Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

4 tips για να νικήστε γρήγορα την ουρολοίμωξη

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

bigstock-145859219

Για όσους έχουν αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή τους επεισόδιο ουρολοίμωξης, είναι γνωστό πόσο έντονος είναι ο πόνος που τη συνοδεύει. Έτσι, στόχος είναι η αντιμετώπιση της λοίμωξης το συντομότερο δυνατό ώστε να επιστρέψει η καθημερινότητά μας στους κανονικούς της ρυθμούς.

Η λήψη αντιβιοτικών είναι απαραίτητη για να εξουδετερωθούν τα βακτήρια που προκαλούν τις ουρολοιμώξεις, ωστόσο υπάρχουν μερικά ακόμη μέτρα που μπορούμε να πάρουμε ώστε να περιορίσουμε τα ενοχλητικά συμπτώματα, όπως ο πόνος και το τσούξιμο.

1. Βιταμίνη C

Τέσσερα tips για να νικήστε γρήγορα την ουρολοίμωξη

Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C, είτε μέσω της διατροφής είτε με τη λήψη συμπληρώματος, αποτρέπει να αναπτυχθούν τα βακτήρια που προκαλούν τις ουρολοιμώξεις. Επίσης, η βιταμίνη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τη λοίμωξη. Καλές πηγές βιταμίνης C είναι τα εσπεριδοειδή, η φράουλα, ο ανανάς, το μάνγκο, το ακτινίδιο, η παπάγια, οι χρωματιστές πιπεριές, το μπρόκολο και η ντομάτα.

2. Πολλά υγρά

Τέσσερα tips για να νικήστε γρήγορα την ουρολοίμωξη

Η επαρκής ενυδάτωση, μέσω της κατανάλωσης νερού αλλά και πολλών φρούτων και λαχανικών, είναι απαραίτητη για να περιοριστεί η συγκέντρωση βακτηρίων στο ουροποιητικό. Το μέτρο αυτό έχει ιδιαίτερη αξία για τα άτομα που είναι επιρρεπή στις ουρολοιμώξεις.

3. Χυμός κράνμπερι

Τέσσερα tips για να νικήστε γρήγορα την ουρολοίμωξη

Ο χυμός κράνμπερι (ή το κράνμπερι σε μορφή συμπληρώματος) βοηθά να γίνουν πιο ήπια τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης. Το κράνμπερι είναι όξινο, επομένως επηρεάζει το pH των ούρων με τρόπο που μειώνει τις πιθανότητες να αναπτυχθούν τα παθογόνα βακτήρια.

4. D-μανόζη

Τέσσερα tips για να νικήστε γρήγορα την ουρολοίμωξη

H D-μανόζη είναι ένα σάκχαρο που δρα περίπου όπως το κράνμπερι, εμποδίζοντας τα βακτήρια να προσκολληθούν στην ουροδόχο κύστη και στο τοίχωμα της ουρήθρας. Βρίσκεται σε φυσική μορφή στο μήλο, αλλά είναι διαθέσιμη και σε μορφή συμπληρώματος.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika