιού που χρησιμοποιείται στο φαγητό) και δοκιμάστε πιο καυτερές σάλτσες όπως την κορεάτικη gochujang, την κινέζικη la jiao jiang κ.ά.

Μπαχαρικά: Ψάξτε για προσφορές, αγοράστε δική σας συσκευή και αλέστε μόνοι σας στο σπίτι τα μπαχαρικά σας και μη φύγετε από την αγορά χωρίς γνωστά και άγνωστα είδη μπαχαρικών, που θα νοστιμίσουν το φαγητό σας. Πιπεριές τσίλι, σπόροι μουστάρδας, κάρδαμο, γλυκάνισο, κάρυ, ζάαταρ, κουρκουμά, σουμάκ είναι μερικά μόνο από τα μυρωδικά που θα βρεθούν μπροστά σας. Αξιοποιήστε τα.

Νουντλς: Προμηθευτείτε φρέσκα κι αποξηραμένα νουντλς σε διάφορα σχήματα και σχέδια, έτσι ώστε να τα προσθέσετε στις σαλάτες σας, τις σούπες σας, να τα αναμείξετε με λαχανικά ή κρέας και να φέρετε μια νέα νότα στη διατροφή σας. Ψάξτε για udon νουντλς τα οποία βρίσκονται συνήθως σε ψυγείο και έχουν παχιά υφή, αλλά και για ramen νουντλς, που χρησιμοποιούνται στην ομώνυμη κινέζικη σούπα.

Ρύζι για σούσι: Οι λάτρεις του σούσι και των rolls δεν γίνεται να μην έχουν λατρέψει και τη νοστιμιά του ρυζιού για σούσι που χρησιμοποιείται και πολλές φορές είναι μείγμα διαφόρων ειδών. Το ρύζι αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε σούπες, μέσα σε ριζότο, σε πουτίγκα ρυζιού και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.

 

 

clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεφροί: 5 συμβουλές για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

Efi Nika

Χάστε 8 κιλά και ρίξτε κοιλιά και χοληστερόλη με αυτό το πασίγνωστο και πανάρχαιο γιατροσόφι

Efi Nika

Το αντικαρκινικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην απώλεια βάρους

Penni Syggrou