Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

4 συμπτώματα σκωληκοειδίτιδας πέρα από τον πόνο στην κοιλιά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το σύμπτωμα-κλειδί της σκωληκοειδίτιδας είναι ο πόνος χαμηλά και δεξιά στην κοιλιακή χώρα, δεν είναι όμως το μοναδικό που θα πρέπει να σας κινητοποιήσει να επισκεφτείτε άμεσα το πλησιέστερο νοσοκομείο.

Όσο νωρίτερα εντοπιστεί η φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης τόσο ευκολότερα αντιμετωπίζεται και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις μόνο με αντιβιοτικά, χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση. Φροντίστε λοιπόν να αναγνωρίσετε σωστά τα παρακάτω τέσσερα συμπτώματα ως ενδεικτικά της σκωληκοειδίτιδας ώστε να λάβετε όσο το δυνατόν πιο άμεσα την απαραίτητη ιατρική βοήθεια.

1. Απώλεια όρεξης

Η αδικαιολόγητη απώλεια της όρεξης είναι πολύ χαρακτηριστική στους ασθενείς με σκωληκοειδίτιδα. Η απώλεια όρεξης εκδηλώνεται σε ποσοστό 74-78% των περιστατικών σκωληκοειδίτιδας.

Τέσσερα συμπτώματα σκωληκοειδίτιδας πέρα από τον πόνο στην κοιλιά

2. Ναυτία και τάση προς έμετο

Η ναυτία και η τάση προς έμετο σε περίπτωση σκωληκοειδίτιδας εκδηλώνονται συνήθως μετά από μια κρίση έντονου πόνου.

3. Δυσκοιλιότητα ή διάρροια

Μια λοίμωξη ή φλεγμονή σε οποιοδήποτε τμήμα της γαστρεντερικής οδού αναπόφευκτα εμποδίζει την ομαλή πέψη. Δεν αποκλείεται λοιπόν η σκωληκοειδίτιδα να οδηγήσει σε επεισόδιο δυσκοιλιότητας ή διάρροιας, το οποίο μάλιστα μπορεί να συνοδεύεται από εμφανές πρήξιμο στην κοιλιά.

4. Πυρετός

Ο πυρετός είναι ένα γενικό σύμπτωμα που υποδηλώνει ότι έχει διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία κάποιου οργάνου ή συστήματος του οργανισμού. Ο πυρετός λόγω σκωληκοειδίτιδας εκδηλώνεται όταν η φλεγμονή έχει μείνει αδιάγνωστη για αρκετές ημέρες και κυμαίνεται από 37,2-38,3 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@