Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Γλυκές τροφές θα ανιχνεύουν τον καρκίνο!

Γλυκές τροφές θα ανιχνεύουν τον καρκίνο!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 Γλυκές τροφές θα ανιχνεύουν τον καρκίνο!

Η σοκολάτα, τα ανθρακούχα ποτά και άλλα τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη, θα μπορούσαν σύντομα να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση του καρκίνου, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Οι ειδικοί έχουν αναπτύξει μια νέα τεχνική που μπορεί να προσδιορίσει την συγκεκριμένη νόσο, απλά παρακολουθώντας το πώς η ζάχαρη απορροφάται από το σώμα μας.

Οι κακοήθεις όγκοι καταναλώνουν πολύ περισσότερη γλυκόζη, μια μορφή απλής ζάχαρης, σε σχέση με τους υγιείς ιστούς, προκειμένου να τροφοδοτούν την ταχεία ανάπτυξή τους.

Οι ερευνητές από το University College του Λονδίνου με τη βοήθεια μαγνητικού τομογράφου, τον οποίο ρύθμισαν έτσι ώστε να ανιχνεύει την πρόσληψη γλυκόζης, ανακάλυψαν όγκους που φαίνονταν πιο έντονοι κατά τη διάρκεια της απεικόνισης, μετά από την κατανάλωση κάποιου γλυκού.

Η ανακάλυψη αυτή αποτελεί μια ασφαλέστερη και απλούστερη εναλλακτική λύση ανίχνευσης του καρκίνου, σε σχέση με τις τεχνικές που εκλύουν ραδιενεργό ακτινοβολία, και θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη σε μόλις 18 μήνες.

Εξαιτίας της ακτινοβολίας τους, οι κλασικές διαγνωστικές μέθοδοι, δεν συνίστανται στις έγκυες γυναίκες και τα παιδιά, ενώ είναι διαθέσιμες μόνο σε μεγάλα νοσοκομεία και ειδικευμένα κέντρα.

Από την άλλη πλευρά, η μαγνητική τομογραφία αποτελεί μια πιο διαδεδομένη τεχνική, δεν έχει αντενδείξεις, δεν επιβαρύνει τον οργανισμό με ακτινοβολία, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τακτική βάση για την παρακολούθηση του καρκίνου, αλλά και του κατά πόσο ανταποκρίνεται στη θεραπεία. Επιπλέον μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να προσφέρουν την εξατομικευμένη αντιμετώπιση που χρειάζεται ο κάθε ασθενής.

Εκτός του ότι η νέα μέθοδος είναι φθηνότερη και ασφαλέστερη, δημιουργεί επίσης ελπίδες για τη βελτίωση των ποσοστών επιβίωσης των ασθενών.

Ο συγγραφέας της μελέτης καθηγητής Mark Lythgoe, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα ήταν απροσδόκητα και πρόσθεσε: ‘’Ούτε εγώ πίστευα ότι είναι δυνατόν να τελειοποιηθεί ο μαγνητικός τομογράφος για να ανιχνεύει τη συγκέντρωση της γλυκόζης στον οργανισμό και μάλιστα μέσα σε μόλις 18  μήνες. Η έρευνα μας όμως αποδεικνύει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί’’.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika