Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

3 τροφές που αδυνατίζουν και προστατεύουν από τη γρίπη!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι 3 τροφές που αδυνατίζουν και προστατεύουν από τη γρίπη

3 τροφές που αδυνατίζουν και προστατεύουν από τη γρίπη!!!

 

Πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας και να αποφεύγουμε τις… στενές επαφές με όσους εμφανίζουν τα κλασικά συμπτώματα της γρίπης, όπως ο επίμονος βήχας και το συχνό φτάρνισμα.

Ωστόσο, ένας ακόμη βασικός σύμμαχος στην πρόληψη της γρίπης είναι η διατροφή μας. Δείτε ποιες είναι οι τροφές με διπλό όφελος, καθώς σας βοηθούν να αδυνατίσετε αλλά και να θωρακίσετε τον οργανισμό σας ενάντια σε παθογόνους μικροοργανισμούς.

1. Πορτοκάλι

Τα πορτοκάλια καταπολεμούν τους ιούς, μας παρέχουν πολύτιμους ηλεκτρολύτες, συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ιστών και δυναμώνουν τα οστά. Επίσης, ο απολαυστικός χυμός τους μπορεί να ικανοποιήσει την επιθυμία για κάτι γλυκό, χωρίς να στραφούμε σε ανθυγιεινά γλυκίσματα και αρτοποιήματα με τεράστιες ποσότητες ζάχαρης.

2. Λαχανίδα

Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό μας. Παράλληλα, οι φυτικές ίνες του λαχανικού μάς χορταίνουν για περισσότερη ώρα.

3. Γιαούρτι

Έχει λίγες θερμίδες και μπορούμε να το απολαύσουμε κάθε στιγμή της ημέρας. Τα προβιοτικά που περιέχει είναι απαραίτητα για την υγεία του γαστρεντερικού, καθώς βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και παράλληλα στην απομάκρυνση βλαβερών ουσιών.

 

onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika