Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

4 λόγοι που αποφεύγουμε την κολονοσκόπηση!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

becdbc2f65bea8971df2b23e29a55bed.w600.h340.z1

4 λόγοι που αποφεύγουμε την κολονοσκόπηση!

Η κολονοσκόπηση είναι το αποτελεσματικότερο μέσο πρόληψης ενάντια στον ορθοκολικό καρκίνο, μια από τις πιο επικίνδυνες μορφές καρκίνου, καθώς επιτρέπει στους γιατρούς να εντοπίζουν τους προκαρκινικούς όγκους και να τους αφαιρούν άμεσα.

Γιατί όμως έχουμε την τάση να αποφεύγουμε αυτή τη σωτήρια εξέταση;

1. Φόβος για άσχημα νέα

Οι γιατροί τονίζουν ότι ο ορθοκολικός καρκίνος αναπτύσσεται εξαιρετικά αργά, σε περίοδο δέκα με δεκαπέντε ετών. Οι προληπτικές εξετάσεις αυξάνουν τις πιθανότητες να διαγνωσθεί έγκαιρα και να εφαρμοστεί η κατάλληλη θεραπεία.

2. Η προετοιμασία για την εξέταση είναι δύσκολη

Περίπου 24 ώρες πριν χρειάζεται να καταναλώνουμε μόνο υγρά και πιθανότατα ο γιατρός να συστήσει καθαρτικό. Τα οφέλη όμως που μπορεί να προκύψουν από την εξέταση δε συγκρίνονται με μια δύσκολη μέρα.

3. Πιθανές επιπλοκές

Η κολονοσκόπηση ενέχει περιορισμένο κίνδυνο διάτρησης ή λοίμωξης του εντέρου. Οι γιατροί τονίζουν ότι τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μετά την εξέταση δεν είναι σοβαρά και δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία.

4. Δυσφορία

Η εξέταση διαρκεί μόλις 10 με 15 λεπτά. Μια συζήτηση με τον θεράποντα ιατρό πριν την εξέταση μπορεί να προετοιμάσει κατάλληλα τον ασθενή και να λύσει κάθε απορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika

Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε

Efi Nika