Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

4 συνταγές για φανταστική ζεστή σοκολάτα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

4 συνταγές για φανταστική ζεστή σοκολάτα!

 4 συνταγές για φανταστική ζεστή σοκολάτα!!!

 

Όταν ο χειμώνας μπαίνει, το μυαλό και η όρεξή μας ανοίγει αυτομάτως για ζεστή σοκολάτα ρόφημα. Δες τέσσερις απίθανες συνταγές για ζεστή σοκολάτα, για να τις απολαύσετε είτε με την αγαπημένη σας παρέα είτε συντροφή με ζεστή κουβερτούλα και ταινία στην τηλεόραση!

1. Κρεμώδης σοκολάτα όπως την φτιάχνουν στο Παρίσι

4 συνταγές για φανταστική ζεστή σοκολάτα!

Γιατί οι Γάλλοι το κάνουν καλύτερα! Κρεμώδης, λαχταριστή, πηχτή, να την πιεις με το κουταλάκι.

Υλικά

1 γάλα με πλήρη λιπαρά φρέσκο

160 γρ. σοκολάτα σε σκόνη καλής ποιότητας

100 γρ. γιαούρτι

100 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. μάνγκο

40 γρ. crème fraiche

μερικούς σπόρους από κολίανδρο

Σκεύη που θα χρειαστούμε για τη συνταγή:

  • σιφόν (ειδικό σκεύος που χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαντιγί και αφρών)
  • μπλέντερ

Εκτέλεση

1. Ξεκινάμε με την κρέμα βανίλιας. Ρίχνουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος στο σιφόν. Κλείνουμε καλά το καπάκι και ανακινούμε δύο φορές. Βάζουμε το σιφόν στο ψυγείο. Aν δεν έχουμε σιφόν, θα χρειαστούμε ένα ψηλό ποτήρι και κουτάλι με μακριά βάση. Γεμίζουμε το ποτήρι έως περίπου το 1/4 με το γιαούρτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος προσέχοντας να μην ξεχειλίσει το ποτήρι. Με το κουτάλι ανακατεύουμε γρήγορα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν φτάνοντας στον πάτο του ποτηριού για να ομογενοποιηθούν σωστά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλη την ποσότητα γιαουρτιού και κρέμας γάλακτος. Βάζουμε στο ψυγείο.

2. Ετοιμάζουμε την κρέμα μάνγκο: ξεφλουδίζουμε το μάνγκο και πολτοποιούμε τη σάρκα του στο μπλέντερ. Αναμειγνύουμε τον πολτό μάνγκο με 40 γρ. crème  fraiche. Στο γουδί χτυπάμε τους σπόρους κόλιανδρου μέχρι να γίνουν σκόνη και ρίχνουμε μια πρέζα στο μείγμα μάνγκο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.

3. Σε μπολ, γαρνίρουμε με το σιφόν ή ρίχνουμε με το κουτάλι 3 κ.σ. κρέμα βανίλιας. Προσθέτουμε την κρέμα μάνγκο. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε 3 φορές το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.

4. Ετοιμάζουμε την ζεστή σοκολάτα. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την σκόνη σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να σιγοβράσει το μείγμα. Η παρασκευή σοκολάτας είναι απαιτητική, γι’ αυτό ανακατεύουμε συνεχώς με μαρίζ, προσέχοντας να μην κάψει και κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν αρχίσει να σιγοβράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αν η υφή δεν μας αρέσει, συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε.

5. Αφήνουμε τη σοκολάτα να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε σε φλιτζάνια. Γαρνίρουμε με την κρέμα βανίλιας και μάνγκο.

 2. Σοκολάτα ρόφημα με καρύδα και μαρέγκα

4 συνταγές για φανταστική ζεστή σοκολάτα!

Μία εξωτική και ταυτόχρονα πλούσια σοκολάτα που γεμίζει απίστευτα τον ουρανίσκο χάρη στην πλούσια γεύση της καρύδας και την ανάλαφρη υφή της μαρέγκας.

Υλικά

 2 κ.σ. κακάο άγλυκο

400 γρ. γάλα καρύδας

1/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη

1 πρέζα χοντρό αλάτι

30 γρ. κουβερτούρα

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

1 ασπράδι αυγού

3 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το κακάο με 1/3 φλιτζ. νερό που βράζει. Σε κατσαρολάκι  σε μέτρια φωτιά αναμειγνύουμε το γάλα καρύδας, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε το καυτό ρόφημα κακάο και την κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας.

Με μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να αφρίσει  για περίπου 1 λεπτό. Κατόπιν προσθέτουμε σιγά σιγά, χτυπώντας παράλληλα, τη ζάχαρη, για περίπου 5 λεπτά. Όταν σχηματιστούν απαλές κορυφές, είναι έτοιμη.

Σερβίρουμε τη σοκολάτα σε κούπες και προσθέτουμε στην κάθε κούπα από 1 κ.σ. μαρέγκα.

3. Πικάντικη ζεστή σοκολάτα με πιπέρι

4 συνταγές για φανταστική ζεστή σοκολάτα!

Κι όμως, η σοκολάτα με το πιπέρι είναι ένας συνδυασμός ανεπανάληπτος και διόλου παράξενος. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μαύρο πιπέρι με κόκκινο ή ακόμα και με πιπέρι καγιέν για πιο ανάλαφρη αίσθηση.

Υλικά

1/2 στικ φυσική βανίλια
2 φλιτζ. γάλα με πλήρη λιπαρά
2 κ.σ. νερό
1 πρέζα τζίντζερ τριμμένο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Με μαχαίρι χαράζουμε απαλά το στικ βανίλιας κατά μήκος, αφαιρούμε τους σπόρους και τους βάζουμε σε κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το γάλα, το νερό και τα μπαχαρικά και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση. Κατόπιν προσθέτουμε τη σοκολάτα και το κακάο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει για 45 λεπτά. Για να σερβίρουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να ζεσταθεί η σοκολάτα.

Tip: μπορείτε να αντικαταστήσετε το μαύρο πιπέρι με κόκκινο για λιγότερο πικάντικη γεύση.

4. Ζεστή σοκολάτα με καραμέλα

4 συνταγές για φανταστική ζεστή σοκολάτα!

Για την ακρίβεια, ζεστή σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα γάλακτος. Χρειάζεστε και άλλη περιγραφή;

Υλικά

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (θα χρειαστούμε λίγο, το υπόλοιπο θα το διατηρήσουμε στην κατάψυξη)
1 1/4 φλιτζ. γάλα με πλήρη λιπαρά
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1/4 κ.γλ. χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε καραμελωμένο σύμφωνα με αυτή τη συνταγή. Αν έχουμε έτοιμο στην κατάψυξη, το αποψύχουμε και κατόπιν το ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το γάλα, το κακάο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Όταν πάρει ικανοποιητική θερμοκρασία, αποσύρουμε από την φωτιά και ισομοιράζουμε σε κούπες. Γαρνίρουμε με σαντιγί και επιπλέον καραμελωμένο γάλα (προαιρετικά)

 

 

fumara.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το λάθος που κάνετε στο πρωινό και μπορεί να δείχνετε λιγότερο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο

Penni Syggrou

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika