Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

3 σνακ που κάνουν καλό στο έντερο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

«Όλες οι ασθένειες ξεκινούν από το έντερο» είχε πει πριν από αρκετούς αιώνες ο «πατέρας» της σύγχρονης ιατρικής, Ιπποκράτης. Σήμερα αυτό τεκμηριώνεται από τις επιστημονικές έρευνες, οι οποίες δείχνουν ότι η ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος επηρεάζει σημαντικά τη γενική υγεία και προστατεύει από ευρύ φάσμα παθήσεων όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η κατάθλιψη κ.ά.

Συστατικά που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην καλή υγεία του εντέρου είναι τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά. Δείτε τρεις τροφές που τα περιέχουν και βάλτε τες στη ζωή σας σήμερα κιόλας!

– Κιμτσί

Τρία σνακ που κάνουν καλό στο έντερο

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό κορεάτικο ορεκτικό που περιέχει λαχανικά τουρσί, κυρίως λάχανο, και μπαχαρικά. Η ζύμωση που απαιτείται για να παραχθούν τα λαχανικά τουρσί εξασφαλίζει μεγάλη περιεκτικότητα του προϊόντος σε ωφέλιμα προβιοτικά.

– Κεφίρ

Τρία σνακ που κάνουν καλό στο έντερο

Το ρόφημα γάλακτος είναι πλούσιο τόσο σε προβιοτικά όσο και σε πρωτεΐνες. Ταιριάζει με τα δημητριακά ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για σάλτσα σαλάτας ή ως συστατικό σε smoothies.

– Αγκινάρα

Τρία σνακ που κάνουν καλό στο έντερο

Το –όχι και τόσο δημοφιλές– λαχανικό περιέχει πρεβιοτικά, ουσίες που τρέφουν τα προβιοτικά. Η αγκινάρα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, ένα ακόμη συστατικό που συμβάλλει στην καλή πέψη και στην υγεία του εντέρου.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika