Newsitamea.gr
AMEA news ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ

22:22 Ελπιδοφόρα μηνύματα από το Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 Τα ευρήματα της μελέτης Φάσης ΙΙΙ Emilia είναι ελπιδοφόρα. Οι ερευνητές ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα της μελέτης Φάσης ΙΙΙ Aurelia. θεραπείας ασθενών με μεταστατικό καρκίνο παχέος εντέρου …..
Καινοτόμες στοχευμένες θεραπείες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ασθενών, παρουσίασαν ερευνητές απ’ όλον τον κόσμο στο πλαίσιο του Ετήσιου Συνεδρίου της ..Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO), που διεξήχθη προσφάτως στο Σικάγο των ΗΠΑ.
Σε ό,τι αφορά τον καρκίνο του μαστού, τα ευρήματα της μελέτης Φάσης ΙΙΙ Emilia είναι ελπιδοφόρα. Η μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο αφορά τα οφέλη ενός νέου στοχευμένου ερευνητικού φαρμάκου στην αντιμετώπιση του HER2 – θετικού καρκίνου του μαστού.
Η μελέτη Emilia κατέδειξε ότι η θεραπεία με trastuzumab emtansine μείωσε κατά 35% τον κίνδυνο επιδείνωσης της νόσου ή θανάτου των γυναικών που πάσχουν από HER2-θετικό τοπικά προχωρημένο καρκίνο του μαστού, σε σύγκριση με εκείνες που έλαβαν λαπατινίμπη σε συνδυασμό με καπεσιταμπίνη.
Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της μελέτης Emilia, που αφορούν το προφίλ της αποτελεσματικότητας, ασφάλειας και της προσφερόμενης ποιότητας ζωής στους ασθενείς, υποστηρίζουν την πεποίθηση των επιστημόνων ότι η trastuzumab emtansine μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του HER2- θετικού μεταστατικού καρκίνου του μαστού. Παράλληλα, προγραμματίζεται μέσα στο 2012 η υποβολή φακέλου σχετικά με την έγκριση της θεραπείας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγιναν επίσης ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις σχετικά με την αξιοποίηση της αντι-αγγειογενετικής θεραπείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών και του καρκίνου του παχέος εντέρου, δύο από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες μορφές της νόσου παγκοσμίως.
Οι ερευνητές ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα της μελέτης Φάσης ΙΙΙ Aurelia, στην οποία συμμετείχαν 361 γυναίκες με υποτροπιάζοντα ανθεκτικό στην πλατίνα επιθηλιακό καρκίνο των ωοθηκών, βάσει των οποίων η προσθήκη μπεβασιζουμάμπης στο χημειοθεραπευτικό σχήμα μειώνει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο επιδείνωσης του υποτροπιάζοντος καρκίνου των ωοθηκών, σε σύγκριση με τις γυναίκες που έλαβαν μόνο χημειοθεραπεία.
Η δεύτερη μελέτη αφορά την αξιολόγηση της συνέχισης της θεραπείας με μπεβασιζουμάμπη σε διαφορετικές γραμμές θεραπείας ασθενών με μεταστατικό καρκίνο παχέος εντέρου. Συγκεκριμένα, βάσει των αποτελεσμάτων της μελέτης, οι ασθενείς που πάσχουν από τη συγκεκριμένη μορφή της νόσου και στους οποίους χορηγείται μπεβασιζουμάμπη σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία δεύτερης γραμμής ζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (μείωση του κινδύνου θανάτου κατά 19%) σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν μόνο χημειοθεραπεία.
Η μπεβασιζουμάμπη έχει την ιδιότητα να δεσμεύει και να αναστέλλει τις βιολογικές επιδράσεις του παράγοντα VEGF (αγγειακός ενδοθηλιακός αυξητικός παράγοντας), βασικού ρυθμιστή της αγγειογένεσης των όγκων (μιας θεμελιώδους διαδικασίας προκειμένου ένας όγκος να κάνει μεταστάσεις σε άλλα μέρη του σώματος). Η αναστολή του σχηματισμού αυτών των νέων αιμοφόρων αγγείων στερεί από τον όγκο το απαραίτητο οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί.     

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θλίψη για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του, άφησε πίσω του 2 κοριτσάκια

Efi Nika

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika