Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

4 καθημερινά πράγματα που μπορούν να αλλάξουν το DNA μας!

4 καθημερινά πράγματα που μπορούν να αλλάξουν το DNA μας!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

4 καθημερινά πράγματα που μπορούν να αλλάξουν το DNA μας!

 

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το «γονίδιο της αλλεργίας» και είναι πεπεισμένοι, ότι τελικά οι αλλεργίες είναι μία γενετική ανωμαλία που μπορεί να μεταλλαχθεί. Βάσει αυτής της λογικής, οι έρευνες προχώρησαν για να καταλήξουν στο συμπέρασμα, ότι… τα ανθρώπινα γονίδια δεν είναι στατικά.

Στην πραγματικότητα τα γονίδια μπορούν και όντως αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου. Ο τρόπος ζωής και οι ποικίλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να μεταλλάξουν και να καταστρέψουν το DNA. Αυτή η διαδικασία περνά από γενιά σε γενιά, αλλάζοντας τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι μία σειρά από καθημερινά πράγματα έχουν ήδη επηρεάσει το ανθρώπινο DNA. Σε μερικά από αυτά μάλιστα είμαστε εκτεθειμένοι 24 ώρες το 24ωρο.

Ακτινοβολία κινητού τηλεφώνου
Επί χρόνια οι επιστήμονες επιμένουν, ότι η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα έχει αλλάξει τη μορφή του ανθρώπινου DNA. Αρκετές έρευνες το έχουν αποδείξει, αλλά όλοι επιμένουμε να κρατάμε ακόμα το ακουστικό «κολλημένο» στο αυτί, παρά το γεγονός, ότι η τεχνολογία έχει προνοήσει, προσφέροντας τα handsfree.
Πολλά ασύρματα ακουστικά ωστόσο, μεγεθύνουν την ακτινοβολία προς τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να είναι απλά μια κακή επιλογή. Μία λύση είναι τα…φύκια, τα οποία ως γνωστόν μπορούν να «τραβήξουν» τη ραδιενέργεια από το σώμα, αλλά σίγουρα η λύση αυτή είναι ανέφικτη σε καθημερινή βάση. Άρα, αυτό που τουλάχιστον πρέπει να κάνετε είναι να αποφεύγετε τις πολλές συνομιλίες με το κινητό σας τηλέφωνο και όταν το κάνετε να θυμάστε να χρησιμοποιείτε πάντα handsfree.

Εντομοκτόνα και λιπάσματα
Ένας ακόμα εχθρός του DNA είναι τα εντομοκτόνα και τα λιπάσματα, τα οποία μάλιστα ο σύγχρονος άνθρωπος καταναλώνει στο..γεύμα του. Ακόμα και αν είστε οπαδός των οργανικών προϊόντων, η αλήθεια είναι ότι δε μπορείτε να το αποφύγετε.
Στους συχνούς ψεκασμούς για παράδειγμα που γίνονται, προκειμένου να εξοντωθούν τακουνούπια και άλλα έντομα, χρησιμοποιούνται χημικά εντομοκτόνα, που είναι επιζήμια όχι μόνο για την υγεία, αλλά και για το DNA. Το ίδιο συμβαίνει και με τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία επιδέχονται διάφορες διαδικασίες επιτάχυνσης της ωρίμανσής του, φυσικά με ειδικά λιπάσματα, τα οποία συμβάλλουν στη μετάλλαξη του DNA. Μία καλή επιλογή είναι τα βιολογικά προϊόντα, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να μας προστατεύσουν πλήρως από τη διαδικασία «μετάλλαξης».

Πλαστικό
Ένας από τους σημαντικότερους εχθρούς του DNA είναι το πλαστικό. Εάν σκέφτεστε όμως, ότι δεν είναι τόσο επικίνδυνο, καθώς δεν το «καταναλώνετε», τότε ίσως πρέπει να αναλογιστείτε ότι τα τρόφιμα, που είναι τυλιγμένα με πλαστικό, έχουν την ιδιότητα να απορροφούν το υλικό, με αποτέλεσμα αυτό να εισχωρεί μέσα στις τροφές.
Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της καθηγήτριας, Dr. Sherry Rogers, ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να «απορροφήσει» μόνο από τα τρόφιμα, που είναι συσκευασμένα με πλαστικό, περίπου 210 μικρογραμμάρια ανά ημέρα. Μάλιστα, το πλαστικό είναι από τους κύριους υπόπτους για διάφορες μορφές καρκίνου.


Στρες
Ένας «ύπουλος» εχθρός του DNA είναι το στρες και ο πιο εύκολος τρόπος για να εμποδίσετε τις αλλαγές, που επιφέρει στον οργανισμό είναι να το μειώσετε. Η κατανάλωσηαντιοξειδωτικών και πολυφαινόλων, ενεργούν δραστικά υπέρ του ανθρώπου, εμποδίζοντας τη δημιουργία ελεύθερων ριζών στον οργανισμό.
Μία διατροφή πλούσια σε σκουρόχρωμα φρούτα και λαχανικά, καθώς και το πράσινο τσάιλειτουργούν σημαντικά υπέρ του ανθρώπινου οργανισμού, μιας και διαθέτουν αντιοξειδωτικά συστατικά και πολυφαινόλες, που βοηθούν στην καλύτερη υγεία και τη διατήρηση του …DNA.

 

alttherapy.blogspot.gr
proionta-tis-fisis.info

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@