Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

4 αντικείμενα με περισσότερα μικρόβια από τη λεκάνη τους τουαλέτας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τέσσερα αντικείμενα με περισσότερα μικρόβια από τη λεκάνη τους τουαλέτας

4 αντικείμενα με περισσότερα μικρόβια από τη λεκάνη τους τουαλέτας!!!

 

Οι δημόσιες τουαλέτες μπορεί να προκαλέσουν άγχος σε πολλούς ανθρώπους, όταν λάβει κανείς υπόψη όλες τις επιφάνειες που μπορεί να εχουν μικρόβια, όπως τα πόμολα, οι βρύσες και το κάθισμα της τουαλέτας.

Η επιτυχημένη και έγκυρη τηλεοπτική εκπομπή The Doctors που προβάλλεται από το αμερικανικό δίκτυο CBS, παρουσίασε τέσσερα αντικείμενα με τα οποία μπορεί να έρχεστε σε επαφή ακόμα και καθημερινά και τα οποία είναι κατά κανόνα μεγαλύτερες εστίες μικροβίων ακόμα και από τη λεκάνη της τουαλέτας.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Κινητά τηλέφωνα

Σε έρευνα του 2012, επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν στην επιφάνειά τους μέχρι και 10 φορές περισσότερα παθογόνα βακτήρια από τις λεκάνες της τουαλέτας. Τα μικρόβια ζουν με ευκολία επάνω στα κινητά τηλέφωνα επειδή αυτά έρχονται συχνά σε επαφή με τα χέρια και το στόμα μας, σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Ξύλο κοπής στην κουζίνα

Η κουζίνα σε ένα σπίτι είναι από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων και βακτηρίων. Έρευνες έχουν δείξει ότι στο ξύλο κοπής, εκτός από το επικίνδυνο βακτήριο E.coli αλλά και τη σαλμονέλα από την κοπή κοτόπουλου, υπάρχουν 200 φορές περισσότερα βακτήρια κοπράνων (!) από ό,τι σε ένα κάθισμα τουαλέτας.

Πανί/πετσέτα στην κουζίνα

Οι πετσέτες με τις οποίες πολλοί άνθρωποι καθαρίζουν κάθε δυνατή επιφάνεια μέσα σε μια κουζίνα είναι 20.000 φορές πιο επικίνδυνες εστίες βακτηρίων από τη λεκάνη της τουαλέτας. Βασική αιτία είναι το γεγονός ότι κατά κανόνα κατακρατούν αρκετή υγρασία, η οποία ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων, ενώ μπορεί να παραμείνουν στον χώρο της κουζίνας για μέρες ολόκληρες προτού πλυθούν.

Σφουγγαράκι καθαρισμού

Το παραδοσιακό σφουγγαράκι καθαρισμού σε μια κουζίνα μπορεί να είναι μέχρι και 200.000 φορές πιο βρόμικο από το κάθισμα μιας τουαλέτας. Όχι μόνο απορροφάει νερό (υγρασία) αλλά απορροφάει και επικίνδυνα βακτήρια από τα αντικείμενα που καθαρίζετε με αυτό.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika