Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

4 τροφές που αυξάνουν την συγκέντρωσή σας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τέσσερις τροφές που αυξάνουν την συγκέντρωσή σας

4 τροφές που αυξάνουν την συγκέντρωσή σας!!!

 

Αν ο πρωινός καφές δεν είναι αρκετός για να σας “ξυπνήσει” για τα καλά και νιώθετε ότι δεν μπορείτε να μείνετε συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις της υπόλοιπης ημέρας, τότε ίσως μερικές τροφές να σας παρέχουν την βοήθεια που χρειάζεστε.

Δείτε μερικές τροφές που βοηθούν τον εγκέφαλό μας να είναι πιο συγκεντρωμένος στις δραστηριότητες που καλείται να φέρει εις πέρας.

Πλιγούρι βρώμης

Λένε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και δεν έχουν άδικο. Η βρώμη όχι μόνο θα σας δώσει μια πρώτη δόση ενέργειας για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι εκείνοι που τρώνε πρωινό έχουν μικρότερο κίνδυνο για να εκδηλώσουν παχυσαρκία, υπέρταση και διαβήτη, σε σύγκριση με εκείνους που επιλέγουν να μην τρώνε ένα καλό πρωινό. Οι ειδικοί συνιστούν να τρώτε πλιγούρι βρώμης, το οποίο έχει λίγες θερμίδες και θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα.

Σολομός

Πρόκειται για μια συμπυκνωμένη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν στην ανοικοδόμηση των κυττάρων του εγκεφάλου, στην αργή εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών, καθώς επίσης και στην ενίσχυση των συνάψεων στον εγκέφαλο που σχετίζονται με τη μνήμη.

Πράσινο τσάι

Εάν αισθάνεστε να μην έχετε καθόλου αποθέματα ενέργειας στην μέση της ημέρας, προτιμήστε μία κούπα με πράσινο τσάι από μία ακόμα κούπα καφέ. Το πράσινο τσάι περιέχει μια πιο ήπια ποσότητα καφεΐνης που εξισορροπείται από το αμινοξύ “θεανίνη”. Έρευνες έχουν δείξει ότι η θεανίνη βελτιώνει την πνευματική εγρήγορση και την εστίαση.

Μύρτιλα

Δεν είναι μόνο νόστιμα και πλούσια σε αντιοξειδωτικά, αλλά πιστεύεται ότι έχουν επίσης θετική επίδραση στη μνήμη. Μια έρευνα του 2010 που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Agricultural and Food Chemistry έδειξε ότι εκείνοι που έπιναν χυμό από μύρτιλα (βατόμουρα) κάθε μέρα για δύο μήνες βελτίωσαν σημαντικά τις επιδόσεις τους σε τεστ μάθησης και μνήμης.

 

 

onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης