Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

4 βραδινά λάθη που χαλάνε τη δίαιτά σας!

4 βραδινά λάθη που χαλάνε τη δίαιτά σας!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

4 βραδινά λάθη που χαλάνε τη δίαιτά σας!

Οι βραδινές «βόλτες» στο ψυγείο σας είναι σχεδόν απαγορευτικές.

Μετά από μία δύσκολη ημέρα, που έχετε τηρήσει το διατροφικό σας πλάνο και έχετε γυμναστεί είναι άδικο να χαλάσετε τη δίαιτά σας την ώρα που ξεκουράζεστε στον καναπέ σας.Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τους κανόνες του διατροφικού σας πλάνου και αποφύγετε τα λάθη που ακολουθούν:

Λάθος # 1
Πηγαίνετε στο κρεβάτι σας και νιώθετε φουσκωμένοι.

Πηγαίνοντας για ύπνο με γεμάτο στομάχι μπορεί να προκαλέσει ενόχληση και διακοπή του ύπνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ό,τι φάγατε να αποθηκευτεί ως λίπος στην κοιλιά και στην περιφέρεια της μέσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε φάει το γεύμα σας, τουλάχιστον λίγες ώρες πριν τον ύπνο. Αν χρειάζεστε ένα snack αργότερα, να επιλέξετε ένα που να έχει λιγότερες από 200 θερμίδες.

Λάθος # 2
Κάνετε λανθασμένες επιλογές.

Πρέπει να δίνετε προσοχή στη επιλογή του φαγητού αλλά και στην ώρα που τρώτε. Η κακή διατροφή τις βραδινές ώρες μπορεί να σας αναγκάσει να κοιμηθείτε για πολλές ώρες και βαριά. Αποφύγετε γενικότερα τα φαγητά με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Λάθος # 3
Πηγαίνετε στο κρεβάτι σας πεινασμένοι.

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι όταν κοιμούνται με άδειο στομάχι θα κάψουν περισσότερο λίπος στον ύπνο τους. Ωστόσο οι μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό δεν συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, όταν πάτε για ύπνο πεινασμένοι χάνετε τη μυϊκή μάζα, η οποία επιβραδύνει την καύση λίπους. Κρατήστε το μεταβολισμό σας στα ύψη, καταναλώνοντας ένα μικρό snack με 150 θερμίδες πριν πέσετε στο κρεβάτι σας.

Λάθος # 4
Είστε σχεδόν νηστικοί όλη την ημέρα και τρώτε το βράδυ.

Αντικειμενικά θεωρείται απόλαυση όταν χαλαρώνει κάποιος στον καναπέ, μετά από μία δύσκολη ημέρα να χαίρεται ένα μπολ παγωτό, πριν ή μετά το γεύμα. Αυτή όμως είναι μια συνταγή για να χαλάσετε τη διατροφή σας. Θα έχετε μια δυσάρεστη νύχτα με γεμάτο στομάχι. Προσπαθήστε να καταναλώσετε ένα ανθυγιεινό snack ή ένα θερμιδοφόρο γεύμα τις πρωινές ώρες και όχι τις βραδινές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα «μελάτα» αυγά

Γιώργος Newsitamea

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika