Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

3 ιδέες για ελαφρύ, καλοκαιρινό και χορταστικό βραδινό!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
3 ιδέες για ελαφρύ, καλοκαιρινό και χορταστικό βραδινό

3 ιδέες για ελαφρύ, καλοκαιρινό και χορταστικό βραδινό!!!

 

Το βραδινό είναι ένα από τα βασικά γεύματα της ημέρας και η παράληψή του είναι μια λάθος τακτική που ακολουθούν πολλοί, είτε βρίσκονται σε δίαιτα είτε θέλουν να διατηρήσουν το βάρος τους. Ο λόγος που δεν πρέπει να θεωρείτε το βραδινό γεύμα περιττό είναι ότι αν δεν το καταναλώσετε, ουσιαστικά αφήνετε τον εαυτό σας νηστικό για πάνω από 10 ώρες, στερώντας του το «καύσιμο» που χρειάζεται για να λειτουργεί ο οργανισμός και ο μεταβολισμός σωστά.

Αντί, λοιπόν, να περνάτε τα βράδια με το στομάχι σας να… γουργουρίζει ή να βρίσκεστε στην αντίπερα όχθη όπου παραγγέλνετε δυο-δυο τα σουβλάκια και τις πίτσες, καλύτερα να δοκιμάσετε μόνοι σας κάποιες συνταγές για ελαφριά γεύματα που και θα διώξουν την πείνα σας και θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σας!

Καπνιστός σολομός με μαρούλι: το πάρτι των ωμέγα-3

Θα χρειαστείτε (για 2 μερίδες) 3 μεσαία προς μεγάλα φύλλα μαρουλιού, 1 κουταλιά της σούπας κρέμα-τυρί χωρίς λιπαρά, ¼ κουταλάκι του γλυκού λεμόνι και πιπέρι, 60 γραμμάρια καπνιστό σολομό, ¼ του φλιτζανιού κομμένο κρεμμύδι, 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες και 3-4 λιαστές ντομάτες. Εκτέλεση: Βάλτε τα μαρουλόφυλλα σε ένα πιάτο, αφού τα έχετε πλύνει και μοιράστε τους ίσες ποσότητες από την κρέμα-τυρί. Πασπαλίστε το λεμόνι με το πιπέρι και βάλτε από πάνω το σολομό. Στη συνέχεια ρίξτε το κρεμμύδι και μοιράστε το αγγούρι και τις λιαστές ντομάτες.

 

3 ιδέες για ελαφρύ, καλοκαιρινό και χορταστικό βραδινό

Μπέργκερ με μανιτάρια: για φουλ πρωτεΐνη

Θα χρειαστείτε (για 2 μερίδες) 2 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, μισό φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά, 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο δενδρολίβανο, λίγο χυμό λεμονιού, 2 μεγάλες φέτες ψωμί ολικής άλεσης κομμένες στη μέση, μισό φλιτζάνι ρόκα, μισή ντομάτα κομμένη σε 4 φέτες, κρεμμύδι κομμένο, μισό φλιτζάνι πιπεριές. Εκτέλεση: Αναμείξτε το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέστε το στα μανιτάρια. Αφήστε για 15 λεπτά και στη συνέχεια βάλτε τα στο γκριλ και αφήστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4-6 λεπτά στην κάθε πλευρά. Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο, αφού στο μεταξύ έχετε αναμείξει το γιαούρτι με το δενδρολίβανο και το λεμόνι. Αλείψτε το ψωμί με το μείγμα γιαουρτιού και προσθέστε τα μανιτάρια, τη ρόκα, τις φέτες ντομάτας, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

 

3 ιδέες για ελαφρύ, καλοκαιρινό και χορταστικό βραδινό

Σαλάτα με γαρίδες: μίξη λαχανικών και θαλασσινών

Θα χρειαστείτε (για 4 μερίδες) 2 ½  κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κομμένο κρεμμύδι, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κομμάτια, 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα, 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνι ελιές, 1 ντομάτα ψιλοκομμένη, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μισό κουταλάκι του γλυκού φρεσκοαλεσμένο πιπέρι, 8 γαρίδες καθαρισμένες, ¼ του φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, ¼ του φλιτζανιού καβουρντισμένα αμύγδαλα. Εκτέλεση: Ζεστάνετε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέστε το κρεμμύδι. Σε πέντε λεπτά προσθέστε το σκόρδο και σε 2 λεπτά τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια και την πιπεριά. Μετά από 5 λεπτά προσθέστε το θυμάρι, τη ντομάτα, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώστε τη φωτιά, αφήνοντάς τα όλα να σιγοβράζουν για 20 λεπτά. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και προσθέστε τις γαρίδες, μαγειρεύοντάς τες για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, προσθέστε τες σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε και γαρνίρετε με το μαϊντανό και τα αμύγδαλα.
clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika

Το συστατικό στο κρέας και τα γαλακτοκομικά που ευνοεί την αρθρίτιδα

Efi Nika