Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

22:29 Θα τρώμε και ληγμένα σε τιμή ευκαιρίας!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στο τραπέζι των καταναλωτών θα καταλήγουν πλέον -με τη σφραγίδα του κράτους- τα… ληγμένα προϊόντα, τα οποία θα προσφέρονται σε χαμηλές τιμές εν είδει ευκαιρίας Στην Ελλάδα της φτώχειας και ..
της κρίσης, το Υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να επαναφέρει έναν νόμο που ήταν σε… κάποιο συρτάρι, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να πωλούν ληγμένα προϊόντα σε μειωμένες τιμές, για καταναλωτές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.                                                                   Τα προϊόντα αυτά θα πωλούνται σε χαμηλότερη τιμή, θα τοποθετούνται σε ειδικό ράφι και θα διακινούνται μόνο από καταστήματα λιανικής.

Θα έχουν ειδική σήμανση η οποία θα αναγράφει ότι πρόκειται για τρόφιμα περιορισμένης διατηρισιμότητας. Τα προϊόντα αυτά δεν ανήκουν στις κατηγορίες των ευαλλοίωτων όπως π.χ. το γάλα και το γιαούρτι, αλλά σε είδη όπου αναφέρεται στη συσκευασία τους η φράση “ανάλωση κατά προτίμηση”.Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διάταξη, ο χρόνος διάθεσης των προϊόντων δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:
  • Τη μία εβδομάδα, στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.
  • Τον ένα μήνα, στην περίπτωση των προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους.
  • Τους τρεις μήνες, στην περίπτωση των προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρέθυμνο: αστυνομικός έσωσε 6χρονη και τον μπαμπά της από βέβαιο πνιγμό

Penni Syggrou

Άρπαξε τον σταυρό και την χτύπησε: Χαμός σε κηδεία πάνω από τον τάφο του νεκρού, ο αδερφός τσακώθηκε με τη νύφη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πελώριο, πιο μεγάλο και από ΙΚΕΑ: Αυτό είναι το νέο υπερκατάστημα των ZARA που ανοίγει άμεσα στην Αθήνα

Efi Nika