Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

​Ήταν 27 ετών όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος, 6 μήνες μετά τη γέννηση του γιου της

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

6789

​​Ήταν 27 ετών όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος, 6 μήνες μετά τη γέννηση του γιου της

Συγκλονίζει η ιστορία της Σοφίας η οποία στα 27 της χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο του στήθους… ακριβώς έξι μήνες μετά τη γέννηση του γιου της!

Τον ψηλάφισε η ίδια και περίπου δύο χρόνια μετά υποβλήθηκε σε μαστεκτομή στο ένα της στήθος. Λίγο αργότερα αποφάσισε για προληπτικούς λόγους να αφαιρέσει κα τον δεύτερο υγιή μαστό.

«Δεν διερωτήθηκα ποτέ τι μπορεί να έχω. Είχα καταλάβει τι έχω, απλά περίμενα να το ακούσω. Περνάνε πολλά πράγματα από το μυαλό σου. Πρώτα περνάει: “Mα πώς μπορεί να το έχω εγώ αυτό; Δεν αισθάνομαι κάτι, δε πονάω”. Μετά έρχεται η άρνηση. Αρνείσαι δεν θέλεις να το πιστέψεις. Μετά θυμώνεις. Αυτό που είχα πει εγώ στον εαυτό μου είναι ότι δεν θα πω ποτέ “Γιατί σε μένα;”» εξομολογείται η ίδια χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Και όντως δεν το είπε ποτέ έχοντας δίπλα της το σύζυγό της και το γιο της Άγγελο πάλεψε με τον καρκίνο σαν παλληκάρι.
Όταν έπεφτε σηκωνόταν ξανά με πείσμα γιατί είχε τον γιο της που της έλεγε «Μαμά σήκω από το κρεβάτι να παίξουμε».

«Όταν μου είπε ο χειρουργός ότι από 85% πιθανότητες να ξανανοσήσω πέφτω στο 5%, αποφάσισα ότι είναι πιο σωστό να θυσιάσω ακόμα ένα στήθος παρά να θυσιάσω ίσως τη ζωή μου.» τονίζει η Σοφία προσθέτοντας ότι δεν αισθάνθηκε ποτέ να έχει χάσει τη θηλυκότητά της.

Η νεαρή κοπέλα έχασε τα μαλλιά της από τις χημειοθεραπείες, όμως δεν φόρεσε ποτέ περούκα. Είχε συμφιλιωθεί τόσο πολύ με την αρρώστια της όσο και με τη νέα της εμφάνιση.
Snapshot 3 (11-10-2014 3-58 PM).png
Ο γιος της ήταν μόλις 2,5 ετών όμως ήξερε τα πάντα. «Του είπα πως έχω ένα μικρό σκουληκάκι στο στήθος και είμαστε αναγκασμένοι να το αφαιρέσουμε…»

Σήμερα, 4,5 χρόνια μετά, η 32χρονη Σοφία είναι καλά και δεν ξεχνά να κάνει τις εξετάσεις της. «Η πρόληψη σώζει ζωές» φωνάζει σε όλες τις γυναίκες.

 

www.star.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika