Newsitamea.gr
AMEA news ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) & Μεικτών Ομάδων – 2016

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

EKSOFILLO

3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) & Μεικτών Ομάδων – 2016

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συμμετοχής στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού

Η Καλλιτεχνική Εταιρία ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) & Μεικτών Ομάδων Χορού στην Καρδίτσα στις 28-29 Μαΐου 2016.
Πρόκειται για μια προσπάθεια που γίνεται για τρίτη συνεχή χρονιά και θα ήταν τιμή μας η παρουσία σας και η υποστήριξή σας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρουσίαση χορευτικού έργου από τους συμμετέχοντες, χωρίς περιορισμό στο είδος του χορού και στον αριθμό των χορευτών. Πρόσκληση για συμμετοχή αποστέλλεται σε φορείς ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, καθώς και σε Ομάδες Χορού ΑμεΑ και μεικτές Ομάδες Χορού από τον ελληνικό χώρο.

Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης, ενός θεσμού μοναδικού στον ελληνικό χώρο, είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και η απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής. Η συνύπαρξη στη σκηνή σε μια τέτοια εκδήλωση ατόμων με αναπηρίες, αποδεικνύει πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις. Ταυτόχρονα, οι χορευτές με τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, θα συμβάλλουν στη δική τους αυτονομία, καθώς ο χορός διαχειρίζεται τη διαφορετικότητα με εργαλείο το σώμα.

Η διοργάνωση Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) και μεικτών Ομάδων Χορού είναι ένα όραμα ετών για τις Δρυάδες εν Πλω και την πρόεδρο τους κα Μαρία Καραπαναγιώτη που έχουν υλοποιήσει πολλές φορές καλλιτεχνικές συμπράξεις επί σκηνής με ΑμΕΑ. Από το 2010 έχουν επιδείξει αξιόλογες παραστάσεις και συμμετοχές σε συνεργασία με φορείς ΑμΕΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού και διαθέτουν ομάδες χορού. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο του 2013, τον Απρίλιο του 2014 και το Μάρτιο του 2015 επιστημονικές ημερίδες με θέμα «Θεραπείες μέσω Τέχνης: Από τη θεωρία στην πράξη» σε Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη και Λίμνη Πλαστήρα. Η επόμενη διεπιστημονική 2ημερίδα έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 25-26 Μαρτίου 2016 στο Μουζάκι Καρδίτσας. Μέσω αυτών των δράσεων οι Δρυάδες επιδίωξαν να δώσουν το στίγμα της δυνατότητας στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ομάδες χορού στο χώρο τους με τη βοήθεια ανθρώπων εκπαιδευμένων στο χορό για άτομα με αναπηρία. Ο στόχος της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, εκτός φυσικά από τη δραστηριοποίηση αυτών των ατόμων και την έκφρασή τους μέσα από το χορό, ήταν η συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη Πανελλήνια Συνάντηση.

Θεωρώντας αυτονόητη την ευαισθητοποίησή σας στις εναγώνιες προσπάθειες των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες για επιβίωση και συμπόρευση στην κοινωνία, ευελπιστούμε πως η πρότασή μας θα βρει ανταπόκριση και θα δημιουργήσουμε μια αγκαλιά για όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας με τη διαφορετικότητά τους. Η ενεργός συμμετοχή και η συμβολή σας στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης θα ήταν πολύτιμες.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις.

Επικοινωνία

Μαρία Καραπαναγιώτη

Tηλ: 6930434059 & 2441073644

Διεύθυνση: Εμπορικό Κέντρο Καρδίτσας, 1ος Όροφος, 43100 Καρδίτσα,

email: dryades.en.plo@gmail.com

Iστοσελίδα: Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou