Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

3 πανεύκολες και γευστικές φθινοπωρινές σούπες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
3 πανεύκολες και γευστικές φθινοπωρινές σούπες

3 πανεύκολες και γευστικές φθινοπωρινές σούπες

Θέλετε να φάτε κάτι που να μην σας πάρει χρόνο να το ετοιμάσετε και ταυτόχρονα να σας κάνει καλό, να σας ζεστάνει τις πιο δροσερές φθινοπωρινές ημέρες και να μην σας βαρύνει; Αν ναι, τότε οι παρακάτω σούπες είναι αυτό που ζητάτε.

Σούπα με νουντλς και κοτόπουλο
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 161

Γευστική, συνδυάζει πολλές υφές, πλούσια σε πρωτεΐνη και προπάντων υγιεινή, με αντιμικροβιακές ιδιότητες από το κρεμμύδι. Θα χρειαστείτε: 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι, 430 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλου, 400 γραμμάρια ζωμό λαχανικών, 220 γραμμάρια ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου βρασμένο, 1 ½ φλιτζάνι νουντλς αβγών, 1 φλιτζάνι καρότο σε φέτες, 1/2 κουτ. του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό, ½ κουτ. του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Εκτέλεση: Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν για 5 λεπτά. Προσθέστε τους ζωμούς και στη συνέχεια το κοτόπουλο, το νουντλς, τα καρότα το βασιλικό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Βράστε τα όλα μαζί, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20 λεπτά πριν σερβίρετε.

 

3 πανεύκολες και γευστικές φθινοπωρινές σούπες

Σούπα με μαύρα φασόλια
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 351

Μπορεί να μοιάζει… σκοτεινή στο μάτι, αλλά η πρωτεΐνη των μαύρων φασολιών την κάνει δυναμωτική, ενώ είναι πλούσια και σε βιταμίνη C από τις ντομάτες και τις πιπεριές. Θα χρειαστείτε: 3 κονσέρβες ή  600 γραμμάρια μαύρα φασόλια βρασμένα, 1 κονσέρβα ή 400 γραμμάρια ντομάτα και πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 440 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλου χωρισμένο στα δύο, 1 ½ κουτ. του γλυκού κύμινο, 1 κουτ. του γλυκού αλάτι, 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι, ¼ κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν, 3 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι, 6 κουταλιές της σούπας ξινόκρεμα για τόπινγκ. Εκτέλεση: Βάλτε τα μαγειρεμένα (ή κονσέρβα) μαύρα φασόλια στο μπλέντερ, αφήνοντας περίπου 200 γραμμάρια ή 1 κονσέρβα εκτός. Προσθέστε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το μισό ζωμό κοτόπουλου, το κύμινο, το αλάτι και τα πιπέρια και χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάλτε το σε μια κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό και τα υπόλοιπα μαύρα φασόλια σε πάνω από μέτρια φωτιά, αφήστε να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε ½ φλιτζάνι ρύζι σε κάθε ένα από τα 6 πιάτα και τελειώστε με την ξινόκρεμα. Εναλλακτικά, αντί για ξινόκρεμα, προσθέστε ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι.

 

3 πανεύκολες και γευστικές φθινοπωρινές σούπες

Σούπα αβοκάντο με κοτόπουλο και lime
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 293

Πλούσια σε καλά λιπαρά από το αβοκάντο, πρωτεΐνη από το κοτόπουλο, αντιμικροβιακές ιδιότητες από το σκόρδο και το κρεμμύδι και βιταμίνη C από το lime, η σούπα αυτή τα έχει όλα. Θα χρειαστείτε: 4 τορτίγιες καλαμποκιού κομμένες ζουλιέν, 1 ½ κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, 1 άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 8 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, 4 φρέσκες πιπεριές jalapeno, 230 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες, 900 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλου, ¼ του φλιτζανιού φρέσκο χυμό lime, 1 τομάτα χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε κύβους, 1 αβοκάντο καθαρισμένο, χωρίς το κουκούτσι και κομμένο σε κύβους, ¼ του φλιτζανιού φρέσκο, ψιλοκομμένο κόλιαντρο, λίγο καλαμπόκι, αλάτι και πιπέρι. Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε τις λωρίδες τορτίγιας σε λαδόκολλα και ψήστε τες στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα, 3 με 5 λεπτά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε πάνω από μέτρια φωτιά, τσιγαρίστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις jalapeno σε ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα 4 με 5 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε μαζί με το ζωμό, το χυμό lime, τη ντομάτα, το καλαμπόκι, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο, για 3 με 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε αβοκάντο και κόλιαντρο. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και πασπαλίστε τη με τις λωρίδες τορτίγιας.

 

www.wikipedia.com

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεφροί: 5 συμβουλές για να τους προφυλάξετε – Τα σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα

Efi Nika

Χάστε 8 κιλά και ρίξτε κοιλιά και χοληστερόλη με αυτό το πασίγνωστο και πανάρχαιο γιατροσόφι

Efi Nika

Το αντικαρκινικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και βοηθά στην απώλεια βάρους

Penni Syggrou